ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

6ήμερη Οδική Εκδρομή

Κωνσταντινούπολη

29/8 - 03/09/2022

 

29/8/22  ΔΕΥΤΕΡΑ: ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΚΑΒΑΛΑ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί. Ενδιάμεσες στάσεις για  ξεκούραση/καφέ και άφιξη στην πόλη της Καβάλας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Airotel Galaxy 4*. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

30/8/22  ΤΡΙΤΗ: ΚΑΒΑΛΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό. Αναχώρηση το πρωί για το συνοριακό σταθμό των Κήπων. Έλεγχος και μέσω Ραιδεστού (Tekirdağ) άφιξη στη Βασιλεύουσα Πόλη του Κωνσταντίνου.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Feronya 4* στην πλατεία Taksim. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

31/8/22 ΤΕΤΑΡΤΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στις 16:00

Πρωινό. Αναχώρηση για περιήγηση στον Κεράτιο Κόλπο, τα Θεοδοσιανά τείχη, την Μονή Στουδίου, τη Χρυσή Πύλη, την Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή. Άφιξη στο χώρο του πάνσεπτου Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Πρόγραμμα υπογραφής Αγιοκατάταξης Οσίου Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτη.

Συνεχίζουμε με επίσκεψη στη Μονή των Βλαχερνών, όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος. (Αν η τελετή τελειώσει νωρίτερα τότε θα επισκεφθούμε και την Μονή του Παντοκράτορα). Αναχώρηση για την περιοχή της Ψαμαθειάς, στα παράλια της θάλασσας του Μαρμαρά όπου βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Μηνά (Αya Mina Rum Ortodoks Kilisesi). Το απόγευμα μεταφορά στη Μονή της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί), όπου βρίσκονται οι Τάφοι των Πατριαρχών, Αρχιερέων και Μεγάλων Ευεργετών του Γένους και συμμετοχή στον Μέγα Εσπερινό στον οποίο θα προεξάρχει η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Ακολουθεί μετάβαση από το λιμάνι Eminonu,  απέναντι από την περίφημη αγορά των μπαχαρικών, την Αιγυπτιακή Αγορά (Misr Çarşı), για τον προαιρετικό περίπλου του Βοσπόρου με το Ανάκτορο του Ντολμά Μπαχτσέ, τις περιοχές Μπεσίκτας, Τσιραγάν, Ορτάκιοϊ, Μέγα Ρεύμα, Νιχώρι, θαυμάζουμε τις κρεμαστές γέφυρες και τα πανέμορφα αρχοντικά και φρούρια  και φθάνουμε στα Θεραπειά, απέναντι από τις περίφημες Συμπληγάδες Πέτρες, από ανατολικά για να δούμε τις νέες συνοικίες της Πόλης με τους ουρανοξύστες, τα μοντέρνα «έξυπνα» κτίρια και πολυκαταστήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

 

01/09/22 ΠΕΜΠΤΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό. Αναχώρηση για τα Πριγκηπόνησα μέσω της πρώτης κρεμαστής γέφυρας στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινουπόλεως, επιβίβαση σε ιδιωτικό  πλοιάριο για τη Χάλκη της περίφημης Θεολογικής Σχολής όπου θα δούμε το Ναό της Αγίας Τριάδας που ανάγεται στην εποχή του Ιερού Φωτίου, επίσκεψη στις τάξεις και στην αίθουσα τελετών, κατά­βαση από το λόφο της Ελπίδας, επιβίβαση στο καράβι μας και αναχώρηση για την Πρίγκηπο, επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, περιήγηση στα αρχοντικά του νησιού. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη όπου θα μεταφερθούμε στην Κλειστή Αγορά (Kapali Carsi) με τα χιλιάδες μαγαζιά. Χρόνος ελεύθερος. 

 

02/09/22 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Πρωινό και αναχώρηση για ξενάγηση στον Αυτοκρατορικό Ιππόδρομο, το Μήλιον (από εδώ ξεκινούσε το μέτρημα των αποστάσεων), στην Αγία Σοφία, στη Kινστέρνα του Θεοδοσίου (Şerefiye arnıcı), στο Μπλε Τζαμί, στην Αγία Ειρήνη και στο συγκρότημα του Top Kapı. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Κομοτηνή. Συνοριακός έλεγχος στους Κήπους. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Anatolia 4*. Διανυκτέρευση. 

 

03/09/22 ΣΑΒΒΑΤΟ: ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Πρωινό. Αναχώρηση για την Καλαμάτα με πρώτη στάση στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου εκ Ναζιανζού της Καππαδοκίας. Το βράδυ άφιξη στην Καλαμάτα με ενδιάμεσους σταθμούς για καφέ και ξεκούραση.

          Τ Ε Λ Ο Σ   Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η Σ

 

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο :  400   Ευρώ

*Διαφορά μονόκλινου δωματίου: 120€  κατ' άτομο για 5 διανυκτερεύσεις.

 

Περιλαμβάνονται:

- Μεταφορές με πολυτελές, κλιματιζόμενο λεωφορείο καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής

- Μία διανυκτέρευση σε δίκλινα/ τρίκλινα δωμάτια στην Καβάλα στο 4* Airotel Galaxy Hotel .

- Τρεις διανυκτερεύσεις σε δίκλινα/ τρίκλινα δωμάτια στην Κωνσταντινούπολη στο 4* Feronya Hotel, στην πλατεία Taksim.

- Μία διανυκτέρευση σε δίκλινα/ τρίκλινα δωμάτια στην Κομοτηνή στο 4* Anatolia Hotel. 

- Πρωινό σε μπουφέ

- Γεύματα στην Κωνσταντινούπολη σε εστιατόρια (δείπνο)

- Φόρος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία της Ελλάδας

- Έμπειρος διπλωματούχος ξεναγός στην Κωνσταντινούπολη

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 - Είσοδοι σε μουσεία/ αρχαιολογικούς χώρους

-  Εισιτήρια για πλοιάρια στα Πριγκηπόννησα

 

 

 

Υ.Γ. 1 O αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει  τροποποιήσεις

προκειμένου να το βελτιώσει.

Υ.Γ.2 Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου (με λατινικούς χαρακτήρες)  

 

 

 

KATSIRIS TRAVEL      ΤΑΞΙΔΙΑ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Αναγνωσταρά 37,(Όπισθεν Τράπεζας Ελλάδος) Καλαμάτα   ΤΚ: 24100 

Τηλ: 27210  28989 - 27210 92333,   FAX: 27210 20777

Πληροφορίες εκδρομών: www.katsiristravel.com     e-mail: info@katsiristravel.com

€400.00

Find us