ΠΑΤΜΟΣ ΛΕΙΨΟΙ

11 - 14 Οκτωβρίου         4ήμερη εκδρομή

Πάτμος - Λειψοί

1η ημέρα: Αναχώρηση από Καλαμάτα στις 09:00 όπου με μία ενδιάμεση στάση για καφέ φτάνουμε Πειραιά. Άφιξη στο λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους στις 15:00 για το νησί της Αποκάλυψης, την Πάτμο. Φτάνοντας στο νησί στις 22:20, θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα : Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης που βρίσκεται στα μισά του δρόμου από την Χώρα για τη Σκάλα. Στη συνέχεια προσκύνημα στη Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, αντρικό καστρομονάστηρο. Κατόπιν αναχώρηση για τη  γυναικεία Μονή της Ζωοδόχου πηγής, όπου θα δούμε την Αγιογραφία της Παναγίας Ελεούσας του 17ου αιώνα. Έπειτα στη  γυναικεία Μονή του Ευαγγελισμού, η οποία ιδρύθηκε το 1937. Στη συνέχεια θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για βόλτα στα χωριά Κάμπο και Λαμπή. Τέλος,  επιστροφή στη Σκάλα μέσω του χωριού Γροίκος, ένας παραλιακός παραθεριστικός οικισμός.  Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος για ψώνια και βόλτες στο νησί. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μετά το πρωινό μας, προαιρετική εκδρομή στους Λειψούς. Χαμηλοί λόφοι, σκεπασμένοι με θάμνους, που καταλήγουν σε δαντελωτές ακτές, μικρές κοιλάδες με ελιές, συνθέτουν το ανάγλυφο του νησιού, το οποίο προσφέρεται για ήσυχες διακοπές. Οι αποστάσεις είναι μικρές. Δρόμοι και μονοπάτια οδηγούν στο κάστρο, στα ξωκλήσια, στις ολοκάθαρες ακρογιαλιές. Θα επισκεφθούμε την  εκκλησία της Παναγίας του Χάρου (1600), το όνομα προέρχεται από τον εσταυρωμένο Χριστό που κρατά η Παναγία αντί του βρέφους. Κάθε χρόνο, στη γιορτή της Παναγίας, αποξηραμένοι κρίνοι ανθίζουν στην εικόνα της.  Επιστροφή στην Πάτμο, ακολουθεί χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση στις 23:59 για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

4η ημέρα: Το πρωί άφιξη στον Πειραιά στις 08:10, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για Καλαμάτα με τις καλύτερες ταξιδιωτικές εντυπώσεις.

                    ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο: 305€        

Διαφορά μονόκλινου δωματίου: 60€

 

 

 

Περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

  • Η μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο λεωφορείο καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια της γραμμής Πειραιάς – Πάτμος στα σαλόνια του πλοίου
  • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια της γραμμής Πάτμος- Πειραιάς σε δίκλινες καμπίνες
  • Δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια με καθυστερημένη αναχώρηση
  • Πρωινό
  • Ο φόρος διανυκτέρευσης
  • Τα εισιτήρια για το καραβάκι από Πάτμο- Λειψούς

 

 

Δεν περιλαμβάνεται οτιδήποτε αναφέρεται σαν προαιρετικό καθώς και οι είσοδοι σε μουσεία/ αρχαιολογικούς χώρους!

 

 

  • Με την εγγραφή απαραίτητη προκαταβολή 100€.

 

 

  • Για τη συμμετοχή σας στην εκδρομή είναι υποχρεωτική η επίδειξη αρνητικού rapid test 24 ωρών καθώς και η μάσκα υψηλής προστασίας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής!

 

 

 

 

KATSIRIS TRAVEL    ΤΑΞΙΔΙΑ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Αναγνωσταρά 37, (Όπισθεν Τράπεζας Ελλάδος) Καλαμάτα   ΤΚ: 24133 

     Τηλ: 27210  28989 - 27210 92333,   FAX: 27210 20777

Πληροφορίες εκδρομών: www.Katsiristravel.com e-mail: info@katsiristravel.com