Καρπενήσι 3ημέρες

23-25 Φεβρουαρίου
3ήμερη εκδρομή 
Καρπενήσι

Μονή Προυσού- Μικρό & Μεγάλο Χωριό- Κορυσχάδες

χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου - Γοργοπόταμος

               

1η ημέρα: Αναχώρηση στις 07:30 από τη Νέδοντος 79 (πίσω από το Notos Galleries) για το όμορφο Καρπενήσι, κάνοντας ενδιάμεσες στάσεις στο δρόμο μας για καφέ και ξεκούραση. Το Καρπενήσι είναι χτισμένο στις νότιες πλαγιές του Τυμφρηστού με υψόμετρο 960μ, πνιγμένο στα έλατα, τα πεύκα και  τις καστανιές και αυτό το καθιστά μία από τις ωραιότερες πόλεις της Στερεάς Ελλάδας. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος στο Καρπενήσι για να γνωρίσουμε καλά αυτή την όμορφη ορεινή πόλη. Θα προσκυνήσουμε στην Αγία Τριάδα που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Καρπενησίου και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτες, για καφέ, γλυκό και να δοκιμάσουμε το παραδοσιακό γιαούρτι με μέλι.  Φυσικά μπορούμε να ψωνίσουμε τα τοπικά προϊόντα από κρέας και παραδοσιακά γλυκά μέχρι ξύλινα χειροποίητα καλλιτεχνήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο - Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε  για την Παναγία την Προυσσιώτισσα, χτισμένη σε απότομο βράχο, την οποία ίδρυσαν οι μοναχοί Διονύσιος και Τιμόθεος. Κατά τη διαδρομή μας θα περάσουμε από το σημείο, όπου τα βήματα της Παναγίας είναι χαραγμένα επάνω στο βράχο. Σε λαξευμένη σε βράχο σπηλιά υπάρχει παρεκκλήσι με σημαντικές Αγιογραφίες. Εκεί φυλάσσεται η εικόνα της Παναγίας.  Φτάνοντας στην ιερά μονή της Παναγίας, θα έχουμε χρόνο να προσκυνήσουμε, να πάρουμε Αγίασμα και να επισκεφτούμε το μικρό μουσείο όπου βρίσκονται τα άρματα του Καραϊσκάκη. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για το Μικρό Χωριό, το ιστορικό στολίδι της Ευρυτανίας. Στην πλατεία του Μικρού Χωριού βρίσκεται μια από τις παλαιότερες πηγές του χωριού που αποτελείται από έξι αστείρευτες βρύσες με ολόδροσο νερό. Συνεχίζουμε για το Μεγάλο  Χωριό, ένας πανέμορφος παραδοσιακός οικισμός χτισμένος μέσα σ’ ένα υπέροχο ελατόδασος, στους πρόποδες του όρους Καλιακούδα.  Εκεί μπορούμε να ψωνίσουμε τα  εκπληκτικά παραδοσιακά προϊόντα πχ γλυκά, χυλοπίτες. Συνεχίζουμε για Κορυσχάδες, ένας διατηρητέος οικισμός με πολλά αρχοντικά πνιγμένο μέσα στα έλατα, στάση στην πλακόστρωτη πλατεία του χωριού. Αφού απολαύσουμε την γαληνεμένη ομορφιά της περιοχής αναχωρούμε για το Καρπενήσι, ελεύθερος χρόνος για βόλτες/ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το χιονοδρομικό κέντρο Βελουχίου. Η διαδρομή είναι μοναδική. Η φύση θα μας αποζημιώσει με το παραπάνω. Το χιονοδρομικό κέντρο Βελούχι είναι από τα πρώτα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα που ξεκινούν να λειτουργούν κάθε χειμώνα και προσφέρει για μεγάλη χρονική περίοδο χιονοκάλυψη. Στο χιονοδρομικό λειτουργεί το σαλέ εντός του οποίου στεγάζονται οι ενοικιάσεις (ski, snowboard και έλκηθρα) και η καφετέρια όπου μπορείτε να καθίσετε για καφέ η οποιοδήποτε άλλο ζεστό ρόφημα. Συνεχίζουμε για το Γοργοπόταμο, για να γευματίσουμε σε μια από τις ωραίες ταβέρνες σε ένα υπέροχο  φυσικό περιβάλλον. Τέλος, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για Καλαμάτα με ενδιάμεσες στάσεις έχοντας τις καλύτερες ταξιδιωτικές εντυπώσεις.           

ΤΕΛΟΣ  ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο:  150€

Διαφορά μονόκλινου δωματίου: 40€

 

 

Στην τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

  • Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε δίκλινα/ τρίκλινα δωμάτια
  • Πρωινό

 

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Οτιδήποτε αναφέρεται σαν προαιρετικό
  • Είσοδοι σε μουσεία/ αρχ. χώρους
  • Φόρος διανυκτέρευσης, ο οποίος καταβάλλεται στο ξενοδοχείο

 

 

Υ.Γ. Ο αρχηγός έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει αλλαγές προκειμένου να το βελτιώσει, χωρίς να παραλείψει οτιδήποτε από το πρόγραμμα.

 

 

 

 

 

 KATSIRIS TRAVEL     ΤΑΞΙΔΙΑ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Αναγνωσταρά 37,(Όπισθεν Τράπεζας Ελλάδος) Καλαμάτα   ΤΚ: 24100 

Τηλ: 27210  28989 - 27210 92333,   FAX: 27210 20777

Πληροφορίες εκδρομών: www.katsiristravel.com     e-mail: info@katsiristravel.com

€150.00

Find us