Πασχαλιά στις ακτές του Ιονίου

Πασχαλιά στις ακτές του Ιονίου…

14 - 17 Απριλίου     4ήμερη πασχαλινή εκδρομή

Πρέβεζα – Ιωάννινα 

Ποταμός Αχέροντας - Λευκάδα

 

 

 Ξεχωριστά έθιμα και παραδόσεις ζωντανεύουν και πάλι αυτές τις ημερές στην πλουσιότερη, σε λαογραφικές εκδηλώσεις, γιορτή της χριστιανοσύνης. Στην Πρέβεζα κάθε περιοχή γιορτάζει το Πάσχα µε το δικό της µοναδικό τρόπο, µε την κατάνυξη, τη συγκράτηση και το σεβασμό να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτών των ημερών. Μετά το Χριστός Ανέστη ο ουρανός θα φωτιστεί από τα δεκάδες βεγγαλικά που «σβήνουν» στο νερά του Αµβρακικού και δημιουργούν ένα μοναδικό θέαμα. Οι κάτοικοι του Αγίου Θωµά συγκεντρώνουν οι ίδιοι τα χρήματα για την αγορά των βεγγαλικών και διοργανώνουν µόνοι τους την όμορφη γιορτή θέλοντας να αναδείξουν την στενή σχέση τους µε την θάλασσα. Αναμφίβολα οι ημέρες του Πάσχα θα εορταστούν σε κάθε γωνιά της Πρέβεζας µε πολλούς και διαφορετικούς τρόπους ακόμα και αν ο καιρός δεν είναι σύµµαχος, ωστόσο η    ξεχωριστή οµορφιά της περιοχής σε συνδυασμό µε τις θρησκευτικές εκδηλώσεις των ημερών, µπορούν να δηµιουργήσουν ένα διαφορετικό σκηνικό αισιοδοξίας και ψυχικής ανάτασης.

 

14/4 Μεγάλη Παρασκευή: Καλαμάτα- Πρέβεζα

Αναχώρηση από Καλαμάτα στις 8:00 από τη Νέδοντος 79 με προορισμό την Πρέβεζα. Περνώντας από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και κάνοντας ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο, Margarona Royal. Tακτοποίηση στα δωμάτια, ξεκούραση και δείπνο στο γευστικότατο νηστίσιμο και μη μπουφέ. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την περιφορά των Επιταφίων στα γραφικά δρομάκια και τις πλατείες της Πρέβεζας. Κάθε Επιτάφιος συνοδεύεται από το "κόρο" (χορωδία), µια Φιλαρµονική, "τόρτσες" (µεγάλα κεριά), "µανουάλια" (βενετσιάνικα φανάρια), "σκόλες" (λάβαρα) και φλάµπουρα, που ειδικά αυτό το βράδυ όλα  φέρονται  στο  πλάι  σε  ένδειξη  πένθους.. Στον  επιβλητικό  Επιτάφιο  της  Μητροπόλεως,  που  συνοδεύει  ο  Ιερός Κλήρος και οι Αρχές του τόπου, η παρουσία Φιλαρµονικών, χορωδιών και χιλιάδων Πρεβεζάνων και επισκεπτών, δίνει άλλη διάσταση στην πένθιμη αυτή ημέρα µε την επιλογή του καλύτερου επιταφίου. Όλοι οι επιτάφιοι συγκεντρώνονται στην κεντρική πλατεία της πόλης (πλατεία Ανδρούτσου). Επιστροφή στο ξενοδοχείο- Διανυκτέρευση.

15/4 Μεγάλο Σάββατο: Πρέβεζα – Ιωάννινα

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την όμορφη πόλη των Ιωαννίνων. Μια ζωντανή πόλη με πολλά πρόσωπα και ιστορία αιώνων, στις όχθες μιας ειδυλλιακής λίμνης. Μύθοι. Κρυμμένοι στην ομίχλη που σκεπάζει τη λίμνη και το Νησί. Φτιαγμένοι από «υλικά» αληθινά, από πρόσωπα υπαρκτά: ο Αλή Πασάς, η κυρά Φροσύνη, η κυρά Βασιλική. Σε αυτή τη γωνιά της Ηπείρου, θα συναντήσετε μύθους αποτυπωμένους στην ιστορία της πόλης: στο Κάστρο, στην ακρόπολη του Ιτς Καλέ, στις βυζαντινές μονές και στα μουσεία. Αναπόσπαστο μέρος της ζωής των Ιωαννίνων. Θα τους βρείτε στα πάρκα, στους μικροεμπόρους της Ανεξαρτησίας, στους φοιτητές, στα δεκάδες στέκια, στα παραλίμνια καφέ, στα μπαράκια, στα εστιατόρια. Θα τους δείτε να προβάλλουν ανάγλυφοι στην τέχνη των φημισμένων αργυροχόων. Απολαύστε αυτή την εξόρμηση στα Γιάννενα και αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο να τους αισθανθεί. Και αν το κάνετε, η υπέροχη αυτή πόλη της Ηπείρου θα σας μαγέψει. Επιστροφή στο ξενοδοχείο όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση. Αργά το βράδυ και ώρα 22:30 θα μεταβούμε στον Άγιο Θωμά, όπου θα παρακολουθήσουμε το Χαρμόσυνο γεγονός της Ανάστασης Του Κυρίου. (Λαμπάδες θα μοιραστούν σε όλους τους συμμετέχοντες της εκδρομής). ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!! Γυρίζοντας στο ξενοδοχείο τα γιορτινά στρωμένα τραπέζια θα σας περιμένουν για να τσουγκρίσετε τα κόκκινα αυγά και για να ανταλλάξετε ευχές αγάπης. Η αχνιστή μυρωδάτη μαγειρίτσα και πολλά άλλα γιορτινά φαγητά έχουν τον πρώτο λόγο στο βραδινό σας μπουφέ!!!!

