ΙΤΑΛΙΑ

23 - 29 Ιουλίου 2014

7ήμερη εκδρομή

Στην  ΙΤΑΛΙΑ

 Πομπηία – Ρώμη- Σιένα- Φλωρεντία- Βενετία

1η μέρα: Καλαμάτα – Πάτρα – Εν πλω

Συγκέντρωση πίσω από τον ΟΤΕ, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας, επιβίβαση στο F/B , τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για Μπάρι, χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε τις ανέσεις του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

 2η μέρα: Μπάρι – Πομπηία - Ρώμη

Άφιξη το πρωί στο Μπάρι. Επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση για την Πομπηία, την πόλη που καταστράφηκε από τη λάβα του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. Θα δούμε το περιμετρικό τείχος, το φόρουμ, κ.α. Στη συνέχεια αναχώρηση για την  Αιώνια πόλη, τη Ρώμη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Η δική μας πρόταση είναι να πραγματοποιήσετε προαιρετικά το Roma by night, σε μια τρίωρη νυχτερινή ξενάγηση για να γνωρίσετε τη Ρώμη σε μια άλλη διάσταση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 3η μέρα: Ρώμη (ξενάγηση ) ΒΑΤΙΚΑΝΟ (ξενάγηση)

Πρόγευμα και ύστερα θα δούμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα. Το μεγαλοπρεπές Κολοσσαίο, την Αρχαία Ρωμαϊκη Αγορά, το Καπιτώλιο, την Πιάτσα Βενέτσια, το αρχαίο Ρωμαϊκό Πάνθεον της Ρώμης, εξαιρετικής κατασκευής, τη διάσημη Φοντάνα ντι Τρέβι όπου μπορούμε να ρίξουμε ένα νόμισμα, που κατά την παράδοση θα μας φέρει ξανά στη Ρώμη. Λίγο πιο πέρα βρίσκονται τα διάσημα ισπανικά σκαλιά (Πιάτσα ντι Σπάνια ), όπου γίνονται οι περίφημες επιδείξεις μόδας. Θα περάσουμε από τη Βία ντέι Κοντότι όπου βρίσκονται όλοι οι διάσημοι οίκοι υψηλής ραπτικής. Εκεί βρίσκεται και το πιο διάσημο καφέ της πόλης που δεν είναι άλλο από το καφέ Γκρέκο.  Τέλος, θα καταλήξουμε στη Πίατσα ντελ Πόπολο, όπου βρίσκεται ένας από τους δώδεκα αιγυπτιακούς κίονες που υπάρχουν στη πόλη. Λίγα μέτρα πιο μακρυά κυλάει το ποτάμι της Ρώμης ο Τίβερης μια εικόνα που σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστη. Τέλος θα μεταφερθούμε  στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, όπου βρίσκεται η βασιλική του Άγιου Πέτρου (η μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου). Θα ξεναγηθούμε στην εκκλησία του και θα δούμε την θεσπέσια κατασκευή του Μιχαήλ Άγγελου την περίφημη Πιέτα και τον μπρούτζινο τεράστιο άμβωνα του Μπερνίνι. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε  στα μουσεία του Βατικανού, όπου θα δούμε τις αίθουσες των γλυπτών, των χαλιών, των παπύρων, των Αυτοκρατόρων και θα καταλήξουμε στην διάσημη Κάπελα Σιξτίνα με τις  τοιχογραφίες του Ραφαήλ και του Μιχαήλ Αγγέλου . Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο. Διανυκτέρευση .    

 4η μέρα: Ρώμη – Σιένα – Φλωρεντία

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τη γραφική Μεσαιωνική Σιένα, έντεκα δρόμοι της συγκλίνουν  προς τη πανέμορφη Πιάτσα ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία που πλαισιώνει αρμονικά το υπέροχο Δημαρχείο και θεωρείται μια από τις ωραιότερες πλατείες της Ιταλίας. Εντυπωσιακός είναι και ο μνημειώδης καθεδρικός ναός, καθώς και οι εκκλησίες μαυρισμένες από τον χρόνο που μαρτυρούν τη  αλλοτινή της αίγλη, χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια αναχώρηση για την πόλη της Αναγέννησης, τη Φλωρεντία. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

5η μέρα: Φλωρεντία –Βενετία 

Πρόγευμα και σήμερα θα γνωρίσουμε από κοντά τη Πιάτσα ντε λα Σινιόρα, την εκκλησία Σάντα Κρότσε με τους τάφους του Δάντη και του Γαλιλαίου, το Πόντε Βέκκιο και την ιστορική πλατεία του Καθεδρικού Ναού. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη πόλη των Δόγηδων και των καναλιών την ρομαντική Βενετία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

6η μέρα:  Βενετία (ξενάγηση)– Ανκόνα

Πρόγευμα και μετάβαση στο Τρονκέττο, απ’ όπου ακολουθεί μεταφορά εξ’ ιδίων με τα βαπορέττο στη Πιάτσα Σαν Μάρκο. Θα δούμε τον επιβλητικό Ναό του Αγίου Μάρκου , το παλάτι των Δόγηδων , το Πύργο του Ρολογιού , των Μαυριτανών ,την Γεφυρα των Στεναγμών κ.α. . θα επισκεφθούμε την ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου και θα καταλήξουμε σ’ ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής MURANO . Στη συνέχεια αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα, όπου το πλοίο επιστροφής μας περιμένει . άφιξη , επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες. Διανυκτέρευση στο πλοίο.

7η μέρα:  Πάτρα – Καλαμάτα

Άφιξη στην Πάτρα επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Καλαμάτα με τις καλύτερες ταξιδιωτικές εντυπώσεις και με σχέδια για νέους προορισμούς.

ΤΕΛΟΣ  ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

Υ.Γ. Ο αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει. 

              ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 495 € το άτομο                                                              Επιβάρυνση μονοκλίνου: 150 

 

Στην ανωτέρω τιμή περιλαμβάνονται:

 • Η μεταφορά με πολυτελές υπερυψωμένο κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Μετακινήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 αστέρων
 • 4 πρωινά και 4 δείπνα
 • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των γραμμών Πάτρα - Μπάρι και Ανκόνα – Πάτρα σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες
 • Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός    
 • Τοπικός ξεναγός  σε μουσεία Βατικανού & Πομπηία 
 • Ασφάλιστική κάλυψη αστικής / επαγγελματικής ευθύνης
 • Διόδια – Πάρκινγκ – είσοδοι στις πόλεις

Στην ανωτέρω τιμή δεν περιλαμβάνεται:

 • Φιλοδωρήματα – αχθοφορικά
 • Είσοδοι στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Τα ποτά στα γεύματα των εστιατορίων
 • Εισιτήρια βαπορέτου στη Βενετία
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

Για τις διανυκτερεύσεις στο πλοίο, παρακαλώ όπως έχετε μαζί σας ένα μικρό σακ βουαγιάζ.

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Find us