ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ

24-27 Μαΐου 4ήμερη εκδρομή

Φλώρινα- Νυμφαίο

Μπίτολα- Βυζαντινή Οχρίδα- Μουσείο Νερού- Όσιος Ναούμ

 

1η ημέρα: Καλαμάτα- Φλώρινα

Αναχώρηση από την Καλαμάτα στις 07:30 για Ρίο-Αντίρριο, συνεχίζουμε μέσω Ιονίας οδού και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση θα φτάσουμε νωρίς το απόγευμα στη Φλώρινα, τη γη των λιμνών. Ένα υπέροχο φυσικό τοπίο που διατρέχεται από έξι πανέμορφες λίμνες (Βεγορίτιδα, λίμνη των Πετρών, Ζάζαρη, Χειμαδίτιδα, Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα), παραλίμνια χωριά με εικόνες και μνημεία που χάνονται στα βάθη του χρόνου, πέτρινοι διατηρητέοι οικισμοί και μια πρωτεύουσα που επίσης χαρακτηρίζεται έντονα από το υγρό στοιχείο συνθέτουν το «αγγελοπουλικό» τοπίο της περιοχής της Φλώρινας, της περιοχής που ενέπνευσε τον αξέχαστο σκηνοθέτη να υμνήσει την ομορφιά και τη ζωή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος για να γνωρίσετε την όμορφη πόλη. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μπίτολα- Βυζαντινή Οχρίδα

Πρωινή αναχώρηση και άφιξη στο συνοριακό φυλάκιο της Νίκης. Διέλευση συνόρων και ελεύθερος χρόνος στα αφορολόγητα είδη. Μαζί με έμπειρο ξεναγό θα επισκεφθούμε το γνωστό αλλοτινό Μοναστήρι, σήμερα Μπίτολα, την αρχαία Βυζαντινή Ηρακλεία. Ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσουμε την πόλη και να δούμε τα παλιά Ελληνικά αρχοντικά, καθώς και την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Συνεχίζουμε στην παλιά πόλη της Οχρίδας, την «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων», όπως χαρακτηρίζεται λόγω της μεγάλης θρησκευτικής σημασίας της στην εξάπλωση της Χριστιανοσύνης, με τις 365 εκκλησίες, μια για κάθε ημέρα του χρόνου. Περιήγηση στα καλντερίμια, τα Ελληνικά αρχοντικά, τη Βυζαντινή εκκλησία Αγ. Σοφία κάτω από το κάστρο του Τσάρου Σαμουήλ. Χρόνος για γεύμα και προαιρετική κρουαζιέρα (έξοδα ατομικά) κατά μήκος των γραφικών ακτών της λίμνης, για όσους το επιθυμούν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για βόλτα και αγορές στο εμπορικό κέντρο της πόλης με τα μικρομάγαζα με τα είδη λαϊκής τέχνης και κεραμικής. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μουσείο Νερού- Όσιος Ναούμ- Φλώρινα

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Μουσείο Νερού, την προϊστορική πόλη στο νερό ή όπως είναι γνωστή «Ο κόλπος των οστών». Θα θαυμάσουμε ένα Πλωτό Μουσείο, μοναδικό στο είδος του, στο οποίο στήθηκε ένας προϊστορικός οικισμός σε 8.500 τ.μ., αυθεντικό αντίγραφο των κατοικιών όπως ήταν το 1200- 700 π.Χ. Συνεχίζουμε για το Βυζαντινό μοναστήρι του Οσίου Ναούμ, στη νότια πλευρά της λίμνης. Είναι κτισμένο τον 10ο αιώνα, όταν όλη αυτή η περιοχή ήταν έδρα Ελληνορθόδοξης αρχιεπισκοπής. Διαθέτει εκπληκτικές τοιχογραφίες και είναι χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου με πανοραμική θέα της λίμνης και των κοντινών Αλβανικών Ακτών, γνωστό και για τα δεκάδες παγώνια που κυκλοφορούν ελεύθερα στους κήπους του. Από εκεί ξεκίνησαν οι Έλληνες μοναχοί Κύριλλος και Μεθόδιος για να διδάξουν στους Σλάβους την αλφάβητο (Κυριλλικά) και τη Βίβλο. Τέλος θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για Φλώρινα περνώντας από το συνοριακό έλεγχο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Φλώρινα- Νυμφαίο (Αρκτούρος) - Κέντρο ενημέρωσης Αρκούδας- Καλαμάτα 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τον παραδοσιακό οικισμό του Νυμφαίου, στα 1.350μ. υψόμετρο. Εκεί εδρεύει ο «Αρκτούρος», μια αστική, μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση, που ιδρύθηκε το 1992 και έχει ως στόχο την προστασία της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Θα επισκεφτούμε το Κέντρο Ενημέρωσης καθώς και το παρατηρητήριο της Καφέ Αρκούδας. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για βόλτα στα γραφικά σοκάκια του οικισμού. Πορεία επιστροφής προς την πόλη μας γεμάτοι ταξιδιωτικές εμπειρίες και αναμνήσεις, με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση κάνοντας όνειρα και σχέδια  για καινούριους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

          Τ Ε Λ Ο Σ   Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η Σ

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο: 235€

Επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου: 60€

 

 Στην  τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

 • Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • Δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινα -  τρίκλινα δωμάτια στη Φλώρινα
  • Μία διανυκτέρευση σε δίκλινα -  τρίκλινα δωμάτια στην Οχρίδα
  • Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά
  • Δείπνο στην Οχρίδα
  • Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου
  • Μετακινήσεις – Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Επίσημος ξεναγός στη Βυζαντινή Οχρίδα από το συνοριακό έλεγχο
  • Έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας

 

Στην ανωτέρω τιμή δεν περιλαμβάνονται:
* Είσοδοι σε μουσεία/ αρχαιολογικούς χώρους  
* Φόρος διανυκτέρευσης
* Ότι αναφέρεται σαν προαιρετικό

 

 

Υ.Γ. O αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει  τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει, χωρίς να παραλείψει κάτι από τα παραπάνω

 

Υ.Γ.2 Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου (με λατινικούς χαρακτήρες)

 

           

 

 

                             KATSIRIS TRAVEL      ΤΑΞΙΔΙΑ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

 Αναγνωσταρά 37,(Όπισθεν Τράπεζας Ελλάδος) Καλαμάτα   ΤΚ: 24100 

    Τηλ: 27210  28989 - 27210 92333,   FAX: 27210 20777

    Πληροφορίες εκδρομών: www.katsiristravel.com     e-mail: info@katsiristravel.com

Find us