Μαλδίβες

Η Σρι Λάνκα που τ’ όνομά της σημαίνει Ευλογημένο Νησί, και παλιότερα ονομαζόταν Κεϋλάνη, βρίσκεται νοτιοανατολικά των Ινδιών. Έχει κλίμα θερμό και υγρό λόγω του ότι βρίσκεται κοντά στον Ισημερινό. Είναι ένα νησί με αντιθέσεις καθώς εκεί θα δείτε εκτάσεις με πλούσια δάση, ζούγκλες αλλά και ακτές με φοίνικες και τιρκουάζ νερά. Η Σρι Λάνκα είναι ένα υπέροχο μέρος όχι μόνο για να χαλαρώσετε στην παραλία αλλά και για να κάνετε σαφάρι καθώς διαθέτει Εθνικά Πάρκα με άγρια ζώα και πουλιά, τα οποία μπορείτε να παρατηρήσετε μέσα σε ονειρεμένα καταπράσινα τοπία. Στη Σρι Λάνκα θα θαυμάσετε επίσης σπήλαια με εντυπωσιακές τοιχογραφίες, απέραντες φυτείες τσαγιού, αλλά και τεράστια αγάλματα του Βούδα λαξευμένα σε βράχους που πραγματικά εντυπωσιάζουν.

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ ΚΟΛΟΜΠΟ – ΝΤΑΜΠΟΥΛΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για το Κολόμπο, την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα μέσω σταθμού. Την είπαν δάκρυ της Ινδίας και Ταϊτή της Ανατολής. Ονειρεμένες παραλίες, φυτείες τσαγιού, υπέροχοι άνθρωποι και αιώνιο καλοκαίρι. Άφιξη στο Κολόμπο την επόμενη μέρα και στη συνέχεια αναχώρηση για την Ντάμπουλα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τον πιο εντυπωσιακό ναό σε σπήλαιο της Σρι Λάνκα που βρίσκεται στην Ντάμπουλα και χτίστηκε τον 1ο αιώνα Π.Χ από τον βασιλιά Walagambahu. Το συγκρότημα των 5 σπηλιών με τις τοιχογραφίες στους τοίχους και τις οροφές που καλύπτουν 2.000 τετραγωνικά μέτρα, είναι ο μεγαλύτερος χώρος με τοιχογραφίες που βρέθηκε στον κόσμο. Περιέχουν πάνω από 150 φιγούρες του Βούδα, με μεγαλύτερο το άγαλμα του Βούδα που είναι σκαλισμένο σε βράχο και έχει ύψος 14 μέτρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΝΤΑΜΠΟΥΛΑ ΠΟΛΟΝΑΡΟΥΒΑ ΣΙΓΚΙΡΙΓΙΑ ΝΤΑΜΠΟΥΛΑ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη Πολοναρούβα την 2η πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα που χτίστηκε τον 11ο αιώνα και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Εδώ μπορούμε να δούμε τα ερείπια του Βασιλικού Παλατιού, το Gal Viharaya όπου βρίσκονται 4 καταπληκτικά αγάλματα του Βούδα σμιλευμένα από πέτρα, την αίθουσα ακροατηρίου, το άγαλμα του βασιλιά Parakramabahu και την Parakrama Samudraya, μια λίμνη που κατασκεύασε ο βασιλιάς Parakramabahu. Θα δούμε ακόμη πολλά μνημεία λατρείας όπως ο ναός του Shiva, και τα ερείπια του παλιού ναού του Ιερού δοντιού. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το φρούριο το 5ου αιώνα στη Σιγκιρίγια που χτίστηκε από τον βασιλιά Kashyapa και αποτελεί περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς. Ο «βράχος λιονταριών» είναι μια ακρόπολη ασυνήθιστης ομορφιάς που υψώνεται 200 μέτρα από τη ζούγκλα. Ο βράχος ήταν το φρούριο της 70 εκταρίων ενισχυμένης πόλης. Μια τάφρος και εκτενείς κήποι συμπεριλαμβανομένων των διάσημων υδάτινων κήπων βρίσκονται στη βάση του βράχου. Θα θαυμάσουμε τις διάσημες νωπογραφίες των «θεϊκών κοριτσιών» Sigiriya, οι οποίες είναι σε μια προφυλαγμένη σχισμή του βράχου που προσεγγίζεται από ελικοειδείς σκάλες. Αυτές οι νωπογραφίες είναι χρωματισμένες από φυσικά χρώματα στο βράχο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση

