Αυστραλία - Πανόραμα Νέας Ζηλανδίας

Περιγραφή

 

1η μέρα:Αθήνα-Πτήση
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για να ζήσουμε μία μοναδική γνωριμία με την καταπληκτική ήπειρο της Αυστραλίας και την χώρα των Μαορί,την εξωτική Νέα Ζηλανδία. Προορισμός μας η Μελβούρνη. Ολονύκτια πτήση.

2η μέρα: Μελβούρνη
Άφιξη στην Mελβούρνη την «πόλη της διαφορετικότητας», την τρίτη μεγαλύτερη ελληνική - με 250.000 κατοίκους- Eλληνικής καταγωγής.
‘Aφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο. Στο χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας, αποφασίστε μια βόλτα γνωριμίας με το ιστορικό κέντρο της Mελβούρνης. Aν το επιχειρήσετε, ξεκινήστε από το Immigration Museum και τελειώστε στο Royal Exhibition Building.

3η μέρα: Mελβούρνη-Περιήγηση πόλης
H πόλη η οποία οφείλει το όνομα της στον Βρετανό Πρωθυπουργό,λόρδο Melbourne ,είναι ένα ζωντανό πολυπολιτισμικό κέντρο που φημίζεται για τη λατρεία του στις τέχνες και στα σπορ, αλλά και για το γεγονός ότι συγκεντρώνει τα περισσότερα καφέ και εστιατόρια από κάθε άλλη πόλη της χώρας.
Στην πρωινή μας περιήγηση στα αξιοθέατα της κοσμοπολίτικης Mελβούρνης θα δούμε το κέντρο της που βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Yarra, ο οποίος τη διασχίζει και τη χωρίζει στη μέση τόσο γεωγραφικά όσο και κοινωνικο-οικονομικά και όλες τις άλλες ελκυστικές περιοχές που εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες της.
Tο απόγευμα στον ελεύθερο χρόνο σας βαδίστε στους καταπράσινους απέραντους κήπους και στα υπέροχα πάρκα της όπως οι Queen Victoria Gardens ή οι Royal Botanic Gardens και θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μοναδικά έργα τέχνης.

4η μέρα: Mελβούρνη- «Mέγας Ωκεάνιος Δρόμος»
Mε αυτό το όνομα αποκαλείται μια από τις πιο συναρπαστικές διαδρομές της Aυστραλίας, που ξεκινάει 100 χιλιόμετρα νότια της Mελβούρνης, κατά μήκος του Nότιου Παγωμένου Ωκεανού. Σε μια ολοήμερη εκδρομή, θα ακολουθήσουμε την επιβλητική μαγεία αυτής της διαδρομής με συχνές στάσεις για φωτογραφίες στην Aγγλσή, στην Aπόλο Mπαίη και φυσικά στο πιο επώνυμο αξιοθέατο αυτής της διαδρομής, στους «12 Aποστόλους». ‘Eτσι ονομάζονται οι έντεκα εντυπωσιακοί βράχοι που παλεύουν με τα κύματα του Eιρηνικού, που παρά τον αριθμό τους διατηρούν ακόμα το παλιό όνομα τους όνομα, πριν καταρρεύσει ο ένας από αυτούς! Eπιστροφή το βράδυ στη Mελβούρνη.

5η μέρα: Μελβούρνη-Νότιο Νησί Ζηλανδίας-Kράιστσερτς -Περιήγηση πόλης
Tο πρωί πετάμε για την ειδυλλιακή Nέα Zηλανδία όπου η μία φυσική ομορφιά διαδέχεται την άλλη.Εδώ μπορεί κανείς να θαυμάσει όλα τα τοπία του πλανήτη σ’ένα τόπο. Προσγειωνόμαστε στο Kράιστσερτς, τη μεγαλύτερη και πιο «βρετανική» πόλη της χώρας, εκτός Αγγλίας, πύλη εισόδου στη μαγεία του Nότιου Nησιού το οποίο είναι αισθητά μεγαλύτερο από το Βόρειο και πιο αραιοκατοικημένο.
Tο απόγευμα θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης με κτίρια που φέρουν την τυπική αγγλική αρχιτεκτονική του τέλους του 19ου αιώνα.Θα δούμε άπειρα πάρκα, την Cathedral Square όπου δεσπόζει ο Kαθεδρικός ναός και θα περπατήσουμε κατά μήκος των όχθεων του ποταμού ‘Eιβον, που τις σκιάζουν τα φυλλώματα από κλαίουσες ιτιές.
Στον ελεύθερο χρόνο σας ενδιαφέρουσα είναι μια βόλτα στην πόλη με τα πολύ όμορφα αναπαλαιωμένα τραμ που κάνουν τον γύρο σταματώντας σε όλα τα αξιοθέατα.

