ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

   19-24 Αυγούστου 
6ήμερη εκδρομή

Λουτρά Πόζαρ- Έδεσσα- Παναγία Σουμελά- Βέροια
Θεσσαλονίκη- Φλώρινα- Νυμφαίο- Πρέσπες- Καστοριά

 

1η ημέρα: Αναχώρηση στις 07:00 το πρωί από τη Νέδοντος 80 (πίσω από το Notos Galleries) και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ & φαγητό κατά τη διάρκεια της εκδρομής, θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας στο Λουτράκι Αριδαίας, πολύ κοντά στα Λουτρά Πόζαρ (Λουτρακίου), στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν. Η περιοχή είναι χτισμένη στις όχθες του θερμοπόταμου που διασχίζει την περιοχή. Ιαματικά, θερμά νερά, με σταθερή θερμοκρασία 37οC, που αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από το βουνό, όπου δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Filoxenia. Όποιος επιθυμεί μπορεί να δεχθεί τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών νερών (θεραπευτικών – χαλαρωτικών). Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο, φαγητό και βόλτες. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Το πρωί μπορείτε να κάνετε λουτροθεραπεία στις μικρές κλειστές πισίνες, στον καταρράκτη ή στη μεγάλη πισίνα και αμέσως μετά να πάρετε το πρωινό, ξεκινώντας έτσι ευχάριστα και συναρπαστικά την ημέρα σας. Αμέσως μετά θα απολαύσουμε τον καφέ μας στην πόλη της Έδεσσας με τους ομώνυμους καταρράκτες, ενώ λίγο αργότερα θα αναχωρήσουμε για τη Μονή Της Παναγίας Σουμελά. Κτίστηκε το 1951 από τους πρόσφυγες του Πόντου, ως μια προσπάθεια αναβίωσης της ιστορικής ομώνυμης Μονής, τα ερείπια της οποίας βρίσκονται στο όρος Μελά, κοντά στην Τραπεζούντα του Πόντου. Εκεί φυλάσσεται η παλαιά θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που σύμφωνα με την παράδοση φιλοτέχνησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς όπως και άλλα θρησκευτικο-ιστορικά κειμήλια του εκεί Μοναστηριού. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό  Έπειτα αναχώρηση για τη ΒΕΡΟΙΑ, την αρχαία πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου. Θα δούμε το Βήμα του Αποστόλου Παύλου και θα έχουμε ελεύθερη ώρα για να περπατήσουμε και να χαρούμε την φιλοξενία αυτής της όμορφης πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ελεύθερος χρόνος, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την όμορφη Θεσσαλονίκη. θα περιηγηθούμε στην πόλη, την πρωτεύουσα του Βορρά, μια πόλη τέχνης όσον αφορά την ομορφιά και το ενδιαφέρον των Βυζαντινών εκκλησιών. Στην περιήγηση μας θα δούμε το Λευκό Πύργο, τα Κάστρα, την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα), καθώς και την αψίδα του Γαλέριου (Καμάρα). Ελεύθερος χρόνος για βόλτες, ψώνια και φαγητό.  Το απόγευμα θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Φλώρινα, τη γη των λιμνών. Ένα υπέροχο φυσικό τοπίο που διατρέχεται από έξι πανέμορφες λίμνες (Βεγορίτιδα, λίμνη των Πετρών, Ζάζαρη, Χειμαδίτιδα, Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα), παραλίμνια χωριά με εικόνες και μνημεία που χάνονται στα βάθη του χρόνου, πέτρινοι διατηρητέοι οικισμοί και μια πρωτεύουσα που επίσης χαρακτηρίζεται έντονα από το υγρό στοιχείο συνθέτουν το «αγγελοπουλικό» τοπίο της περιοχής της Φλώρινας, της περιοχής που ενέπνευσε τον αξέχαστο σκηνοθέτη να υμνήσει την ομορφιά και την ζωή. Συνεχίζουμε την εκδρομή μας προς τον παραδοσιακό οικισμό του Νυμφαίου, στα 1.350μ. υψόμετρο. Εκεί