Γύρος Δαλματικών Ακτών

1η ημέρα: Καλαμάτα – Ιωάννινα 
Αναχώρηση για Πάτρα – Ρίο -Αντίρριο, συνεχίζουμε για Αμφιλοχία στάση για φαγητό, κατόπιν άφιξη στα  Γιάννενα, σύγχρονη πόλη , με μακραίωνη ιστορία, γεμάτη μνημεία, χτισμένη στις όχθες της θρυλικής λίμνης. Επίσκεψη στο μουσείο Ελληνικής ιστορίας Παύλου Βρελλή με τα κέρινα ομοιώματα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ομορφιά της ιστορικής λίμνης. Το βράδυ  προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Ιωάννινα – Τίρανα

Μετά το πρωινό αναχώρηση μέσω Κακαβιάς (σύνορα). Μετά τις σχετικές διατυπώσεις συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Αλβανίας. Άφιξη νωρίς στα Τίρανα. Αρχικά θα επισκεφτούμε τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο. Συνεχίζουμε την επίσκεψη μας στην κεντρική πλατεία με τα θαυμάσια κλασσικά κτίρια των υπουργείων και του δημαρχείου, και τον περίφημο πύργο ύψους 35 μέτρων, με το ρολόι στην κορυφή, καθώς και βόλτα στο καταπράσινο πάρκο “Rinia”, στο κέντρο της πόλης για να απολαύσουμε έναν καφέ. Δείπνο-διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Τίρανα – Μπούτβα – Κότορ – Ντουμπρόβνικ  
Πρωινό και αναχώρηση για μια επίσκεψη στη Μπούτβα, την παλαιότερη πόλη των ακτών του Μαυροβουνίου που αναφέρεται και στις τρεις τραγωδίες του μεγάλου Έλληνα λυρικού Σοφοκλή, όπου θα έχουμε σύντομη περιήγηση. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε το πανέμορφο τοπίο. Στη συνέχεια  θα κατευθυνθούμε προς την παλαιά πόλη του Κότορ. Ένα μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού, που κτίστηκε μεταξύ του 12ου και του 14ου αιώνα, σ΄ έναν, από τους πιο όμορφους κόλπους των ακτών του Μαυροβουνίου, που ορισμένοι του αποδίδουν την έννοια του μεγαλύτερου, νοτιότερου και ομορφότερου φιόρδ της Αδριατικής αλλά και της νότιας Ευρώπης. Η πόλη περιβάλλεται από μεσαιωνικό τείχος μήκους 4,5 χιλιομέτρων, που ξεκινά από τη θάλασσα και φθάνει ως την βραχώδη κορυφή του. Θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνα και την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Λουκά, το αξιόλογο μουσείο της Ναυτικής ιστορίας του Μαυροβουνίου και το επιβλητικό παλάτι του πρίγκιπα Πέτροβιτς, το οποίο χρησιμοποιούσε και ο Ναπολέων Βοναπάρτης σαν θερινή κατοικία του. Αργότερα, αναχώρηση για το καμάρι της Κροατίας, το Ντουμπρόβνικ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

4η ημέρα: Ντουμπρόβνικ – Περιήγηση Πόλης 
Η πόλη χτίστηκε τον 7ο αιώνα και ήταν υπό την προστασία του Βυζαντίου. Το σπουδαιότερο εμπορικό κέντρο της Αδριατικής με φυσικές ομορφιές και μεσαιωνικό χαρακτήρα. Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την περιήγηση της πόλης. Θα δούμε τα ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, τον πύργο του Ρολογιού, το Μέγαρο Σπόντζα του 16ου αιώνα χτισμένο από ξακουστούς τεχνίτες, που σήμερα στεγάζει τα κρατικά αρχεία, τις όμορφες εκκλησίες, όπως του Αγ. Βλασίου – προστάτη της πόλης – με το μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, καθώς Μοναστηριακά συμπλέγματα, όπως το Φραγκισκανικό Μοναστήρι του 14ου αιώνα και το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος.