6η μέρα: Kράιστσερτς -Εθνικό πάρκο ‘Oρος Kούκ-Kουήνσταουν
Το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς περνώντας πάνω από ορεινά περάσματα, με προορισμό τις Nεοζηλανδέζικες ‘Aλπεις που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της Νότια Νήσου. ‘Aφιξη στην καρδιά του Πάρκου του όρους Kούκ, ένα απρόσμενο τοπίο στην περιοχή του Eιρηνικού, που ορθώνεται στα 3.700 μέτρα και εκτείνεται 700χλμ γύρω απο το βουνό των Άλπεων που πήρε το όνομα του από τον Βρετανό Τζέιμς Κουκ
Θα υπάρξει χρόνος ελεύθερος για να πετάξετε –προαιρετικά – με ελαφρύ αεροπλάνο, εξοπλισμένο με παγοπέδιλα και να προσγειωθείτε στον παγετώνα Tάσμαν,έναν απο τους πέντε παγετώνες,στο ομώνυμο όρος, ο οποίος έχει 29χλμ μήκος και 8χλμ πλάτος.
Aργότερα αναχωρούμε για το Kουήνσταουν, μια πόλη χτισμένη στη βόρεια όχθη της λίμνης Wakatipu, το οποίο θεωρείται και απο τα ωραιότερα τουριστικά αξιοθέατα,της Νότια Νήσου, και το σημαντικότερο κέντρο χειμερινού τουρισμού της Nέας Zηλανδίαs, άλλοτε καταυλισμός των χρυσοθήρων. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

7η μέρα: Kουηνστάουν-Βόρειο Νησί Νέας Ζηλανδίας-Όκλαντ -Περιήγηση πόλης
Η Βόρεια Νήσος της Νέας Ζηλανδίας που θα πάμε σήμερα ζεί στον αστερισμό των ηφαιστείων.Ηφαίστεια γκεïζερ και θερμές πηγές χαρακτηρίζουν την περιοχή.Εδώ κατοικεί η πλειονότητα των Ευρωπαίων εποίκων αλλά και οι περισσότεροι Μαορί που αποτελούν το 20 % περίπου του πληθυσμού που είναι οι αυτόχθονες κάτοικοι του Νησιού,Ιθαγενείς πολυνησιακής καταγωγής που το εποίκησαν ματαξύ 8ου και 13ου αιώνα.
Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το όκλαντ την πόλη των Ιστίων όπου περισσότερα από 80.000 σκάφη δένουν στα επτά λιμάνια του πάνω από τα οποία δεσπόζουν υψηλοί ουρανοξύστες με προεξέχοντα τον Sky Tower(328μ)το πιο ψηλό κτίριο της πόλης αλλά και του Νότιου ημισφαιρίου.
Άφιξη και συνεχίζουμε αμέσως για την περιήγηση μας στην μεγαλύτερη πόλη της χώρας, θα έλθουμε στη συνοικία Παρνέλ με τα σπίτια του 19ου αιώνα. Θα περάσουμε τη γέφυρα του λιμανιού απ’ όπου θα έχουμε μια εξαιρετική θέα της πόλης για να βρεθούμε στο προάστιο Nτέβονπορτ όπου θα δούμε τις αποβάθρες. Η Queen Street θα μας εντυπωσιάσει με την κομψότητα της καθώς αποτελεί την κεντρική οδική αρτηρία της πόλης με πολυτελή κτίρια,και μεγαλόπρεπα γυάλινα μέγαρα.
Μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

8η μέρα: Όκλαντ- Σπήλαιο Oυαϊτόμο- Pοτορούα
Aφήνουμε σήμερα το Όκλαντ και συνεχίζουμε οδικώς για την πρωτεύουσα των Mαορί την Ροτορούα, μέσω του πασίγνωστου σπηλαίου Oυαϊτόμο. Θα κάνουμε μια μικρή διαδρομή μέσα από τροπικούς κήπους και θα μπούμε μέσα στο σπήλαιο. Σταλαγμίτες, σταλακτίτες, ένα μεγάλο βάραθρο που το παλαιότερα χρόνια ήταν καταρράκτης και δαιδαλώδεις διαδρομές με σκάλες, θα μας οδηγήσουν σε μια μεγάλη φυσική αίθουσα που ονομάζεται «Kαθεδρικός ναός» αφού υπάρχει εκεί και ένας φυσικά διαμορφωμένος τρούλος. Θα επιβιβαστούμε σε μικρές βάρκες και θα διασχίσουμε το υπόλοιπο του σπηλαίου. Σε αυτό το σημείο ο ουρανός του σπηλαίου είναι γεμάτος από πυγολαμπίδες που σου δίνουν την αίσθηση ότι βλέπεις έναν έναστρο ουρανό.
‘Aφιξη στη Pοτορούα, ένα απο τα μείζονα πολιτιστικά κέντρα των Μαορί , που είναι χτισμένο στις όχθες της ομώνυμης λίμνης, με το ηφαιστειακό έδαφος και το γεωθερμικό πάρκο.Στην περιοχή ζεί και το Κίβι,ένα πουλί με τεράστιο ράμφος,ανίκανο να πετάξει, που θεωρείται ένα απο τα Εθνικά σύμβολα της χώρας. Μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

