Δαλματικές ακτές

Δαλματικές ακτές
8 ημέρες

Αναχώρηση: Σάββατο 29 Ιουλίου

Μοντενέγκρο - Βοσνία - Κροατία - Σλοβενία - Σερβία - Φιόρδ Μπόκα - Άγιος Στέφανος - Κοτόρ - Μπούτβα - Ντουμπρόβνικ - Μόσταρ - Σπλιτ - Τρογκίρ - Ζάγκρεμπ - Λίμνες Πλίτβιτσε - Σπήλαια Ποστόινα - Λιουμπλιάνα - Βελιγράδι

1η ΗΜΕΡΑ: Καλαμάτα- Αθήνα - Τίρανα ή Δυρράχιο

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για τα Τίρανα μέσω Κρυσταλλοπηγής. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: Τίρανα - Άγιος Στέφανος - Μπούτβα - Κότορ - Ντουμπρόβνικ - Τρέμπινιε ή Νέουμ

Πρωινή και άμεση αναχώρηση. Στο ταξίδι μας προς το Μαυροβούνιο, θα περάσουμε από τον Άγιο Στέφανο και θα απολαμβάνουμε την πανοραμική θέα στο Μπόκα Φιόρδ, ένα από τα ωραιότερα της Ευρώπης, πριν πιούμε καφέ στο Κοτόρ. Συνεχίζουμε με κατεύθυνση τη πρωτεύουσα του Μοντενέγκρικου Τουρισμού, τη Μπούτβα, με τη μοναδική αρχιτεκτονική και τα δύο χιλιάδων χρόνων στενά της δρομάκια και τα όμορφα μικρά της καταστήματα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη περιοχή του Τρέμπινιε ή Νέουμ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: Ντουμπρόβνικ (Κροατία)

Πρωινό και αναχώρηση για το «Μαργαριτάρι της Αδριατικής», το Ντουμπρόβνικ. Περιήγηση στο ιστορικό Ντουμπρόβνικ, στον Καθεδρικό ναό, το Κυβερνείο και πολλά Μεσαιωνικά κτίρια-μνημεία UNESCO, βόλτα στην όμορφη πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: Μόσταρ - Σπλιτ - Τρογκίρ

Πρωινό και αναχώρηση για το Μόσταρ. Η πόλη της Βοσνίας Ερζεγοβίνης μας ταξιδεύει στους αιώνες, δίπλα στις όχθες του ποταμού Νερέτβα. Το όνομα Μόσταρ σημαίνει «αυτός που φυλάει τη γέφυρα», και πάντα η γέφυρα υπήρξε το κέντρο των δραστηριοτήτων της πόλης. Συνεχίζουμε με το γραφικό Σπλιτ, ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια της Αδριατικής που το διάλεξε ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός για να χτίσει το παλάτι του. Ακολουθεί το Μεσαιωνικό Τρογκίρ, σε μία ακόμα πανέμορφη περιοχή της Κροατίας. Δείπνο και διανυκτέρευση στην ευρύτερη περιοχή του Σπλιτ.

5η ΗΜΕΡΑ: Ζαντάρ - Λίμνες Πλίτβιτσε - Ζάγκρεμπ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Ζαντάρ. Με μεσογειακό κλίμα, ιστορικά μνημεία και μαγευτικές παραλίες το Ζαντάρ θυμίζει ελληνικό νησί. Η παραλιακή πόλη της Κροατίας φιλοξενεί καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια με ενετικές και ιταλικές επιρροές. Συνεχίζουμε για ένα από τα σπάνια θαύματα της φύσης, τις λίμνες Πλίτβιτσε και τους καταρράκτες που τις ενώνουν. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε την πανέμορφη πρωτεύουσα της Κροατίας, το Ζάγκρεμπ, με πολλά καλοδιατηρημένα κτίρια του 19ου αιώνα. Περίπατος στο Ζάγκρεμπ, στη λεωφόρο Κυρίλλου και Μεθοδίου, την πλατεία του Αγίου Μάρκου, το Δημαρχείο, την άνω πόλη, τον Καθεδρικό ναό, την Αρχιεπισκοπή και άλλα αξιοθέατα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: Σπήλαια Ποστόινα - Λιουμπλιάνα (Σλοβενία) - Ζάγκρεμπ (Κροατία)

Μετά το πρωινό αφήνουμε για λίγο την Κροατία για την καταπράσινη Σλοβενία και ένα από τα πιο γνωστά σπήλαια στην Ευρώπη, το Ποστόινα. Θα διασχίσουμε με το ειδικό τρένο το σπήλαιο με τους υπέροχους σταλακτίτες, σε διάφορες αποχρώσεις και σχήματα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Λιουμπλιάνα, την εντυπωσιακή Σλοβένικη πρωτεύουσα, όπου θα περιηγηθούμε στο ιστορικό της κέντρο, ένα μείγμα από μπαρόκ, αναγεννησιακά και Αrt Nouveau κτίρια, κάτω από την επιβλητική σκιά του Μεσαιωνικού της κάστρου. Χρόνος ελεύθερος για αγορές και βόλτα. Η αξέχαστη μέρα θα καταλήξει και πάλι στην Κροατία και την πρωτεύουσά της, το Ζάγκρεμπ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: Ζάγκρεμπ - Βελιγράδι (ξενάγηση) - Νις

Γεμάτοι εικόνες και αναμνήσεις από την Κροατία αναχωρούμε για Σερβία. Άφιξη στο όμορφο Βελιγράδι, την πρωτεύουσα που καθρεφτίζεται στα νερά του Δούναβη. Σύντομη περιήγηση στη πόλη, από τον κεντρικό & εμπορικό δρόμο Κνεζ Μιχαήλοβα θα οδηγηθούμε στο εντυπωσιακό Κάστρο Καλεμεγδάν, στη συμβολή των ποταμών Σάβα & Δούναβη, με εκπληκτική θέα! Θα δούμε επίσης τις εκκλησίες Ρούτζικα και Aγ. Παρασκευή, την πλατεία Δημοκρατίας, το Εθνικό Θέατρο, το αρχοντικό της Πριγκίπισσας Λιούμπικα, το Κοινοβούλιο. Συνεχίζουμε για τη Νις, όπου φτάνουμε αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: Νις – Αθήνα- Καλαμάτα

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Καλαμάτα με ενδιάμεσες στάσεις.

Τιμή κατάτομο σε δίκλινο δωμάτιο:  540€
Επιβάρυνση μονόκλινου: 120€

Παιδί μέχρι 12 ετών:
445 €

Περιλαμβάνονται:

  • Εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* ή 4* (1 διανυκτέρευση στα Τίρανα, 2 διανυκτερεύσεις στο Τρέμπινιε ή Νέουμ, 1 στην ευρύτερη περιοχή του Σπλιτ, 2 Ζάγκρεμπ, 1 στη Νις ή Κρούσεβατς
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Έμπειρος αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική έως 75 ετών

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα, Λίμνες Πλίτβιτσε (15 - 24 €), σπήλαιο Ποστόινα (23 €)
  • Checkpoint 20 €
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

 

Υ.Γ. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
                         
Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά.

 

 

 

 

Find us