Δαλματικές Ακτές - Αλβανία

1η ημέρα: Καλαμάτα – Δυρράχιο
Αναχώρηση νωρίς το πρωί για το Δυρράχιο. Έλεγχος διαβατηρίων. Μετά από τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στο Δυρράχιο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

2η ημέρα:Δυρράχιο  – Μπούτβα – Κότορ – Ντουμπρόβνικ  
Πρωινό και αναχώρηση για μια επίσκεψη στη Μπούτβα, την παλαιότερη πόλη των ακτών του Μαυροβουνίου που αναφέρεται και στις τρεις τραγωδίες του μεγάλου Έλληνα λυρικού Σοφοκλή, όπου θα έχουμε σύντομη περιήγηση. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε το πανέμορφο τοπίο. Στη συνέχεια  θα κατευθυνθούμε προς την παλαιά πόλη του Κότορ. Ένα μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού, που κτίστηκε μεταξύ του 12ου και του 14ου αιώνα, σ΄ έναν, από τους πιο όμορφους κόλπους των ακτών του Μαυροβουνίου, που ορισμένοι του αποδίδουν την έννοια του μεγαλύτερου, νοτιότερου και ομορφότερου φιόρδ της Αδριατικής αλλά και της νότιας Ευρώπης. Η πόλη περιβάλλεται από μεσαιωνικό τείχος μήκους 4,5 χιλιομέτρων, που ξεκινά από τη θάλασσα και φθάνει ως την βραχώδη κορυφή του. Θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνα και την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Λουκά, το αξιόλογο μουσείο της Ναυτικής ιστορίας του Μαυροβουνίου και το επιβλητικό παλάτι του πρίγκιπα Πέτροβιτς, το οποίο χρησιμοποιούσε και ο Ναπολέων Βοναπάρτης σαν θερινή κατοικία του. Αργότερα, αναχώρηση για το καμάρι της Κροατίας, το Ντουμπρόβνικ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

3η ημέρα: Ντουμπρόβνικ – Περιήγηση Πόλης 
Η πόλη χτίστηκε τον 7ο αιώνα και ήταν υπό την προστασία του Βυζαντίου. Το σπουδαιότερο εμπορικό κέντρο της Αδριατικής με φυσικές ομορφιές και μεσαιωνικό χαρακτήρα. Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την περιήγηση της πόλης. Θα δούμε τα ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, τον πύργο του Ρολογιού, το Μέγαρο Σπόντζα του 16ου αιώνα χτισμένο από ξακουστούς τεχνίτες, που σήμερα στεγάζει τα κρατικά αρχεία, τις όμορφες εκκλησίες, όπως του Αγ. Βλασίου – προστάτη της πόλης – με το μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, καθώς Μοναστηριακά συμπλέγματα, όπως το Φραγκισκανικό Μοναστήρι του 14ου αιώνα και το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος.

4η ημέρα: Ντουμπρόβνικ – Σπλίτ – Ζαντάρ (περιοχή) 
Πρωινό και επίσκεψη σε μια ακόμη σημαντική πόλη με μεγάλο λιμάνι, το Σπλίτ, το οποίο αποτελεί το πολιτιστικό κέντρο της Δαλματίας. Εδώ θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε την πόλη που ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός επέλεξε να χτίσει το παλάτι του σε σχήμα Ρωμαϊκού Κάστρου. Είναι μία πόλη που εύκολα θα διαπιστώσουμε ότι συγκεντρώνει στοιχεία πολλών διαφορετικών πολιτισμών. Στη συνεχεία αναχώρηση για την παραλιακή πόλη της Κροατίας, τη Ζαντάρ. Άφιξη και περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατά της. Θα δούμε τον οκτάγωνο πυργωτό ναό του Αγίου Δονάτου με το εντυπωσιακό καμπαναριό του, τον καθεδρικό ναό της Αγίας Αναστασίας, τη Ρωμαϊκή αγορά που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη πλακόστρωτη πλατεία Ζελένι και το πρώτο πανεπιστήμιο του Ζαντάρ που ιδρύθηκε το1396, σα μέρος μοναστηριού Βενεδικτίνων μοναχών. Στη συνέχεια, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας (περιοχή).

5η ημέρα: Ζαντάρ – Λίμνες Πλίτβιτσε – Οπάτια (περιοχή)   
Ένα μοναδικό παιχνίδι της φύσης μας περιμένει καθώς θα έλθουμε σήμερα στον Εθνικό Δρυμό Πλίτβιτσε, που βρίσκεται στις βουνοπλαγιές των βορείων Δηναρικών Άλπεων. Τα νερά του ποταμού Korona πέφτουν από ύψους 156 μέτρων σε 16 λίμνες που βρίσκονται σε διαδοχικά επίπεδα, σχηματίζοντας καταρράκτες. Θα επισκεφθούμε την περιοχή του πάρκου με την ονειρική τοποθεσία, στην οποία ζουν φαιές αρκούδες, λύκοι και αγριόγατες και θα συνεχίσουμε για την Οπάτια, η οποία χαρακτηρίζεται από ανθισμένους κήπους και κτήρια από τη Μπελ Επόκ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας (περιοχή).     

6η ημέρα: Οπάτια – Βελιγράδι
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το Βελιγράδι. Άφιξη στην πόλη το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια περιήγηση πόλης με τοπικό ξεναγό: το φρούριο Καλεμέγκνταν, τον πύργο Nebojsa που ήταν η φυλακή του Ρήγα Φεραίου, το Εθνικό Κοινοβούλιο, την πλατεία Terazije, το αρχοντικό της πριγκίπισσας Ljubica, την Πλατεία Δημοκρατίας, το Εθνικό θέατρο, τις εκκλησίες Ruzica και αγία Παρασκευή, το μνημειακό κέντρο του Josip Broz Tito, τις επαύλεις στο Dedinje, τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό στην Ευρώπη, τον Άγιο Σάββα. Το βράδυ αναχώρηση για την Skadarlija-την μποέμ περιοχή του Βελιγραδίου με ταβέρνες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Βελιγράδι – Θεσσαλονίκη

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Επίσκεψη στο κέντρο της πόλης για τις τελευταίες αγορές. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη. Άφιξη το βράδυ στη Θεσσαλονίκη έπειτα από τις απαραίτητες στάσεις. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα   
Πρωινό και περιήγηση στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, την όμορφη νύφη του Θερμαϊκού όπου θα επισκεφθούμε τον Άγιο Δημήτριο και το Λευκό Πύργο. Στον Πλαταμώνα, την περιοχή της Λαμίας και τον Ισθμό θα κάνουμε τις τελευταίες στάσεις, πριν φθάσουμε το βράδυ στην Καλαμάτα.

Find us