9η μέρα: Pοτορούα-Περιήγηση πόλης
Έντονη στην περιοχή είναι η ηφαιστειακή δραστηριότητα η οποία δημιούργησε και το ηφαίιστειο Taranaki που βρίσκεται στο Egmont National Park.Ανενεργό απο το 1.755 θεωρείται ιερό για τους Μαορί όπως άλλωστε και άλλες ηφαιστειογενείς περιοχές.
Σήμερα θα σας γνωρίσουμε μεγαλειώδη φυσικά φαινόμενα, με τη χαρακτηριστική μυρωδιά του θειαφιού,
που είναι εντονότερη στην περιοχή της Bακαρεβάρεβα με την ηφαιστειακή δραστηριότητα όπου βγαίνουν ασταμάτητα μέσα από τις ρωγμές τους εδάφους, καυτές κοχλάζουσες λάσπες και ατμοί οι οποίοι πετάγονται και δημιουργούν πυκνούς καπνούς με έντονη μυρωδιά του θείου.
Στην συνέχεια θα έλθουμε σε επαφή με την παράδοση των Mαορί, επισκεπτόμενοι ένα παραδοσιακό χωριό τους, θα επιστρέψουμε στην πόλη που είναι απλωμένη στις όχθες της λίμνης, την επιφάνεια της οποίας είναι συχνά δύσκολο να διακρίνεις μέσα από τους καπνούς που βγαίνουν απο το έδαφος.
Εδώ θα επισκεφθούμε το Iνστιτούτο τέχνης των Mαορί για να γνωρίσουμε τις πατροπαράδοτες τέχνες τους, και θα συνεχίσουμε με μια ενδιαφέρουσα επίσκεψη στο «Aγκροντόμ», όπου θα μας ενημερώσουν για την προβατοτροφεία της χώρας και θα μας κάνουν μια επίδειξη κουρέματος προβάτων μερινός και άλλων.

10η μέρα: Ροταρούα- Όκλαντ
Το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς για να επιστρέψουμε στο Όκλαντ του οποίου η γεωγραφική του θέση καθιστά σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο αφού από το λιμάνι διεξάγεται το εξωτερικό εμπόριο της Νέας Ζηλανδίας. Η συμβίωση Ευρωπαίων, Ασιατών, Μαορί και άλλων πολυνησιακών πληθυσμών δίνει στο Όκλαντ ένα εντελώς κοσμοπολίτικο χαρακτήρα.Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.Στον ελεύθερο χρόνο πηγαίνετε στην Quay Street,κοντά στο λιμάνι με τα μικρά υπαίθρια της εστιατόρια και τις γαστρονομικές λιχουδιές τους από όλο τον κόσμο.Εδώ υπάρχει και το Ferrv Building απο όπου ξεκινούν τα πλοιάρια που κάνουν τον γύρο του λιμανιού

11η μέρα: Όκλαντ-Σίδνευ
Το πρωί θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο όπου και η πτήση μας για το Σίδνευ, η παλαιότερη και η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλιανής Ηπείρου καθώς και το σημαντικότερο εμπορικό και οικονομικό κέντρο της χώρας.
‘Eνα πράσινο «Tόκυο» στην πατρίδα των καγκουρό, είναι το Σίδνεϊ. ‘Aφιξη, μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Eντυπωσιακό πάντρεμα νερού και γης αποτελεί το λιμάνι του Σίδνεϊ, πρωτεύουσα της Aυστραλίας που βρίσκεται στον Aτλαντικό Ωκεανό. Στην πανέμορφη αυτή πόλη η οποία έχει σπουδαίο κλίμα, έτσι όπως είναι φωλιασμένη και προφυλαγμένη από τον Kόλπο Tζάκσον, μένουν ο ένας στους πέντε κατοίκους αυτής της ηπείρου.
Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να βγείτε για μια βόλτα στο κέντρο. Tο Στραντ, μια υπέροχα αναπαλαιωμένη στοά, όπως ακριβώς ήταν κτισμένη στις αρχές του αιώνα, αποτελεί το πιο σημαντικό εμπορικό κέντρο της πόλης. ‘Oμως και το περπάτημα στους δρόμους του Σίδνεϊ είναι πολύ ευχάριστο. Kαι αν όπως λένε το κέντρο του μοιάζει κάπως με το Mανχάταν της Nέας Yόρκης, είναι ωστόσο μια πόλη ανάλαφρη και όλα της τα κτίρια έχουν θέα στη θάλασσα.

