ΤΡΙΚΑΛΑ

8 - 10 Δεκεμβρίου

3ήμερη εκδρομή

Τρίκαλα- Μετέωρα- Καλαμπάκα- Ελάτη

 

1η ημέρα: Αναχώρηση από τη Νέδοντος, (πίσω από το Notos Galleries) στις 07:30 το πρωί και κάνοντας ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό φτάνουμε στα όμορφα Τρίκαλα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες και γνωριμία με την πόλη. Επίσκεψη και στο μύλο των ξωτικών!! Η σύγχρονη πόλη των Τρικάλων έχει καλή ρυμοτομία και πολλές ομορφιές. Τη διασχίζει ο ποταμός Ληθαίος, που είναι  το φυσικό στολίδι της πόλης. Έχει ενδιαφέρουσες γωνιές και καλοχτισμένα αρχοντικά στην παλαιά συνοικία Βαρούσι. Αξίζει να επισκεφθείτε το Φρούριο, το Ρολόι μέσα στο Φρούριο, τον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου, τη Δημοτική Πινακοθήκη, τη Βιβλιοθήκη, τη Συλλογή από εικόνες της Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών, το Κουρσούμ Τζαμί και τη συνοικία Βαρούσι.  Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε τα αξιοθαύμαστα Μετέωρα, ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους που υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων. Τα μοναστήρια των Μετεώρων, που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους, είναι σήμερα το δεύτερο πλέον σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, ύστερα από το Άγιο Όρος. Εμείς θα επισκεφθούμε το Μεγάλο Μετέωρο και στη συνέχεια τη Μονή Βαρλαάμ, τη δεύτερη σε μέγεθος μονή  του συγκροτήματος των Μετεώρων. Η παλαιά τράπεζα της μονής λειτουργεί ως μουσείο. Επίσης επίσκεψη στη Μονή Στεφάνου. Στη συνέχεια θα κάνουμε στάση στην Καλαμπάκα, όπου θα έχουμε χρόνο για φαγητό, για να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε τη γραφική κωμόπολη και για να επισκεφτούμε το εξαιρετικό μουσείο φυσικής ιστορίας και μανιταριών. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος στα Τρίκαλα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Πρόγευμα και περιήγηση στην Ελάτη με τα εντυπωσιακά αρχοντικά και τους ξενώνες, τα παραδοσιακά μαγαζάκια με τα τοπικά προϊόντα της περιοχής και τα ταβερνάκια με σπεσιαλιτέ…το κυνήγι. Εκεί θα απολαύσουμε τον καφέ μας και θα κάνουμε βόλτα στο υπέροχο φυσικό τοπίο. Το βράδυ άφιξη στην Καλαμάτα, γεμάτοι ταξιδιωτικές εμπειρίες και αναμνήσεις, κάνοντας όνειρα και σχέδια  για καινούριους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

                                                  ΤΕΛΟΣ   ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

Τιμή συμμετοχής:  €160  κατ΄ άτομο       
Επιβάρυνση μονόκλινου: €40 

 

 

Στην  τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

  • Η μεταφορά με σύγχρονο, πολυτελές, κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτιαν στο κέντρο των Τρικάλων
  • Πρωινό
  • Διόδια στους αυτοκινητόδρομους
  • Μετακινήσεις – Περιηγήσεις
  • Έμπειρος αρχηγός- συνοδός του γραφείου μας

     

Στην  τιμή δεν περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους, αχθοφορικά και φιλοδωρήματα
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Φόρος διανυκτέρευσης, ο οποίος θα καταβάλλεται στο ξενοδοχείο

 

 

 

Υ.Γ. O αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει  τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει.

 

 

 

 

 

KATSIRIS TRAVEL   ΤΑΞΙΔΙΑ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Αναγνωσταρά 37,(Όπισθεν Τράπεζας Ελλάδος) Καλαμάτα   ΤΚ: 24100 

Τηλ: 27210  28989 - 27210 92333,   FAX: 27210 20777

Πληροφορίες εκδρομών: www.katsiristravel.com     e-mail:info@katsiristravel.com

Find us