3η μέρα: ΝΤΑΜΠΟΥΛΑ ΑΡΟΥΝΑΝΤΑΠΟΥΡΑ ΣΑΦΑΡΙ 4Χ4
Απολαύστε ένα γευστικό πρωινό και ετοιμαστείτε για την πρωινή μας ξενάγηση. Θα αναχωρήσουμε για την Αρουνανταπούρα την πρώτη πρωτεύουσα και αναμφισβήτητα την μεγαλύτερη πόλη της αρχαίας Κεϋλάνης. Θα έχουμε τη ευκαιρία να δούμε το Sri Maha Bodhi , ένα δενδρύλλιο από το αρχαιότερο δέντρο στο κόσμο που έχει ανακαλυφτεί, πάνω από 2.200 χρόνια, κάτω από το οποίο διαφωτίστηκε ο πρίγκιπας Siddhartha. Το Παλάτι Brazen ( 2ος αιώνας Π.Χ) παλιά κατοικία μοναχών. Τα ερείπια των 1.600 πέτρινων στηλών είναι τα μόνα που απέμειναν από ένα επιβλητικό πολυώροφο κτίσμα. Το πιο φημισμένο άγαλμα του Βούδα 'Samadhi' που αναπαριστά τον Βούδα σε βαθιά περισυλλογή και τέλος το πέτρινο ναό Isurumuniya που είναι γνωστός για τα περίφημα πέτρινα γλυπτά του. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε σε Εθνικό Πάρκο της Σρι Λάνκα όπου σε ένα σαφάρι με Jeep 4χ4 θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και να θαυμάσουμε τα ζώα από κοντά. Το Πάρκο φιλοξενεί ελέφαντες, λεοπαρδάλεις, αρκούδες, ελάφια και πολλά άλλα ζώα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και
διανυκτέρευση.

μέρα: ΝΤΑΜΠΟΥΛΑ ΜΑΤΑΛΕ ΚΑΝΤΥ
Πρωινό και στη συνέχεια αναχώρηση για την Κάντυ. Η Κάντυ ήταν η τελευταία πρωτεύουσα των Βασιλιάδων της Σρι Λάνκα και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Πολλοί από τους μύθους, τις παραδόσεις και τη λαογραφία κρατούνται ζωντανοί εδώ. Στην διαδρομή μας θα επισκεφτούμε κήπους μπαχαρικών στο Ματάλε όπου θα παρακολουθήσουμε συνταγές μαγειρικής. Άφιξη στην Κάντυ. Στη ξενάγηση της πόλης θα δούμε την λίμνη Kandy που κατασκευάστηκε από τον βασιλιά Sri Wickrama Rajasinghe το 1798. Θα επισκεφθούμε το κέντρο τεχνών, το μουσείο πολύτιμων λίθων και τον ναό του λείψανου του Δοντιού του Βούδα. Συνεχίζουμε για τη Peradeniya όπου θα επισκεφθούμε τους Βοτανικούς κήπους και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

μέρα: ΚΑΝΤΥ ΠΙΝΝΑΒΑΛΑ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΕΛEΦΑΝΤΩΝ – ΚΑΝΤΥ
Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, θα επισκεφθούμε το ορφανοτροφείο των Ελεφάντων στην Πινναβάλα. Ιδρύθηκε το 1975, ξεκινώντας με 7 ορφανούς ελέφαντες. Σήμερα μερικοί από αυτούς έχουν την τύχη να δουν τα εγγόνια τους να μεγαλώνουν σε αυτό το περιβάλλον. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

