Γύρος Ελβετίας

1η μέρα: Καλαμάτα – Πάτρα – Εν πλω

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες, και αναχώρηση για την Ανκόνα της Ιταλίας. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους χώρους αναψυχής που διαθέτει το πλοίο. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα: Ανκονα – Μιλάνο

Άφιξη στην Ανκόνα, αποβίβαση και άμεση αναχώρηση για το Μιλάνο με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Περιήγηση γνωριμίας με την πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, που κυριότερα αξιοθέατα της είναι οι πλατείες Καστέλλο και Ντουόμο, με τον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό και την περίφημη σκάλα. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Μιλάνο.

3η μέρα: Μιλάνο-(Κόμο- Λουγκάνο)- Λουκέρνη

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Λουκέρνη. Στη διαδρομή μας θα επισκεφτούμε για λίγο το Κόμο στην Βόρεια Ιταλία με την ομώνυμη λίμνη. Χρόνος ελεύθερος για να θαυμάσουμε την εκπληκτική ομορφιά της περιοχής. Ακολουθεί το Λουγκάνο στη Νότια Ελβετία. Μια πανέμορφη πόλη που είναι αμφιθεατρικά χτισμένη στις όχθες της ομώνυμης λίμνης. Άφιξη το απόγευμα σε μια από τις γραφικές και αντιπροσωπευτικές πόλεις της Ελβετίας, την Λουκέρνη, πάνω στην λίμνη των τεσσάρων καντονιών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης, όπως το ανάκτορο Ρίττερ, το μνημείο των λιονταριών, τον Κήπο των Παγετώνων, κ.α. Δείπνο και διανυκτέρευση στην Λουκέρνη.

4η μέρα: Λουκέρνη (Ζυρίχη-Καταρράκτες Ρήνου)

Πρόγευμα. Εκδρομή στην μεγαλύτερη από τις πόλεις και οικονομικό κέντρο της Ελβετίας, τη Ζυρίχη. Στην περιήγηση μας θα δούμε το Δημαρχείο, το Πανεπιστήμιο, το Πάρκο Ρίτερ και το Καθεδρικό Ναό του Γκροσμίνστερ, και τέλος ψηλά από την κορυφή του λόφου Ζόνενμπεργκ θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα της πόλης, που απλώνεται στις όχθες της δικής της λίμνης. Στην συνέχεια θα κάνουμε μια εκδρομή μέχρι το Σαφτχάουζεν, στα σύνορα με την Γερμανία, όπου βρίσκονται οι όμορφοι καταρράκτες του Ρήνου. Επιστροφή στη Λουκέρνη το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση στη Λουκέρνη.

5η μέρα: Λουκέρνη-(Ιντερλάκεν-Βέρνη-Λοζάνη)

Πρόγευμα και αναχώρηση με προορισμό την Λοζάνη. Στη διαδρομή μας θα περάσουμε από το Ιντερλάκεν, ένα πανέμορφο κέντρο χειμερινών κυρίως διακοπών της κεντρικής Ελβετίας και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα της Ελβετίας, τη Βέρνη. Άφιξη και σύντομη περιήγηση για να δούμε τον Πύργο των Φυλακών, το ρολόι, το κοινοβούλιο, την έδρα της Ομοσπονδίας Ελβετικών Τραπεζών και την τάφρο με τις αρκούδες, σύμβολο του καντονιού της Βέρνης. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας και αργά το απόγευμα φτάνουμε στη Λοζάνη. Σύντομη περιήγηση όπου θα δούμε στην παλιά πόλη το πάρκο Μον Ρεπό, το μέγαρο Ριπόν και τον Καθεδρικό Ναό. Στο Ουσύ θα δούμε τη λίμνη Λεμάν με το Στο, το  Μπο Ριβάζ και το Ολυμπιακό Μουσείο. Δείπνο και διανυκτέρευση στην Λοζάνη.

6η μέρα: Λοζάνη - Γενεύη

Πρόγευμα και αναχώρηση για την  Γενεύη. Περιήγηση στην κοσμοπολίτικη πόλη που καθρεφτίζει την ήρεμη ομορφιά της στα νερά της λίμνης Λεμάν, όπου ο τεράστιος πίδακας εκτοξεύει το νερό σε ύψος 150μ. Στην παλιά πόλη θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου, το πανεπιστήμιο, την Όπερα και λίγο μετά περνώντας από καταπράσινα πάρκα, όπως τα ¨Περλ ντε Λακ¨ και το ¨Μον Ρεπό¨ , θα βρεθούμε στη διεθνοποιημένη ¨γωνία¨ με τα υπερσύγχρονα μεγαθήρια των Διεθνών Οργανισμών. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος . Δείπνο και διανυκτέρευση στη Γενεύη.

 7η μέρα: Γενεύη –Ραβέννα

Πρόγευμα. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Ραβέννα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και  περιήγηση στην πόλη. Εκεί θα δούμε την Βασιλική Εκκλησία του San Vitale, το μαυσωλείο της Galla Placidia και άλλα χριστιανικά μνημεία καθώς επίσης και τα περίφημα ψηφιδωτά της. Χρόνος ελεύθερος . Δείπνο και διανυκτέρευση στη Ραβέννα.

8η μέρα: Ραβέννα -Ανκόνα-πλοίο

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Ανκόνα. Άφιξη το μεσημέρι, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για την επιστροφή μας στην Πάτρα. Διανυκτέρευση στο πλοίο.

9η μέρα: Πάτρα – Καλαμάτα

Άφιξη στην Πάτρα επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Καλαμάτα.

Find us