Κρουαζιέρα από Λαύριο για Κωνσταντινούπολη, Κουσάντασι, Σαντορίνη, Άγιο Νικόλαο (Κρήτη), Ρόδο, Σύμη, Χίο, Μύκονο

7ήμερη κρουαζιέρα (Παρασκευή-Παρασκευή) από Ελλάδα

Τελειώσατε μέσα σε ελάχιστα λεπτά με τα διαδικαστικά, βγάλατε τις αναμνηστικές φωτογραφίες με τη μασκότ μας, επιβιβαστήκατε στο πλοίο, βρήκατε τις βαλίτσες μπροστά από την πόρτα της καμπίνας σας κι αποφασίσατε να εξερευνήσετε το πλοίο, λίγο πριν αυτό σαλπάρει. Και τώρα, πίνετε τον δροσερό καφεδάκο σας σε ένα από τα καταστρώματα του κρουαζιερόπλοιου. Ο γνώριμος ήχος σημαίνει κι εσείς ξεκινάτε για μια χορταστική, ονειρεμένη κρουαζιέρα στην αγκαλιά της Ανατολικής Μεσογείου. Μια κρουαζιέρα, κατά την οποία δεν θα σας λείψει τίποτα!

Πρώτος προορισμός η Κωνσταντινούπολη με τον ασίγαστο πολιτισμό, τα υποβλητικά μνημεία, την ανατολική μαγεία να τυλίγει την Παλιά Πόλη και τα δαιδαλώδη παζάρια να «μυρίζουν»… παζάρεμα. Όπου και να γυρίσετε το βλέμμα, τα στολίδια της βυζαντινής και οθωμανικής αρχιτεκτονικής είναι διάχυτα και σας περιμένουν να τα αγγίξετε, να τα περπατήσετε, να τα αποθανατίσετε. Από το κοσμοπολίτικο θέρετρο του Κουσάντασι, αφού προμηθευτείτε την απαραίτητη πραμάτεια από το Σκεπαστό του Παζάρι, θα προσεγγίσετε την Αρχαίο Έφεσο. Απέχει μόλις 19 χιλιόμετρα από τη «βάση» σας και φυσικά η επίσκεψή σας σε αυτή την καλοδιατηρημένη αρχαία πόλη, που είναι από τα μεγαλύτερα υπαίθρια αρχαιολογικά μουσεία του κόσμου, είναι must.

Η αχαλίνωτη, πρωτόγονη ομορφιά της Σαντορίνης θα σας μαγνητίσει από μακριά ακόμα, όταν θα πλησιάζετε την καλντέρα. Το τι μυστικά σας περιμένουν καλά κρυμμένα σε μαύρες ακρογιαλιές, υπόσκαφα σπίτια, φάρους και απότομα βράχια που ξεχειλίζουν θειάφι, δεν λέγεται. Θα το ζήσετε! Με αφετηρία τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης θα γνωρίσετε την φιλοξενία και τα γραφικά χωριά του νομού Λασιθίου, τα μοναστήρια αλλά και το ιδιαίτερο νησάκι της Σπιναλόγκα.

Μετά τη γήινη αύρα της Κρήτης θα περάσετε σε ένα μεσαιωνικό παραμύθι που όμοιό του δεν υπάρχει: Ρόδος! Ιππότες, παλάτια, διατηρημένες ακροπόλεις και μια ιστορία 2.400 χρόνων που πάλλεται μέχρι σήμερα άσβεστη. Σειρά έχει το νησάκι της Σύμης, που μοιάζει βγαλμένο από θεατρικό έργο. Ένα σκηνικό γεμάτο παραδοσιακούς οικισμούς, αρχοντικά και πλούσια ναυτική παράδοση.

Στη Χίο, τη γενέτειρα του Χριστόφορου Κολόμβου κατά πολλούς, την πατρίδα του Ομήρου κατά άλλους, θα γνωρίσετε το μυροβόλο νησί του Ανατολικού Αιγαίου, με τα μαστιχόδεντρα και τους αμπελώνες, με τα διατηρημένα «μεσαιωνικά χωριά» του και τις ατελείωτες οργανωμένες αλλά κι ανεξερεύνητες ακρογιαλιές. Λίγο πριν αποχαιρετήσετε όλους τους φίλους που κάνατε στο κρουαζιερόπλοιο και τις εκδρομές μας, στα lounges, τα καζίνο και τα εστιατόριά μας, θα γνωρίσετε κι από κοντά την χιλιοφωτογραφημένη Μύκονο. Θα στροβιλιστείτε αέρινα στα πελώρια «πτερύγια» των ανεμόμυλων, στα σοκάκια που οδηγούν στο λιμάνι και τους οικισμούς, στα κυβόσχημα κατάλευκα χαμηλά σπιτάκια, σε μια άλλη «Βενετία», που καλοδέχεται ακούραστα τη μεγαλόπρεπη δύση του ηλίου. Καλό σας ταξίδι, καλώς ήρθατε… Καλημέρα!

Find us