ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΡΕΣΠΕΣ ΝΥΜΦΑΙΟ

30 Απριλίου - 2 Μαίου

3ήμερη εκδρομή

Μέτσοβο- Δισπηλιό- Μονή Μαυριώτισσας- Καστοριά

Πρέσπες- Άγιος Γερμανός- Ψαράδες- Άγιος Αχίλλειος- Νυμφαίο- Αρκτούρος

 

1η ημέρα: Αναχώρηση από την Καλαμάτα στις 07:30 για Ρίο-Αντίρριο, συνεχίζουμε μέσω Ιονίας οδού και σε λίγες ώρες θα φτάσουμε στο Μέτσοβο, γραφική ορεινή κωμόπολη, χτισμένη ψηλά στην Πίνδο σε εντυπωσιακό τοπίο, ονομαστή για τα έργα χειροτεχνίας που παράγει και τα κτηνοτροφικά της προϊόντα. Εδώ θα παραμείνουμε για φαγητό. Συνεχίζουμε την εκδρομή μας για την περιοχή της Καστοριάς και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο Δισπηλιού, όπου θα θαυμάσουμε τον 7.000 ετών λιμναίο οικισμό. Μετάβαση στη Μονή Μαυριώτισσας, έναν βυζαντινό θησαυρό, σε μια τοποθεσία με αιωνόβια πλατάνια. Άφιξη στην Καστοριά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τις Πρέσπες. Θα θαυμάσουμε τη μικρή Πρέσπα, που βρίσκεται δυτικά του κεντρικού δρόμου και χωρίζεται από τη μεγάλη Πρέσπα με στενή λουρίδα γης 1.000μ. ολόκληρη η περιοχή είναι αξιοθέατη και έχει χαρακτηριστεί εθνικός δρυμός. Οι ακτές της μικρής Πρέσπας με πυκνές καλαμιές, φιλοξενούν πελεκάνους, αγριόπαπιες και πολλά είδη σπάνιων πουλιών, που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον διεθνών επιστημονικών ινστιτούτων. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τον Άγιο Γερμανό, ένα από τα πιο όμορφα χωριά των Πρεσπών, που παλιότερα αποτελούσε το κεφαλοχώρι της περιοχής. Επόμενος προορισμός μας οι Ψαράδες, το μοναδικό ελληνικό χωριό στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας ένας ανακηρυγμένος παραδοσιακός οικισμός. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στον Άγιο Αχίλλειο, η νησίδα η οποία βρίσκεται στη λίμνη της Μικρής Πρέσπας. Στο νησάκι υπάρχουν αρκετές βυζαντινές εκκλησίες, από τις οποίες σημαντικότερη είναι η τρίκλιτη Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου. Έπειτα αναχώρηση για τις πλαγιές του Βίτσι, όπου θα επισκεφτούμε τον παραδοσιακό οικισμό του Νυμφαίου, στα 1.350μ. υψόμετρο. Εκεί εδρεύει ο «Αρκτούρος», μια αστική, μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση, που ιδρύθηκε το 1992 και έχει ως στόχο την προστασία της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Θα επισκεφτούμε το Κέντρο Ενημέρωσης και ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για βόλτα στα γραφικά σοκάκια του οικισμού. Πορεία επιστροφής στο ξενοδοχείο στην Καστοριά- ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στη σύγχρονη πόλη της Καστοριάς, χτισμένη στη δυτική όχθη της λίμνης στο λαιμό λοφώδους χερσονήσου. Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε  τις εκκλησίες και τα αρχοντικά της πόλης που καθρεφτίζονται στα νερά της λίμνης, δείγματα της οικονομικής ευμάρειας  που προσφέρει στον τόπο η επεξεργασία της γούνας. Τέλος, γεμάτοι ταξιδιωτικές εμπειρίες και αναμνήσεις, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για Καλαμάτα με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση κάνοντας όνειρα και σχέδια  για καινούριους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

 

          Τ Ε Λ Ο Σ   Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η Σ

 

Τιμή συμμετοχής:  €150  κατ΄ άτομο     

Επιβάρυνση μονόκλινου: €40

 

Στην  τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

 • Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • Δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινα -  τρίκλινα δωμάτια στην Καστοριά
  • Πρωινό
  • Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου
  • Μετακινήσεις – Περιηγήσεις
  • Έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας

Στην ανωτέρω τιμή δεν περιλαμβάνονται:
* Ο φόρος διανυκτέρευσης

* Είσοδοι σε μουσεία/ αρχαιολογικούς χώρους

 

 

Υ.Γ. O αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει  τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει, χωρίς να παραλείψει κάτι από τα παραπάνω

€150.00

Find us