“Γενίτσαροι & Μπούλες”

16-18 Μαρτίου  Αποκριές & Καθαρά Δευτέρα

Αποκριές στη Νάουσα για το έθιμο“Γενίτσαροι & Μπούλες”
Παλαιός Παντελεήμονας- Λεπτοκαρυά- Νάουσα- Βόλος

 

1Η ΗΜΕΡΑ: Αναχώρηση στις 7:30 π.μ. από τη Νέδοντος 78 (πίσω από το Notos Galleries) και με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση, φτάνουμε στον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα. Χαρακτηρίζεται ως το χωριό μπαλκόνι του Ολύμπου στο Αιγαίο, με τα πέτρινα σπιτάκια και τη μοναδική θέα στον Όλυμπο και το Θερμαϊκό. Το χωριό κράτησε τον παραδοσιακό του χαρακτήρα και είναι σήμερα ένα κόσμημα και σημείο αναφοράς παραδοσιακής αρχιτεκτονικής στη Βόρεια Ελλάδα. Παραμονή για βόλτες και καφέ, γλυκό.  Συνεχίζουμε για τη Λεπτοκαρυά, μια όμορφη παραλιακή κωμόπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, Poseidon Palace 4*. Χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και μια όμορφη εκδρομή προς τη Νάουσα ξεκινάει... Στην κεντρική πλατεία Καρατάσου θα απολαύσουμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά έθιμα της Αποκριάς. Θα δούμε τον όμιλο «Γενίτσαροι & Μπούλες», θα γίνουμε ένα με το μπουλούκι και θα κατευθυνθούμε μαζί τους στο Δημαρχείο της πόλης για να πάρουμε «άδεια» από τον Δήμαρχο ώστε να ξεκινήσει ο χορός. Μόλις παρθεί η άδεια ο σκοπός του νταουλιού και του ζουρνά θα συνοδεύσει τα βήματα μας στους δρόμους της πόλης. Με διονυσιακή καταγωγή, το έθιμο «Γενίτσαροι και Μπούλες», συνεχίζει μέχρι και τις μέρες μας, να ζωντανεύει στην πόλη της Νάουσας. Την Κυριακή της Αποκριάς υπό τους χαρακτηριστικούς ήχους του νταουλιού και του ζουρνά, ένα μπουλούκι με «γενίτσαρους» περιφέρεται στους δρόμους της πόλης με τελικό προορισμό το δημαρχείο, όπου και κορυφώνεται η γιορτή. Στο ρυθμικό άκουσμα του Ζαλιστού, η Μπούλα βγαίνει στο παράθυρο και με χαρακτηριστικές ρυθμικές κινήσεις του σώματος της, ώστε να κουδουνίζουν τα κρεμασμένα στο στήθος της νομίσματα, χαιρετάει το μπουλούκι. Λίγο μετά κατεβαίνει κάτω, ενσωματώνεται στο πλήθος και όλοι μαζί συνεχίζουν την περιοδεία μέχρι να πάρουν την επόμενη Μπούλα. Σταδιακά σχηματίζεται μια «μεγαλειώδης» πομπή με ανθρώπους όλων των ηλικιών, να συμμετέχουν στην αναβίωση του εθίμου. Μια εμπειρία μοναδική που δεν περιγράφεται με λέξεις. Γεύμα ελεύθερο (έξοδα ατομικά) και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ακολουθεί εορταστικό αποκριάτικο πάρτι με μουσική από DJ κατά τη διάρκεια του δείπνου στο εστιατόριο του ξενοδοχείου με νόστιμα φαγητά σε πλούσιο μπουφέ, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: Μετά το πρωινό αναχώρηση και περιήγηση στην πόλη του Βόλου, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, εμπορικό λιμάνι και σημαντική βιομηχανική περιοχή. Στο εσωτερικό της η πόλη σώζει αρκετά μνημεία και έχει όμορφες γωνιές για περιπάτους και ξεκούραση. Και μόνο η περατζάδα στο λιμάνι με τα γραφικά μαγαζιά -ανάμεσά τους και τα πιο ξακουστά σε όλη την Ελλάδα τσιπουράδικα- δίνουν στον Βόλο πολλούς πόντους γοητείας. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες, κούλουμα στα ξακουστά τσιπουράδικα και πέταγμα του χαρταετού του γραφείου μας. Επιστροφή στην Καλαμάτα με ενδιάμεσες στάσεις, γεμάτοι ταξιδιωτικές εμπειρίες και αναμνήσεις, κάνοντας όνειρα και σχέδια για καινούριους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Τ Ε Λ Ο Σ   Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η Σ

 

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο: 190€                

Διαφορά μονόκλινου δωματίου: 60€

 


Στην τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

  • Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε δίκλινα/τρίκλινα δωμάτια στο ξενοδοχείο Poseidon Palace 4* στη Λεπτοκαρυά www.poseidonpalace.gr
  • Πρωινό σε μπουφέ
  • Δείπνο στον πλούσιο μπουφέ του ξενοδοχείου
  • Αποκριάτικο πάρτι με μουσική από DJ
  • Αρχηγός/ συνοδός του γραφείου μας

 

 

*Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διανυκτέρευσης, ο οποίος καταβάλλεται στο ξενοδοχείο!

 

 

 

Υ.Γ.1 Ο αρχηγός έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει αλλαγές προκειμένου να το βελτιώσει, χωρίς να παραλείψει κάτι από τα παραπάνω.

Υ.Γ.2. Απαραίτητη αποκριάτικη στολή/μάσκα, όρεξη για γλέντι, κέφι, αισιοδοξία!

 

 

Καλό Ταξίδι!!!!!

 

 

 

 

KATSIRIS TRAVEL     ΤΑΞΙΔΙΑ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Αναγνωσταρά 37,(Όπισθεν Τράπεζας Ελλάδος) Καλαμάτα   ΤΚ: 24100 

Τηλ: 27210  28989 - 27210 92333,   FAX: 27210 20777

Πληροφορίες εκδρομών: www.katsiristravel.com     e-mail: info@katsiristravel.com

€190.00

Find us