 

16/4 Κυριακή του Πάσχα: Πρέβεζα- Αχέροντας Ποταμός & προαιρετική βαρκάδα στις πύλες του Άδη

Πασχαλινό ξύπνημα με πλούσιο εορταστικό πρωινό. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τις εκβολές του ποταµού Αχέρωντα. Ένας από τους πιο διάσημους παγκοσμίως, όχι τόσο για το μέγεθός του, αλλά εξαιτίας του μεταφυσικού περιεχομένου των μυθολογικών πληροφοριών που κουβαλάει στα νερά του. Σας προτείνουμε να απολαύσετε µια βαρκάδα στον ποταµό, ο οποίος διασχίζει τους νοµούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρεβέζης. Οι πηγές  του  είναι  πολλές  και  προέρχονται  από  τα  χιόνια  του  όρους  Τόµαρος  στο  νοµό  Ιωαννίνων, από  τα  όρη  του Σουλίου και τα όρη Παραµυθιάς Θεσπρωτίας. Οι εκβολές βρίσκονται στο Ιόνιο Πέλαγος στο χωριό Αµµουδιά, όπου σχηµατίζεται το ∆έλτα. Το µήκος του ποταµού ανέρχεται στα 52 χιλιόµετρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, όπου στους εξωτερικούς χώρους οι ψησταριές θα  έχουν στηθεί από νωρίς το πρωί για το έθιμο του ψησίματος του οβελία. Το παραδοσιακό κοκορέτσι δε θα λείπει από το Λαμπριάτικο τραπέζι. Και μην ξεχνάτε η μουσική θα μας συνοδέψει καθ’ όλη τη διάρκεια της γιορτινής αυτής μέρας με πλούσιο πρόγραμμα. Το απόγευμα ελεύθεροι για προαιρετική επίσκεψη στο πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης, με ατμόσφαιρα νησιού, γραφική, χαρούμενη, με αξιοθέατα που μαρτυρούν ιστορία αιώνων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο- Διανυκτέρευση.

Δευτέρα του Πάσχα: Πρέβεζα – Λευκάδα – Νυδρί – Καλαμάτα

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τη Λευκάδα. Γνωριμία με την όμορφη πόλη και στη συνέχεια θα βρεθούμε στο μαγευτικό παραθαλάσσιο οικισμό Νυδρί. Προαιρετικά μπορούμε να συμμετάσχουμε σε μία μίνι κρουαζιέρα στα καταπράσινα νησάκια. Θα ταξιδέψουμε στο Μαδούρι, όπου βρίσκεται το αρχοντικό του Βαλαωρίτη, θα δούμε το Σκορπιό, το τέως νησί του Ωνάση, τη Σπάρτη, το Μεγανήσι. Άφιξη στο Νυδρί για φαγητό. Τέλος, με ενδιάμεσες στάσεις, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για Καλαμάτα με τις καλύτερες εντυπώσεις από τις πασχαλινές μας διακοπές κάνοντας σχέδια για νέους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο: 275€ 

Πρώτο παιδί  0-9  ετών στο δωμάτιο των γονέων δωρεάν

Διαφορά μονόκλινου: 100€

 

 Στην ανωτέρω τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

  • Μεταφορές - περιηγήσεις - εκδρομές με σύγχρονο πολυτελές, κλιματιζόμενο   λεωφορείο
  • Τρεις διανυκτερεύσεις σε δίκλινα/ τρίκλινα δωμάτια στο ξενοδοχείο Margarona Royal στην Πρέβεζα
  • Πρωινό σε μπουφέ
  • Νηστίσιμο και μη δείπνο Μ. Παρασκευής
  • Αναστάσιμο δείπνο Μ. Σαββάτου
  • Πασχαλινό γεύμα
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας

 

Στην ανωτέρω τιμή δεν περιλαμβάνονται:

  • Η βαρκάδα στον Αχέροντα ποταμό καθώς και από το Νυδρί στο Μαδούρι
  • Ποτά, αναψυκτικά και ότι ρητά δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.

 

Υ.Γ O αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει  τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει.

 

 

KATSIRIS TRAVEL           ΤΑΞΙΔΙΑ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Αναγνωσταρά 37,(Όπισθεν Τράπεζας Ελλάδος) Καλαμάτα   ΤΚ: 24100 

Τηλ: 27210  28989 - 27210 92333,   FAX: 27210 20777

Πληροφορίες εκδρομών: www.katsiristravel.com    e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Find us