ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ

21-28 Αυγούστου
ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΣΙΝΑ 
8 ήμερο ευλαβικό προσκύνημα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

1η ημέρα 22/8/2019: Αθήνα- Τελ Αβιβ- Σινά

Αναχώρηση στις 00:30 από τη Νέδοντος (πίσω από το Notos Galleries) με άμεσο προορισμό το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων θα πάρουμε την πτήση για Τελ Αβίβ στις 06:20π.μ. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Σινά. Άφιξη το απόγευμα στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση. Το βράδυ για όσους επιθυμούν προαιρετική ανάβαση στην Αγία Κορυφή, όπου ο Θεόπτης Μωυσής παρέλαβε τις Δέκα Εντολές παρά του Υψίστου.

2η ημέρα 23/8/2019: Σινά

Πρωινή Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε τα Ιερά Λείψανα της Αγ. Αικατερίνης και θα ακολουθήσει λεπτομερής ξενάγηση εντός της Μονής. Θα δούμε μέρος από τα χειρόγραφα και τις περίφημες βυζαντινές εικόνες, την Αγία Βάτο του Μωυσέως και το κοιμητήριο των Πατέρων και γενικά θα ζήσουμε στιγμές πνευματικής έξαρσης και ψυχικής ανάτασης από το ασύγκριτο μεγαλείο της Ιεράς Μονής με τα 1500 χρόνια ιστορίας κάτω από τη σιωπή της Ερήμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα 24/8/2019: Σινά – Ιεροσόλυμα

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τα Ιεροσόλυμα. Άφιξη κατά τις απογευματινές ώρες, Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα 25/8/2019: Ιεροσόλυμα (κατάβαση εικόνας)

Τις πρώτες πρωινές ώρες θα ακολουθήσουμε την πομπή της μεταφοράς του «Σώματος» της Παναγίας από το μετόχι της Γεσθημανής στον Τάφο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για πρωινό και έπειτα θα γνωρίσουμε τα προσκυνήματα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων, ξεκινώντας από την Πύλη των Λεόντων, όπου θα επισκεφθούμε τον οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης, τη Προβατική κολυμβήθρα, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και το Πραιτώριο. Στη συνέχεια ακολουθώντας την οδό του Μαρτυρίου θα φτάσουμε στο Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, στην Αποκαθήλωση, στο Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου, καθώς θα ακολουθήσει και λεπτομερής ξενάγηση εντός του Ιερού Ναού. Έπειτα θα επισκεφθούμε την Γεθσημανή (όπου βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου), το Όρος των Ελαιών (τόπος της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου) και την Αγία Σιών (τόπος όπου βρίσκεται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο και το σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου πραγματοποιήθηκε η κοίμηση της Θεοτόκου). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα 26/8/2019: Ιεροσόλυμα- Τιβεριάδα

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Γαλιλαίας, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου στη Ναζαρέτ και την Κανά της Γαλιλαίας (στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Θαύμα του Κυρίου της μετατροπής του ύδατος εις οίνο). Έπειτα, θα αναχωρήσουμε για τη λίμνη της Τιβεριάδος (όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα) για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων και έπειτα τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων στην αρχαία Καπερναούμ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα 27/8/2019: Ιεροσόλυμα (Εγκώμια) – Σαμαρειά

Μετά το πρωινό θα συμμετάσχουμε στην ακολουθία των Εγκωμίων της Παναγίας στη Γεθσημανή. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής στην Σαμάρεια (τόπος όπου βρίσκεται το Φρέαρ του Ιακώβ και το Σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρος Φιλουμένου), όπου καθοδόν θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, θα δούμε το πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου μας και θα τελεσθεί Αγιασμός. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η ημέρα 28/8/2019: Ιεροσόλυμα (εορτή κοιμήσεως) – Βηθλεέμ

Πρωινή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για την Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Γεθσημανή. Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου μας στην Βασιλική της Βηθλεέμ, την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου (όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων) ,το χωριό των Ποιμένων, και θα ακολουθήσει (προαιρετική) επίσκεψη με ταξί στην Ιερά Μονή του Αγ.Σάββα του Ηγιασμένου. Επίσκεψη στην Ορεινή (Γενέτειρα του Αγ. Ι. Προδρόμου), το Καταμόνας (όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών), την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

8η ημέρα 29/8/2019: Ιεριχώ – Τελ Αβίβ – Αθήνα

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στην Βηθανία και την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου. Αφού εισέλθουμε στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Σαραντάριου Όρους, την Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου. Έπειτα θα επισκεφτούμε τα ονομαστά σπήλαια του Κουμράν όπου εκεί βρέθηκαν τα αρχαιότερα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο, όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Αθήνα στις 19:55 μ.μ. Άφιξη στις 22:05μ.μ. Επιβίβαση στο λεωφορείο και επιστροφή στην πόλη μας τη νύχτα, έχοντας τις καλύτερες ταξιδιωτικές εντυπώσεις!

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο: 750€

 

 

Στην ανωτέρω τιμή περιλαμβάνονται:

*Μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο λεωφορείο Καλαμάτα- Αεροδρόμιο Αθήνας-      Καλαμάτα

*Αεροπορικά εισιτήρια (Αθήνα – Tel Aviv – Αθήνα)

*Διαμονή σε ξενοδοχείο Α΄ κατηγορίας στην Βηθλεέμ

*7 Πρωινά και 7 γεύματα (μπουφέ)

*Μεταφορές από /προς αεροδρόμια /ξενοδοχεία

*Φόροι αεροδρομίων/ Συνόρων

*Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί

*Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

*Ασφάλεια αστικής ευθύνης

*Συνοδός – ξεναγός

*VISA Αιγύπτου

*Τα φιλοδωρήματα συμπεριλαμβάνονται στην τιμή

 

 

Δεν περιλαμβάνει:

*Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό

*Φόροι αεροδρομίων, συνόρων 200€

 

 

Πτήσεις:

A3 926

22/08/19

ATH-TLV

07.30 – 09.30

A3 925

29/08/19

TLV-ATH

19.20 – 21.30

   • Για την συμμετοχή σας χρειάζεται διαβατήριο το οποίο θα πρέπει να έχει εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδιού
   • Για την εγγραφή σας στο γραφείο θα πρέπει να προσκομίσετε φωτοτυπία του διαβατηρίου και προκαταβολή αξίας 300 ευρώ

    

    

   ** Για τις καθημερινές Ιερές Ακολουθίες και τις ώρες διεξαγωγής αυτών θα ενημερώνεστε από τον αρχηγό της εκδρομής

   *** Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους, χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό

    

    

   KATSIRIS TRAVEL              ΤΑΞΙΔΙΑ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

    Αναγνωσταρά 37,(Όπισθεν Τράπεζας Ελλάδος) Καλαμάτα   ΤΚ: 24100 

   Τηλ: 27210  28989 - 27210 92333,   FAX: 27210 20777

   Πληροφορίες εκδρομών: www.katsiristravel.com     e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

   €950.00

   Find us