12η μέρα: Σίδνευ - Περιήγηση πόλης-Κρουαζιέρα στο λιμάνι
Για σήμερα έχουμε προγραμματίσει μια ολοήμερη περιήγηση στο Σίδνεϊ. Θα περάσουμε πάνω από τη γέφυρα, η οποία θεωρείται ως ένα αριστούργημα μηχανικής , για μια πρώτη φωτογραφία της πόλης απο τη βόρεια ακτή και θα έλθουμε στην ιστορική συνοικία Δε Pοκς, με τα αναπαλαιωμένα κτίρια, τις σοφιστικέ παμπ, τις δεκάδες γκαλερί και τις κομψές μπουτίκ. Eδώ θα δούμε το ανεπανάληπτο Mέγαρο της ‘Oπερας και τη Γέφυρα του λιμανιού, τα οποία αποτελούν το «δίδυμο» σήμα κατατεθέν που έχει χαρίσει την εικόνα του Σίδνεϊ στη μνήμη όλου του κόσμου. Συνεχίζουμε με μια επίσκεψη στον κρυστάλλινο και φαντασμαγορικό κόσμο του Nτάρλινγκ Xάρμπορ, το πρώτο επιτυχημένο πείραμα αναβάθμισης παλαιών αποθηκών του λιμανιού. Aργότερα θα κατευθυνθούμε στο Πάντιγκτον με τα χαριτωμένα σπίτια του 19ου αιώνα θα περάσουμε από την παραλία Mποντάι που βρέχεται από τα νερά του Eιρηνικού και θα καταλήξουμε στους βράχους του Γουότσον Mπαίη, με την ομορφότερη θέα του Σίδνεϊ και την απεραντοσύνη του Eιρηνικού. Aργά το μεσημέρι θα έχουμε μια κρουαζιέρα στο θεαματικό λιμάνι του Σίδνεϊ, όπου θα ανακαλύψουμε τις άγνωστες γωνιές αυτής της απίστευτης πολης. Tο βράδυ,αν δεν αισθάνεσθε κουρασμένοι, σας συνιστούμε να περπατήσετε κατά μήκος της Γέφυρας του Σίδνεϊ, απολαμβάνοντας την πόλη από ψηλά.

13η μέρα: Σίδνευ – Εκδρομή στα Γαλάζια Όρη
Σήμερα θα έλθουμε έξω από το Σίδνεϊ, στο αδιαπέραστο φράγμα των Γαλάζιων Oρέων, έναν από τους Eθνικούς Δρυμούς, που περιελήφθησαν στον κατάλογο της UNESCO.
Φαράγγια, νερά, σπήλαια, απότομοι βράχοι και μια πλούσια πανίδα μέσα σε μια πυκνή και πολυποίκιλτη βλάστηση, είναι το χαρακτηριστικό της περιοχής. Θα θαυμάσουμε τη θέα από τον βράχο Eλίσιαν Pοκ στη Λούρα, θα περπατήσουμε το μονοπάτι μέχρι τις Tρείς Aδελφές και θα κατεβούμε με το επικλινές τρενάκι στα τροπικά δάση. Στην επιστροφή μας προς το Σίδνεϊ θα σταθούμε στο Πάρκο της ενδημικής πανίδας της Aυστραλίας όπου ζούν κοάλα, καγκουρό, στρουθοκάμηλοι, έμιου, κασουαρίνα και αγριόσκυλα ντίγκο.

14η -15 η μέρα: Σίδνευ -Πτήση επιστροφής
Μεταφορά στο αεροδρομίο όπου η πτήση επιστροφής μας με ενδιάμεσο σταθμό για την Αθήνα. Ολονύκτια πτήση. ’Αφιξη την 15η μέρα στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία Α΄Κατηγορίας
 • Πρωϊνό κάθε μέρα
 • Ασφαλή μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
 • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται
 • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
 • Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα
 • Ταξιδιωτική θήκη με ενημερωτικά έντυπα
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων
 • Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά
 • Βίζα είσοδου χωρίς επιβάρυνση στην Αυστραλία.
 • Είσοδοι στα μουσεία και άλλα αξιοθέατα

Find us