ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Σάββατο 20 Ιουλίου
Πλούτος του Αριστοφάνη
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

 

Πρόγραμμα εκδρομής:


Αναχώρηση στις 18:00 από τη Νέδοντος 78 (όπισθεν Notos Galleries) για το αρχαίο θέατρο Επιδαύρου, να παρακολουθήσουμε την κωμωδία του Αριστοφάνη «Πλούτος» 

Λίγα λόγια για το έργο
Ο Χρεμύλος ανησυχεί για το μέλλον του γιου του. Ποιον δρόμο θα πρέπει να επιλέξει στη ζωή του: τον τίμιο, που θα τον αναγκάσει να ζει στη φτώχεια και στην ανέχεια ή τον δρόμο της ατιμίας και της διαφθοράς, που θα τον βοηθήσει να ζήσει άνετα τη ζωή του; Η συνάντηση με τον Πλούτο, που κυκλοφορεί τυφλός και τιμωρημένος από τον Δία, θα τον βοηθήσει να λύσει το πρακτικό του πρόβλημα. Τι θα γίνει όμως με το ηθικό; Μπορεί να συμβαδίσει ο πλούτος με την αρετή; Ποια η διαφορά των ανθρώπων με λεφτά από τους πραγματικά πλούσιους ανθρώπους; Και ποιο είναι τελικά το συμφέρον των πολιτών; Ο άκρατος ατομικός πλουτισμός ή ένα πλούσιο δημόσιο ταμείο;
Ο Πλούτος παρουσιάστηκε το 388 π.Χ., σε μια εποχή που η Αθηναϊκή οικονομία είχε υποστεί μεγάλο πλήγμα μετά την ήττα του Πελοποννησιακού Πολέμου.

Ο Γιάννης Κακλέας υπογράφει τη  μετάφραση- ελεύθερη απόδοση & σκηνοθεσία του αριστοφανικού κειμένου και αναμετριέται με την ουτοπία του σατιρικού ποιητή, φέρνοντας επί σκηνής διλήμματα και προβληματισμούς που επιμένουν στον χρόνο.
Με το πέρας της παράστασης επιστροφή στην πόλη μας! 

Τέλος εκδρομής

  

Τιμή συμμετοχής κατ' άτομο: 50€

 

Στην ανωτέρω τιμή περιλαμβάνονται:

  • Η μεταφορά με πολυτελές- κλιματιζόμενο λεωφορείο 
  • Συνοδός του γραφείου μας.
  • Εισιτήριο της παράστασης ΖΩΝΗ Β' Κερκίδα Λ  

 

Find us