ΚΥΘΗΡΑ

11-13 Μαΐου
3ήμερη εκδρομή
Κ ύ θ η ρ α
εορτασμός Αγίων Θεοδώρων
Ι. Μ. ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ- ΚΑΨΑΛΙ – ΑΒΛΕΜΟΝΑ


1η ημέρα: Αναχώρηση στις 07:00 από τη Νέδοντος  (πίσω από το Notos Galleries) για Σπάρτη, όπου θα κάνουμε στάση για καφέ. Συνεχίζουμε για Νεάπολη μέσω μιας θαυμάσιας διαδρομής, άφιξη και επιβίβαση στο F/B  για να μας μεταφέρει στα Κύθηρα ή αλλιώς Τσιρίγο. Άφιξη στα Κύθηρα και συγκεκριμένα στην Αγία Πελαγία. Επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση για τον Μυλοπόταμο, μια περιοχή με πλούσια βλάστηση και πολλά νερά, που πήρε το όνομά του από τους 24 μύλους, που υπήρχαν εκεί. Επιστροφή νωρίς το απόγευμα στην Αγία Πελαγία και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για την εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, όπου θα προσκυνήσουμε στη βυζαντινή εκκλησία και θα παρακολουθήσουμε τον εσπερινό της εορτής του Αγίου. Επιστροφή στην Αγία Πελαγία, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μετά το πρωινό μας, θα παρακολουθήσουμε τη θεία λειτουργία στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων εν παρουσία του δεσπότη Κυθήρων. Επόμενος προορισμός μας ο Ποταμός, το μεγαλύτερο χωριό του νησιού, με το μικρό πευκοδάσος και την πλακόστρωτη γραφική πλατεία. Έπειτα θα επισκεφθούμε και θα προσκυνήσουμε την Ι. Μ. της Παναγιάς της Μυρτιδιώτισσας (Μυρτιδίων), τη μεγαλύτερη μονή των Κυθήρων. Κατόπιν θα  επισκεφθούμε τη Χώρα, την πρωτεύουσα του νησιού, με το Μεσαιωνικό κάστρο με θέα προς το Κρητικό Πέλαγος,  και το Καψάλι, το κύριο λιμάνι του νησιού. Είναι το επίνειο της Χώρας, η πιο τουριστική γωνιά των Κυθήρων, με φυσικό δίδυμο λιμάνι που κόβεται στη μέση από μικρή Χερσόνησο. Επιστροφή το απόγευμα στην Αγία Πελαγία, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για τον Αβλέμονα, γραφικό ψαροχώρι με ξεχωριστή ομορφιά σε περιοχή με θαμνώδη βλάστηση. Τέλος θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι όπου θα  επιβιβαστούμε στο F/B για να μας μεταφέρει στη Νεάπολη, παραλιακή κωμόπολη, σ’ ένα από τα Νοτιότερα άκρα της Πελοποννήσου. Επιβίβαση στο πούλμαν και άφιξη στην Καλαμάτα  νωρίς το βράδυ, γεμάτοι ταξιδιωτικές εμπειρίες και αναμνήσεις, κάνοντας όνειρα και σχέδια  για καινούριους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο: 135€
Επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου: 40€

 

 

Στην ανωτέρω τιμή περιλαμβάνονται:

  • Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Filoxenia Apartments στην Αγία Πελαγία filoxenia-apartments.gr
  • Πρωινό μπουφέ
  • Τα εισιτήρια του F/B  Νεάπολη – Κύθηρα – Νεάπολη
  • Έμπειρος αρχηγός- συνοδός του γραφείου μας

 

 Στις αναγραφόμενες τιμές δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής που ισχύει από 1/1/2018, βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016.
Ο φόρος διαμονής επιβάλλεται ανά διανυκτέρευση ανά δωμάτιο σε όλα τα ξενοδοχειακά καταλύματα. Ο φόρος θα καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

 

 

Υ.Γ. Ο αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει.