"ΖΟΡΜΠΑΣ"

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου

«ΖΟΡΜΠΑΣ» του Νίκου Καζαντζάκη

~Ο θρυλικός Ζορμπάς ζωντανεύει στη σκηνή~

Μια θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα
με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Στάνκογλου

Από τον Οκτώβριο στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» 
του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Το εμβληματικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» σε θεατρική διασκευή του Γιάννη Κακλέα και του Γεράσιμου Ευαγγελάτου και σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα ανεβαίνει από τις 19 Οκτωβρίου στο «ΘΕΑΤΡΟΝ», του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σε παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και των θεατρικών παραγωγών «Τεχνηχώρος». Τον μυθικό Ζορμπά ενσαρκώνει ο Γιάννης Στάνκογλου. Μαζί του η Όλια Λαζαρίδου στον ρόλο της Μαντάμ Ορτάνς, ο Αιμιλιανός Σταματάκης στον ρόλο του συγγραφέα, ο Ιβάν Σβιτάιλο στον ρόλο του Μαυραντώνη, η Ηλιάνα Μαυρομάτη στον ρόλο της χήρας και ένας πολυπληθής θίασος ταλαντούχων ηθοποιών και χορευτών.

Ο Γιάννης Κακλέας εμπνέεται από τον πιο πολυμεταφρασμένο Έλληνα συγγραφέα σε όλο τον κόσμο και τον ήρωά του Αλέξη Ζορμπά και στήνει επί σκηνής ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με κορυφαίους στο είδος τους καλλιτεχνικούς συντελεστές στη μεγαλύτερη θεατρική παραγωγή που έχει γίνει ποτέ για τον μυθικό ΖΟΡΜΠΑ. Μία παράσταση βγαλμένη κατευθείαν από την ελληνική ψυχή.

Σημείωμα σκηνοθέτη

Το μυθιστόρημα «Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» είναι, αναντίρρητα, το διασημότερο έργο του Νίκου Καζαντζάκη, το βιβλίο που τον τοποθέτησε πανηγυρικά στον παγκόσμιο λογοτεχνικό χάρτη. Χάρη στον «Ζορμπά» ο Νίκος Καζαντζάκης κέρδισε μια διεθνή αναγνώριση που δεν αξιώθηκε ποτέ άλλος νεοέλληνας λογοτέχνης.

Στο μυθιστόρημα αυτό,  ο συγγραφέας  μας συστήνει τον πιο εμβληματικό του ήρωα, που ανήκει πιά στον χώρο του μύθου, τον  Ζορμπά.  Ένα πνεύμα ελεύθερο, ατίθασο, μια ψυχή Διονυσιακή με αχαλίνωτο πάθος για έρωτα και ταξίδια, βαθειά φιλοσοφημένος με μια γήινη σοφία, αρχέγονη, πέρα από συμβάσεις και συντηρητικά κοινωνικά πρότυπα.

Η αφήγηση, ως εκ τούτου και  η παράστασή μας, εστιάζει στην απρόσμενη και αποκαλυπτική συνάντηση ενός νέου ανθρώπου με βαθιές ανησυχίες και αδιέξοδα που αναζητάει ένα δρόμο για να ζήσει μια ζωή ελεύθερη, με τον Αλέξη Ζορμπά, σε ένα ταξίδι μύησης και αναζήτησης ταυτότητας. Σε ένα ταξίδι με οδηγό μια δαιμονική ψυχή, τον Ζορμπά, που έχει την δύναμη να εμφυσήσει το πάθος για μια ζωή γεμάτη μουσική, ηδονή, χορό, έρωτα και φως.

Ένας ήρωας-σύμβολο που και σήμερα μας εμπνέει και μας οδηγεί να ζήσουμε μια ζωή πέρα από τις ευνουχίστηκες συμβάσεις μια σκληρής καθημερινότητας  , να ξεπεράσουμε τους φόβους μας και να κάνουμε ένα γενναίο ταξίδι προς την ελευθερία.

Ένας ήρωας που αξίζει να τον έχουμε ως  πρότυπο ζωής.

Όπως αναφέρει και ο Νίκος Καζαντζάκης: «Ας του δώσουμε το αίμα μας να ζωντανέψει. Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε να ζήσει λίγο ακόμα ο εξαίσιος αυτός φαγάς, πότης, δουλευταράς, γυναικάς κι αλήτης. Η πιο πλατιά ψυχή, το πιο σίγουρο σώμα, η πιο ελεύθερη κραυγή που γνώρισα στη ζωή μου.

Αυτός είναι κι ο στόχος της παράστασης μας.