5η ημέρα: Ντουμπρόβνικ – Σπλίτ – Ζαντάρ (περιοχή) 
Πρωινό και επίσκεψη σε μια ακόμη σημαντική πόλη με μεγάλο λιμάνι, το Σπλίτ, το οποίο αποτελεί το πολιτιστικό κέντρο της Δαλματίας. Εδώ θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε την πόλη που ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός επέλεξε να χτίσει το παλάτι του σε σχήμα Ρωμαϊκού Κάστρου. Είναι μία πόλη που εύκολα θα διαπιστώσουμε ότι συγκεντρώνει στοιχεία πολλών διαφορετικών πολιτισμών. Στη συνεχεία αναχώρηση για την παραλιακή πόλη της Κροατίας, τη Ζαντάρ. Άφιξη και περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατά της. Θα δούμε τον οκτάγωνο πυργωτό ναό του Αγίου Δονάτου με το εντυπωσιακό καμπαναριό του, τον καθεδρικό ναό της Αγίας Αναστασίας, τη Ρωμαϊκή αγορά που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη πλακόστρωτη πλατεία Ζελένι και το πρώτο πανεπιστήμιο του Ζαντάρ που ιδρύθηκε το1396, σα μέρος μοναστηριού Βενεδικτίνων μοναχών. Στη συνέχεια, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας (περιοχή).

6η ημέρα: Ζαντάρ – Λίμνες Πλίτβιτσε – Οπάτια (περιοχή)   
Ένα μοναδικό παιχνίδι της φύσης μας περιμένει καθώς θα έλθουμε σήμερα στον Εθνικό Δρυμό Πλίτβιτσε, που βρίσκεται στις βουνοπλαγιές των βορείων Δηναρικών Άλπεων. Τα νερά του ποταμού Korona πέφτουν από ύψους 156 μέτρων σε 16 λίμνες που βρίσκονται σε διαδοχικά επίπεδα, σχηματίζοντας καταρράκτες.
Θα επισκεφθούμε την περιοχή του πάρκου με την ονειρική τοποθεσία, στην οποία ζουν φαιές αρκούδες, λύκοι και αγριόγατες και θα συνεχίσουμε για την Οπάτια, η οποία χαρακτηρίζεται από ανθισμένους κήπους και κτήρια από τη Μπελ Επόκ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας (περιοχή).     

7η ημέρα: Οπάτια – Ριέκα – Νησί Κρκ
Η Ριέκα και και το Νησί Κρκ είναι το επίκεντρο της σημερινής μας εκδρομής. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Sv. Marijia, η οποία ονομάζεται και «κεκλιμένος Πύργος της Ριέκας», την συνοικία Korso με τις μπουτίκ και τα βιβλιοπωλεία. Αργότερα θα συνεχίσουμε για το νησί Κρκ, με τους καταρράκτες και την υπέροχη φύση του. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας για βόλτες και για εκπληκτικές φωτογραφίες. Το απόγευμα επιστροφή στην Οπάτια.

8η ημέρα: Οπάτια – Λουμπλιάνα – Σπήλαια Ποστόινα – Βενετία
Πρωινό και αναχώρηση για την Λουμπλιάνα, την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, από τις γραφικότερες πόλεις της Ευρώπης. Χτισμένη στους πρόποδες των Ιουλιανών Άλπεων στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, με έντονα στοιχεία από την Αυστριακού τύπου αρχιτεκτονική σε αρκετά κτίρια, στην περιήγηση που ακολουθεί, θα μας αποκαλύψει, μεταξύ άλλων, το παλαιό Δημαρχείο και τον Καθεδρικό Ναό που δεσπόζουν στην πόλη. Αργότερα, θα συνεχίσουμε με μία επίσκεψη στα μεγαλοπρεπή σπήλαια Ποστοινα, που θεωρούνται δεύτερα σε μέγεθος σπήλαια της Ευρώπης. Με ειδικό τρενάκι διασχίζουμε ένα μεγάλο τμήμα του μεγάλου σπηλαίου και απολαμβάνουμε το μοναδικό φαντασμαγορικό εσωτερικό διάκοσμο, από σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων. Στη συνέχεια, αναχώρηση για τη πόλη των Δόγηδων και των Καναλίων, τη Βενετία. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

9η ημέρα: Βενετία – Περιήγηση Πόλης – Εν Πλω 
Πρωινό και περιήγηση της πόλης. Θα πάρουμε τα βαπορέττα μας (ατομικά έξοδα) για να μεταφερθούμε στην καρδιά της πόλης την πιάτσα Σαν Μάρκο. Θα δούμε το παλάτι των Δόγηδων, την υπέρλαμπρη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, το μεγάλο Κανάλι, την γέφυρα των Στεναγμών, την γέφυρα του Ριάλτο και τις αμέτρητες εκκλησίες της.
Στη συνέχεια αναχώρηση για το λιμάνι της Βενετίας, όπου το πλοίο, μας περιμένει για την επιστροφή μας. Επιβίβαση, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

10η ημέρα: Ηγουμενίτσα – Πάτρα – Καλαμάτα
Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι Πάτρας.  Άφιξη, αποβίβαση και αναχώρηση για τον τελικό μας προορισμό μας.