Ιταλία -Ελβετία

1η μέρα: Καλαμάτα – Πάτρα – Εν πλω

Συγκέντρωση στο γραφείο μας, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες, διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα: Μπάρι –Πομπηία – Νάπολη - Ρώμη

Μετά από ένα ευχάριστο, ολονύκτιο ταξίδι φτάνουμε το πρωί στο Μπάρι, από όπου και αναχωρούμε μέσω του αυτοκινητοδρόμου για την Πομπηία, στάση και επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρου. Θα συνεχίσουμε για Νάπολη , περιήγηση στη πόλη και ύστερα αναχώρηση για Ρώμη, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ,δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: Ρώμη  

Η γνωριμία μας με την ΑΙΩΝΙΑ ΠΟΛΗ αρχίζει με περιήγηση της πόλης, όπου θα δούμε: μνημείο ΒΙΤΤΟΡΙΟ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΕ, ΠΙΑΤΣΑ ΒΕΝΕΤΣΙΑ, ΛΟΦΟΣ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟΥ, ΑΓΟΡΑ ΤΡΑΪΑΝΟΥ, ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ, ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ. Μετά το γεύμα θα μεταβούμε στο ΤΙΒΟΛΙ και θα επισκεφθούμε τα φημισμένα σιντριβάνια και κήπους της βίλας ΝΤΑΣΤΕ. Επιστρέφουμε στη Ρώμη για δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: Ρώμη

Στην πρωινή περιήγηση της πόλης θα δούμε το Βατικανό. Θα επισκεφθούμε τα Μουσεία, την Πλατεία και Εκκλησία του Αγίου Πέτρου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε, τη φημισμένη Βια Βένετο με το εντυπωσιακό σιντριβάνι της Φοντάνα Ντι Τρέβι και τη Πιάτσα Ναβόνε . Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος για ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

5η μέρα: Ρώμη – Σιένα - Φλωρεντία

Το πρωί αναχωρούμε για την όμορφη Σιένα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τη φημισμένη πλατεία Κάμπο και τον Καθεδρικό Ναό. Χρόνος ελεύθερος. Θα συνεχίσουμε για την πόλη – μουσείο της Αναγέννησης, τη Φλωρεντία. Ξενάγηση στη πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η μέρα:  Φλωρεντία – Λουγκάνο

Το πρωί θα ξεκινήσουμε με περιήγηση της πόλης. Θα δούμε: Ντουόμο, Βαπτιστήριο, Παλάτσο Βέκιο στη Πιάτσα Ντέλα Σινιόρια, Πόντε Βέκιο με τα παραδοσιακά χρυσοχοεία, και την πιο γνωστή εκκλησία της Φλωρεντίας, τη Σάντα Κρότσε, φημισμένη για τις τοιχογραφίες της και το μουσείο Οφίτσι. Στη συνέχεια  θα αναχωρήσουμε για το γοητευτικό Λουγκάνο. Άφιξη το βράδυ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

7η μέρα:  Λουγκάνο – Κόμο - Λουγκάνο

Μετά το πρωινό μας θα κάνουμε περιήγηση στο γοητευτικό Λουγκάνο, που τα όχι και τόσο ψηλά βουνά, η ομώνυμη λίμνη και το νωχελικό κλίμα του συμβάλλουν στη διατήρηση της ομορφιάς του. Περιήγηση στη λίμνη, στην οποία πέρα από τα μαγευτικά τοπία μπορείτε να θαυμάσετε τα πανέμορφα σπίτια των διάσημων. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Κόμο όπου θα κάνουμε περίπατο στη λίμνη και θα θαυμάσουμε τα όμορφα αξιοθέατα της πόλης. Επιστροφή στο Λουγκάνο, διανυκτέρευση.

8η μέρα:  Λουγκάνο – Λίμνη Γκάρντα – Βερόνα - Βενετία

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τη Λίμνη Γκάρντα όπου θα κάνουμε στάση και δούμε τα ωραία τοπία της και στη συνέχεια θα οδηγηθούμε στη Βερόνα, στην πόλη όπου εξελίχθηκε το δράμα του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας (γνωριμία με την πόλη). Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Βενετία (MESTRE). Άφιξη νωρίς το βράδυ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

9η μέρα:  Βενετία

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε με το πούλμαν για τα Κανάλια. Στην περιήγησή μας στην πανέμορφη Πόλη των Δογηδών θα δούμε την εκκλησία και την πλατεία  Αγίου Μάρκου, το Παλάτι των Δογηδών, τη Γέφυρα των Στεναγμών, τον Πύργο του Ρολογιού και το Καμπανίλε. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τα Κανάλια και χρόνος ελεύθερος για βόλτα με γόνδολα ή περιήγηση στα σοκάκια. Το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

10η μέρα: Βενετία – Άγιος Μαρίνος – Αγκώνα - Πλοίο

Πρωινό και αναχώρηση για το ανεξάρτητο κρατίδιο του Αγίου Μαρίνου. Επίσκεψη, φαγητό και στη συνέχεια αναχώρηση για Αγκώνα. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο. Διανυκτέρευση εν Πλω.

11η μέρα: Πάτρα – Καλαμάτα

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φτάσουμε στο λιμάνι αποβίβασης. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση για τον τελικό προορισμό μας την Καλαμάτα, γεμάτοι αναμνήσεις και εμπειρίες από την εκδρομή μας.

Find us