ΙΩΑΝΝΙΝΑ

12-14 Οκτωβρίου
3ήμερη εκδρομή
Μέτσοβο- Ιωάννινα- Ζαγοροχώρια

 

1η μέρα: Αναχώρηση για Πάτρα – Ρίο –Αντίρριο και άφιξη στο γραφικό Μέτσοβο, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό. Το Μέτσοβο διακρίνεται για την αρχοντική όψη των οικισμών του, την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και την έντονα παραδοσιακή ατμόσφαιρα που παραμένει ζωντανή. Κατόπιν άφιξη στα  Γιάννενα, σύγχρονη πόλη , με μακραίωνη ιστορία, γεμάτη μνημεία, χτισμένη στις όχθες της θρυλικής λίμνης. Είναι το μεγαλύτερο εμπορικό, βιομηχανικό και πνευματικό κέντρο της Ηπείρου. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα φυσικό στολίδι για την πόλη των Ιωαννίνων, τη θρυλική λίμνη Παμβώτιδα με το μοναδικό στον κόσμο, νησάκι της που κατοικείται από περίπου 100 οικογένειες. Συνδέεται αποκλειστικά με τον πνιγμό της κυρά Φροσύνης από τον Αλί  Πασά. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 470 μέτρων και τα νερά της προέρχονται κυρίως από φυσικές πηγές, και χείμαρρους. Χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τα Ζαγοροχώρια. Συνολικά είναι 46 χωριά, Β.Α. των Ιωαννίνων, σκορπισμένα πάνω στα βουνά, με απλή φυσική ομορφιά και περίφημη αρχιτεκτονική. Μέσα από μια καταπράσινη διαδρομή θα γνωρίσουμε τους Κήπους, τους Νεγαδες, το Μονοδένδρι, χωριά που οι φημισμένοι Ηπειρώτες μάστορες ταίριαξαν απόλυτα με την πανέμορφη φύση. Εμείς θα χαρούμε ακόμη περισσότερο τη μεγαλοπρέπεια του χώρου θαυμάζοντας από το βράχο του μοναστηριού της Αγ. Παρασκευής τη χαράδρα του Βίκου. θα επισκεφτούμε το Καλπάκι, τόπο που αποτέλεσε Σύμβολο Αγώνα Αντίστασης και Νίκης της Ελληνικής ψυχής στην νεότερη ιστορία της πατρίδας μας. Στην Είσοδο του Καλπακίου υπάρχει το Πολεμικό Μουσείο του '40. Συνεχίζουμε για Κόνιτσα. Κατά την επίσκεψη μας θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα παλιά πετρόκτιστα αρχοντικά τα οποία στέκονται από την εποχή της Τουρκοκρατίας και τα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής γεφύρια της, όπως η γέφυρα του Αώου, του Βοϊδομάτη και της Μαύρης Πέτρας, και τους νερόμυλους της. Επιστροφή στα Ιωάννινα, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Μετά το πρωινό θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην όμορφη και γραφική πόλη των Ιωαννίνων. Έπειτα θα επισκεφτούμε το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη. Τα εκθέματα αναπαριστούν κάποιες από τις σημαντικότερες μορφές που σημάδεψαν την ελληνική ιστορία. Τέλος, γεμάτοι ταξιδιωτικές εμπειρίες και αναμνήσεις, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για Καλαμάτα με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση κάνοντας όνειρα και σχέδια  για καινούριους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο:  135€   

Διαφορά μονόκλινου:  40€

 

Στην ανωτέρω τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

  • H μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στα Γιάννενα  σε δίκλινα -  τρίκλινα δωμάτια
  • Πρωινό
  • Μετακινήσεις – Περιηγήσεις
  • Έμπειρος αρχηγός- συνοδός του γραφείου

 

  Υ.Γ.  Ο αρχηγός έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει.

 

*Δεν περιλαμβάνεται ο νέος φόρος διανυκτέρευσης, ο οποίος καταβάλλεται στο ξενοδοχείο!

 

 

KATSIRIS TRAVEL       ΤΑΞΙΔΙΑ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Αναγνωσταρά 37,(Όπισθεν Τράπεζας Ελλάδος) Καλαμάτα   ΤΚ: 24100 

Τηλ: 27210  28989 - 27210 92333,   FAX: 27210 20777

Πληροφορίες εκδρομών: www.katsiristravel.com     e-mail: info@katsiristravel.com

Find us