Γιάννης Κακλέας

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

ΑΛΕΞΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΝΚΟΓΛΟΥ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ

ΜΑΝΤΑΜ ΟΡΤΑΝΣ: ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ 

ΧΗΡΑ: ΗΛΙΑΝΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ

ΜΑΥΡΑΝΤΩΝΗΣ: ΙΒΑΝ ΣΒΙΤΑΪΛΟ

ΜΙΜΗΘΟΣ-ΤΡΕΛΟΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΟΥΡΛΗΣ

ΠΑΥΛΗΣ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΝΑΒΑΣ

ΜΑΝΩΛΑΚΑΣ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΣΟΥΑΝΑΤΟΣ

ΛΟΛΑ: ΝΙΝΑ ΦΩΣΚΟΛΟΥ

ΓΕΡΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

ΜΑΥΡΑΝΤΩΝΑΙΝΑ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΤΟΥ

Με αλφαβητική σειρά:

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΙΛΙΩΤΗ, ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ, ΙΖΑΜΠΕΛΑ ΚΑΡΚΑΡΑΣΒΙΛΗ, ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΌΣ, ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ, ΣΟΦΙΑ ΜΙΧΑΗΛ, ΜΑΤΙΝΑ ΠΕΡΓΙΟΥΔΑΚΗ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΤΟΥ, ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΣΕΡΓΟΥΝΙΩΤΗ, ΔΑΝΑΗ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΤΕΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΓΚΡΙΣΤΑΡΗΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΚΛΕΑΣ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ/ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΚΛΕΑΣ

ΣΚΗΝΙΚΑ ΜΑΝΟΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ΗΛΕΝΙΑ ΔΟΥΛΑΔΙΡΗ

ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

ΜΟΥΣΙΚΗ /ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΒΑΪΟΣ ΠΡΑΠΑΣ

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΑΚΚΑΣ

ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΡΟΜΠΟΥΚΗ

ΦΩΤΙΣΜΟΙ ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΛΤΣΟΥ

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΡΕΑ ΣΑΜΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ ΣΚΑΦΙΔΑΣ

 

Πρόγραμμα Εκδρομής:
Αναχώρηση από Καλαμάτα στις 10:00 από τη Νέδοντος 78 και με ενδιάμεση στάση για καφέ θα φτάσουμε στην Αθήνα, στο κέντρο. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και βόλτες στους στολισμένους, εμπορικούς δρόμους της Αθήνας. Στις 19:00 θα αναχωρήσουμε για το Θέατρον του κέντρου πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" για να παρακολουθήσουμε την παράσταση ΖΟΡΜΠΑΣ του Καζαντάκη με πρωταγωνιστή το Γιάννη Στάνκογλου. Μετά το τέλος της παράστασης επιστροφή στην Καλαμάτα, έχοντας τις καλύτερες ταξιδιωτικές εντυπώσεις. 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 

 

Τιμή συμμετοχής: 45€ για τη Γ' Ζώνη

                                          55€ για τη Β' Ζώνη

 

Περιλαμβάνονται:
- Μεταφορά με πολυτελές λεωφορείο
- Εισιτήριο της παράστασης σε καλές θέσεις
- Αρχηγός του γραφείου μας

 

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ: Η επικύρωση των θέσεων γίνεται μόνο κατόπιν προκαταβολής σε μετρητά ποσού 20,00€ κατ’  άτομο έως 25/11/22 που αφορά την προαγορά του εισιτηρίου του θεάτρου .

                                                               Δε δεχόμαστε κρατήσεις θέσεων μόνο για την παράσταση χωρίς τη μεταφορά.    

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ : Σε περίπτωση ακύρωσης το ποσό των 20,οο€ που αφορά την αγορά του εισιτηρίου του θεάτρου δεν επιστρέφεται σε καμία περίπτωση, ούτε υγείας, και δεν μπορεί να συμψηφιστεί με άλλη εκδρομή ή υπηρεσία εκτός και αν υπάρχει λίστα αναμονής πελατών ή αντικαταστήσει ο ίδιος ο πελάτης τη θέση του με άλλο άτομο.

Έως και  5ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής υπάρχουν ακυρωτικά 100% και θα πρέπει να καταβληθεί όλο το ποσό συμμετοχής της εκδρομής

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Η Χρήση μάσκας μέσα στο λεωφορείο είναι υποχρεωτική

 

Παρατήρηση! Το γραφείο δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε αλλαγή η τροποποίηση του προγράμματος της παράστασης στα θέατρα όπως αναβολή, καθυστέρηση, αλλαγή ώρας ή και αύξηση των τιμών του εισιτηρίου.