Bella Italia

1η ημέρα : ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΑΤΡΑ – ΕΝ ΠΛΩ 
Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση στις 09:00 για το λιμάνι της Πάτρας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα στις 14:30. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα : ΑΝΚΟΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ 
Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα στις 10:30 και άμεση αναχώρηση για την πόλη των Δόγηδων και των Καναλιών, την ρομαντική Βενετία. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Η δική μας πρόταση είναι να πραγματοποιήσετε προαιρετικά by night περιήγηση με γόνδολες στα κανάλια της Βενετίας. Δείπνο. Διανυκτέρευση. (περ. Μέστρε) 

3η ημέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ) - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ 
Σήμερα  θα μεταφερθούμε με βαπορέττο στη μαγευτική Βενετία, την πόλη με τα 118 νησάκια,  τα  160  κανάλια και  τις  400 γέφυρες, την πατρίδα του Καζανόβα και  του  ταξιδευτή  Μάρκο Πόλο,  η ίδρυση  της  οποίας  χρονολογείται, σύμφωνα με την παράδοση,  στον  5ο αιώνα.  Η γέφυρα των  Στεναγμών, ο Πύργος  του  Ρολογιού,  η  Βασιλική  του  Αγίου  Μάρκου και η  πλατεία με  το Παλάτι  των Δόγηδων, σε  βενετογοτθικό  ρυθμό  όπου  στεγάζονται  έργα  Ιταλών ζωγράφων, θα σας ενθουσιάσουν στην πρωινή μας ξενάγηση. Τέλος θα καταλήξουμε σε ένα από τα εναπομείναντα εργαστήρια κατασκευής του διάσημου γυαλιού Μουράνο. Στην συνέχεια αναχώρηση για την Πίζα όπου θα θαυμάσουμε τον κεκλιμένο Πύργο. Συνεχίζουμε για την πόλη της Αναγέννησης, τη Φλωρεντία. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση. 

4η ημέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ) –ΡΩΜΗ 
Πρωινό  και ακολουθεί  ξενάγηση πόλεως , όπου θα γνωρίσουμε από κοντά την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, την εκκλησία Σάντα Κρότσε με τους τάφους του Δάντη και του Γαλιλαίου, το Πόντε Βέκκιο και την ιστορική πλατεία του Καθεδρικού Ναού με το καμπαναριό, την Παναγία των Λουλουδιών και το ιστορικό Βαπτιστήριο. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την περίφημη Πιάτσα Ρεπούμπλικα με τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski και την περίφημη αψίδα της Ελευθερίας. Χρόνος ελεύθερος αναμνηστικές φωτογραφίες  και αναχώρηση για την Αιώνια Πόλη, την Ρώμη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Η δική μας πρόταση είναι να πραγματοποιήσετε (προαιρετικά) το Roma by night, σε μια τρίωρη νυχτερινή ξενάγηση για να γνωρίσετε την Ρώμη σε μια άλλη διάσταση. Δείπνο. Διανυκτέρευση. 
5η ημέρα: ΡΩΜΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ) 
Πρόγευμα και ύστερα θα δούμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα. Το μεγαλοπρεπές Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου. Κάποτε αντηχούσαν οι κραυγές των μονομάχων και τα ουρλιαχτά του όχλου, ενώ αργότερα οι χτύποι των σφυριών που αφαιρούσαν τους πλίνθους και τα μάρμαρα που το διακοσμούσαν για να χτιστούν εκκλησίες και παλάτια της παπικής Ρώμης. Στην ρωμαϊκή αγορά ήταν η   καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης, την Αρχαία Ρωμαϊκη Αγορά. Στην πλατεία Βενετίας θα σας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β΄, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του  Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκετε μπροστά από τον λόφο του Καπιτωλίου, τον πιο σημαντικό από τους επτά ιστορικούς λόφους που ήταν χτισμένη η αρχαία πόλη, από τον οποίο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα διοικείται η Ρώμη. Συνεχίζουμε για τη διάσημη Φοντάνα ντι Τρέβι όπου μπορούμε να ρίξουμε ένα νόμισμα, που κατά την παράδοση θα μας φέρει ξανά στη Ρώμη. Λίγο πιο πέρα βρίσκονται τα διάσημα ισπανικά σκαλιά (Πιάτσα ντι Σπάνια ), όπου γίνονται οι περίφημες επιδείξεις μόδας. Θα καταλήξουμε στη Πίατσα ντελ Πόπολο , όπου βρίσκεται ένας από τους δώδεκα αιγυπτιακούς κίονες που υπάρχουν στη πόλη . Τέλος θα μεταφερθούμε  στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού , όπου βρίσκεται η βασιλική του Άγιου Πέτρου (η μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου). Θα ξεναγηθούμε στην εκκλησία του και θα δούμε την θεσπέσια κατασκευή του Μιχαήλ Άγγελου την περίφημη Πιέτα και τον μπρούτζινο τεράστιο άμβωνα του Μπερνίνι. Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο . Διανυκτέρευση .    

6η ημέρα : ΡΩΜΗ – ΠΟΜΠΗΙΑ – ΜΠΑΡΙ – ΕΝ ΠΛΩ 
Πρωινό  και αναχώρηση για την νεκρόπολη της Πομπηίας, όπου θα δούμε το περιμετρικό τείχος, το φόρουμ, την πόρτα Μαρίνα, την έπαυλη των Βέτρι, τον Ναό του Απόλλωνα, την αρχαία αγορά, το θέατρο της Πομπηίας και τις χαρακτηριστικές τοιχογραφίες του 1ου αιώνα π.Χ. Στην συνέχεια αναχώρηση για λιμάνι του Μπάρι, όπου το πλοίο της επιστροφής μας περιμένει. Άφιξη, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω. 

7η ημέρα : ΠΑΤΡΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι  αποβίβασης  . Άφιξη και άμεση αναχώρηση  για   τον τελικό προορισμό μας.

Find us