Μαδαγασκάρη

Περιγραφή

1η μέρα: Αθήνα–Ανταναρίβη-Ταναρίβη
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για τη μαγευτική Μαδαγασκάρη ,με ενδιάμεσο σταθμό το Παρίσι.Άφιξη το βράδυ στη Ταναναριβη, Τάνα όπως την αποκαλούν χαϊδευτικά οι ντόποιοι την μοναδική πόλη του νησιού που έχει πάνω από ένα εκατομύριο κατοίκους. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: Ανταναναρίβη–Αντασιμπέ (Περινέτ)(145χλμ)
Η αγρια φύση της Μαδακασκάρης περιλαμβάνει μεγάλη γκάμα πανίδας και χλωρίδας που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τα 300 καταγεγραμμένα είδη ερπετών, το 95% των αμφίβων και των πεταλούδων καθώς και η συντριπτική πλειονότητα των θηλαστικών με εξεχόντες τους λεμούριους, είναι ενδημικά. Για να γνωρίσουμε την παραδεισένια φύση του νησιού, θα έλθουμε σήμερα οδικώς μέσω της Mandraka στο Εθνικό πάρκο Αντασιμπέ, το σπίτι του «Ιντρι», ενός γιγάντιου λεμούριου που υπερβαίνει σε ύψος το ένα μέτρο. Στην διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το πάρκο Peryeras με πλήθος από χαμαιλέοντες , πεταλούδες, βατράχους και μικροσκοπικούς λεμούριους. Διαμονή σε απλό λοτζ, με στοιχειώδεις ευκολίες ή σε απλά ξενοδοχεία.

3η μέρα: Αντασιμπέ (Περινέτ)
Σήμερα το πρωϊ θα περιηγηθούμε το εξαιρετικό πάρκο όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τους μεγάλους Λεμούριους «Ιντρι» οι οποίοι είναι πιο μεγάλοι προπίθηκοι καθώς και πολλά σπάνια ενδημικά πουλιά μεταξύ των οποίων το Erste Ibis, Tylas. Το απόγευμα θα έχουμε χρόνο για να επισκεφθούμε προαιρετικά το νησί των Λεμουρίων.

4η μέρα: Αντασιμπέ (Περινέτ)–Αντσιράμπε (315χλμ)
Αναχώρηση το πρωϊ για το Αντσιράμπε που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.500 μέτρων. Πόλη γνώστη για τις θερμές της πηγές. Θα καταλήξουμε στην πόλη αφού προηγουμένως θα έχουμε διασχίσει το κεντρικό οροπέδιο του νησιού, θα έχουμε θαυμάσει τις αναβαθμίδες που έχουν σκαφτεί στις πλαγιές των λόφων για την καλλιεργιά του ριζιού και βέβαια θα έχουμε ανακαλύψει την ηφαιστειακή λίμνη Αντραϊκιμπα. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

5η μέρα: Αντσιράμπε–Μπετάφο–Αμποσίτρα–Φιαναραντσόα (230χλμ)
Το πρωϊ συνεχίζουμε για να σας γνωρίσουμε τις φυλές που έχουν κάνει καθημερινότητα τους τα έργα τέχνης χωρίς να το γνωρίζουν, ζωγραφίζοντας ολόκληρα τοπία με τα σπίτια τους και τις καλλιεργίες τους. Θα αρχίσουμε από τη γραφικότατη πόλη Αμποσίτρα, η οποία είναι διάσημη για τους ξυλογλύπτες της φυλής Ζαφιμανίρι, που κατοικούν στο τροπικό δάσος ανατολικά της Αμποσίτρα και το όνομα της στα Μαλαγκάσι σήμαινει «οι απόγονοι εκείνων που επιθυμούν». Στη συνέχεια μετά από μία όμορφη διαδρομή, θα έλθουμε στη Φιναρατσόα ονομαστή γεωργική περιοχή κέντρο της αμπελουργίας στη Μαδαγασκάρη.

6η μέρα: Φιαναρατσόα–Αμπαλαβάο–Ρανοχίρα(290χλμ)
Αφήνουμε σήμερα το Φιαναρατσόα το οποίο περιφερειακά πνίγεται σε φυτείες τσαγιού ορυζόνες και αμπέλια και ερχόμαστε λίγο πιο νότια στο Αμπαλαβάο με εντυπωσιακά σπίτια τυπικό δείγμα αρχιτεκτονικής Μπεντσιλέο. Θα δούμε τη μεγάλη αγορά Ζεμπού (των Βοδοειδών) της Μαδακασκάρης και θα επισκεφθούμε στη συνέχεια ένα μικρό εργοστάσιο κατασκευής χειροποίητου χαρτιού το Antaimoro που διακοσμούν με φύλλα και πέταλα λουλουδιών. Αργότερα συνεχίζουμε για την μικρή πόλη Ρανοχίρα που βρίσκεται στις παρυφές του Εθνικού Πάρκου Ισαλο αφού προηγουμένος θα έχουμε εξευρεύνηση το «Anja Park» όπου ζούν Λεμούριοι με δακτυλωτή ουρά. Εγκατάσταση σε λοτζ.

7η μέρα: Ρανοχίρα–Εθνικού Πάρκου Ισαλο (15χλμ)
Σήμερα το πρωϊ θα επισκεφθούμε τον εθνικό δρυμό Ντελ Ισαλο ο οποίος περικλύει όλο το ομώνυμο ψαμμολιθικό όρος στο οποίο, λόγω της διαβρωσης του από το νερό και από τον άνεμο στα βράχια του έχουν δημιουργηθεί πολύ περιεργά σχήματα. Θα έχουμε μια υπέροχη γνωριμία με το πάρκο που είναι γνωστό για τα σπηλαια, τα φαράγγια και τα βράχια του, και το απόγευμα θα επιτρέψουμε στην Ρανοχίρα.

8η μέρα: Ρανοχίρα–Τολιάρα (Τυλεάρ)(240χλμ)
Στην πόλη Τολιάρα στην οποία θα έλθουμε στην συνέχεια του ταξιδιού μας κυριαρχούν οι βίλες, οι μεγάλοι κήποι, οι σκιερές πλατείες και οι πλατιοί δρόμοι. Στη διάρκεια της διαδρομής θα έχουμε την ευκαιρία να φωτογραφίσουμε τα μεγαλύτερα Baoba του νησιού και να επισκεφθούμε τα μυστηριώδη ταφικά μνημεία των Mahafal.

9η μέρα: Τολιάρα–Ανταναναρίβη–Πτήση Επιστροφής
Μετά το πρωϊνό μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Ανταναναρίβη. Αφιξη και συνεχίζουμε με μια περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης. Αργότερα θα επιστρέψουμε στο αεροδρόμιο όπου και η πτήση επιστροφής με ενδιάμεσο σταθμό. Ολονύκτια πτήση.

10η μέρα: Αθήνα
Αφιξη στην Αθήνα το απόγευμα.

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους 
 • Φιλοξενία σε ξενοδοχεία 3*ή λοτζ , 4*, 5* . 
 • Hμιδιατροφή κάθε μέρα εκτός της πρώτης μέρας
 • Ασφαλή μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
 • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται 
 • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί 
 • Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα 
 • Ασφάλειααστικής και επαγγελματικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων
 • Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά
 • Ατομική Ταξιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη

Find us