μέρα: ΚΑΝΤΥ ΝΟΥΒΑΡΑ ΕΛΙΓΙΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο αναχώρηση για τη Νουβάρα Ελίγια. Στη διαδρομή θα επισκεφθούμε μια φυτεία τσαγιού όπου παράγεται το καλύτερο τσάι στον κόσμο. Θα επισκεφτούμε το εργοστάσιο τσαγιού και θα δούμε τον τρόπο παρασκευής και συσκευασίας και θα γευτούμε ένα φλιτζάνι αυθεντικό τσάι Κεϋλάνης. Συνεχίζουμε για την Νουβάρα Ελίγια. Στα 1800 μ. υψόμετρο ήταν το θέρετρο για τις διακοπές των άγγλων αλλά μέχρι και σήμερα η πόλη διατηρεί την ατμόσφαιρα της αποικιοκρατίας. Η πόλη περιβάλλεται από φυτείες τσαγιού. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. 8η ΗΜΕΡΑ: ΝΟΥΒΑΡΑ ΕΛΙΓΙΑ – ΚΟΛΟΜΠΟ Πρωινό στο ξενοδοχείο αναχώρηση για την πρωτεύουσα Κολόμπο. Άφιξη στην πόλη, μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

μέρα: ΚΟΛΟΜΠΟ ΜΑΛΔΙΒΕΣ
Μετά το πρωινό ξεκινά η ξενάγηση μας στην πόλη. Όπως κάθε πρωτεύουσα στις αναπτυσσόμενες χώρες το Κολόμπο αλλάζει πρόσωπο πολύ γρήγορα. Σε μια νύχτα, ουρανοξύστες ξεφυτρώνουν εκεί που πριν βρίσκονταν παλιά κτίρια. Σε μερικά σημεία όμως παραμένει η γοητεία των παλιών κτιρίων. Υπάρχουν ακόμη πολλά Βρετανικά κτίσματα και ένα παλιό ρολόι πύργος , 100 ετών. Το εθνικό μουσείο και το υπαίθριο παζάρι που μπορείτε να κάνετε αγορές παζαρεύοντας είναι μερικά σημεία ενδιαφέροντος. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τις Μαλδίβες. Μαλδίβες στα σανσκριτικά σημαίνει γιρλάντα η στεφάνι. Το μέγεθος των νησιών ξεκινά από ένα βράχο πάνω σε κοράλλι μέχρι το μέγεθος πέντε ποδοσφαιρικών γηπέδων. Ο Μάρκο Πόλο της αποκάλεσε «Λουλούδι των Ινδιών» και ο Μπατούτα «ένα από τα επτά θαύματα». Όσο για τους ντόπιους, αυτοί λένε ότι «ο θεός αφιέρωσε μία ξεχωριστή μέρα για να τις δημιουργήσει». Παραλίες με αστραφτερή άσπρη άμμο, πυκνές φοινικιές, λίμνες με τιρκουάζ νερά, τροπικά ψάρια και πολύχρωμα κοράλλια συνθέτουν ένα σκηνικό που μοιάζει με όνειρο. Το όνειρο αρχίζει μόλις πατήσετε το πόδι σας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

10η - 11η μέρα:ΜΑΛΔΙΒΕΣ
Ελεύθερες ημέρες για να απολαύσετε τον τελευταίο παράδεισο στη γη με δέντρα από φοίνικες, καθαρές άσπρες παραλίες και τιρκουάζ νερά, αν είστε μανιώδης δύτης και ψάχνετε για μυθικούς σκοπέλους κοραλλιών οι Μαλδίβες δεν θα σας απογοητεύσουν. Εκτός από τα ψάρια θα συναντήστε τεράστια χταπόδια, καβούρια, αχινούς, γιγάντια σαλάχια Μάντα, αστερίες, αγγελόψαρα, ψάρια παπαγάλους, χελώνες μέχρι καρχαρίες του ενός μέτρου και φάλαινες. Μπορείς και κολυμπάς ανάμεσα σε 10.000 ψάρια κι αυτό επειδή το ψάρεμα απαγορεύεται.

12η - 13η μέρα: ΜΑΛΔΙΒΕΣ - ΑΘΗΝΑ
Αναχώρηση από το ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση μας για Αθήνα μέσω σταθμού. Άφιξη στην Άθήνα την 13η ημέρα.

Find us