εδρεύει ο «Αρκτούρος», μια αστική, μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση, που ιδρύθηκε το 1992 και έχει ως στόχο την προστασία της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Θα επισκεφτούμε το Κέντρο Ενημέρωσης και ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για βόλτα στα γραφικά σοκάκια του οικισμού και φαγητό. Πορεία επιστροφής στο ξενοδοχείο στην Αριδαία- ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τις Πρέσπες. Θα θαυμάσουμε τη μικρή Πρέσπα, που βρίσκεται δυτικά του κεντρικού δρόμου και χωρίζεται από τη μεγάλη Πρέσπα με στενή λουρίδα γης 1.000μ. ολόκληρη η περιοχή είναι αξιοθέατη και έχει χαρακτηριστεί εθνικός δρυμός. Οι ακτές της μικρής Πρέσπας με πυκνές καλαμιές, φιλοξενούν πελεκάνους, αγριόπαπιες και πολλά είδη σπάνιων πουλιών, που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον διεθνών επιστημονικών ινστιτούτων. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τον Άγιο Γερμανό, ένα από τα πιο όμορφα χωριά των Πρεσπών, που παλιότερα αποτελούσε το κεφαλοχώρι της περιοχής. Επόμενος προορισμός μας οι Ψαράδες, το μοναδικό ελληνικό χωριό στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας ένας ανακηρυγμένος παραδοσιακός οικισμός. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στον Άγιο Αχίλλειο, η νησίδα η οποία βρίσκεται στη λίμνη της Μικρής Πρέσπας. Στο νησάκι υπάρχουν αρκετές βυζαντινές εκκλησίες, από τις οποίες σημαντικότερη είναι η τρίκλιτη Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου. Επόμενος προορισμός μας Η Καστοριά, χτισμένη στη δυτική όχθη της λίμνης στο λαιμό λοφώδους χερσονήσου. Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε  τις εκκλησίες και τα αρχοντικά της πόλης που καθρεφτίζονται στα νερά της λίμνης, δείγματα της οικονομικής ευμάρειας  που προσφέρει στον τόπο η επεξεργασία της γούνας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στα Λουτρά Πόζαρ για την τελευταία λουτροθεραπεία της εκδρομής. Τέλος, γεμάτοι ταξιδιωτικές εμπειρίες και αναμνήσεις, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για Καλαμάτα με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση κάνοντας όνειρα και σχέδια  για καινούριους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

           Τ Ε Λ Ο Σ   Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η Σ

 

Τιμή συμμετοχής:  €275  κατ΄ άτομο     

Επιβάρυνση μονόκλινου: €100

 

Στην  τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

  • Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο λεωφορείο
    • Πέντε διανυκτερεύσεις σε δίκλινα -  τρίκλινα δωμάτια στο Λουτράκι Αριδαίας στο ξενοδοχείο Filoxenia
    • Πρωινό
    • Μετακινήσεις – Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
    • Έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας

 

Στην ανωτέρω τιμή δεν περιλαμβάνονται:
* Ο φόρος διανυκτέρευσης

* Είσοδοι σε μουσεία/ αρχαιολογικούς χώρους

 

 

Υ.Γ. O αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει  τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει, χωρίς να παραλείψει κάτι από τα παραπάνω

 

 

KATSIRIS TRAVEL      ΤΑΞΙΔΙΑ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Αναγνωσταρά 37,(Όπισθεν Τράπεζας Ελλάδος) Καλαμάτα   ΤΚ: 24100 

Τηλ: 27210  28989 - 27210 92333,   FAX: 27210 20777

Πληροφορίες εκδρομών: www.katsiristravel.com     e-mail: info@katsiristravel.com

€275.00

Find us