Πράγα - Βουδαπέστη

1η μέρα : ΚΑΛΑΜΑΤΑ –ΑΘΗΝΑ –ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Αναχώρηση από Καλαμάτα για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος , απ’ όπου ακολουθεί πτήση για το μαργαριτάρι του Δούναβη την αυτοκρατορική Βουδαπέστη . Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την εντυπωσιακή πόλη . Επιστροφή στο ξενοδοχείο . δείπνο, διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ( ξενάγηση)

Πρόγευμα και ακολουθεί ξενάγηση της ονειρικής πόλης . Θα δούμε τη μνημειώδη πλατεία των Ηρώων , το επιβλητικό κτήριο του Κοινοβουλίου , τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου ,  την όπερα , τον Ιστορικό Ναό του Αγίου Ματτία (όπου εστέφοντο οι Ούγγροι Βασιλιάδες ), τον Πύργο των Ψαράδων . Στη συνέχεια μετάβαση στο λόφο του Γκέλλερτ, απ’ όπου θα θαυμάσουμε τη πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης με τον Δούναβη . Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε ταβέρνα με φολκλορικό πρόγραμμα , προαιρετική κρουαζιέρα στον Δούναβη. Δείπνο , διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ (ΕΣΤΕΡΓΚΟΜ-ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ)

Πρόγευμα και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε ολοήμερη εκδρομή στη πρώτη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας , το Έστεργκομ, όπου θα επισκεφθούμε το χωριό των καλλιτεχνών και όπου δεσπόζει  η εκκλησία του Αγίου Στεφάνου με τους βασιλικούς τάφους . Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χωριό Άγιος Ανδρέας με την απαράμιλλη μεσαιωνική ατμόσφαιρα. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια επιστροφή στη Βουδαπέστη, προαιρετική διασκέδαση . δείπνο, διανυκτέρευση.

4η μέρα : ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΡΑΓΑ

Πρόγευμα και στη συνέχεια αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Τσεχίας , τη Πράγα , μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή . Άφιξη στη Χρυσή πόλη , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο , δείπνο. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΠΡΑΓΑ (ξεναγήση)

Πρόγευμα και ακολουθεί η ξενάγηση της Χρυσής Πόλης των 100 Πύργων . Θα δούμε μεταξύ άλλων τη καλλιτεχνική γέφυρα του Καρόλου Δ΄ , κοσμημένη με 37 αγάλματα Αγίων και Γοτθικούς Πύργους τη πλατεία με το Δημαρχείο , το φημισμένο ρολόι, το Πύργο της Πυρίτιδας ,το Γκέτο , το καστρόπυργο Χράτσανυ και τη παλιά έδρα κατοικία των Βασιλέων της Βοημίας . Χρόνος ελεύθερος . Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Δείπνο, διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΠΡΑΓΑ – ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ

Πρόγευμα και σήμερα θα πραγματοποιήσουμε ολοήμερη εκδρομή στη φημισμένη λουτρόπολη όπου αποτελούσε ανέκαθεν πασίγνωστο ιαματικό κέντρο και συγχρόνως κέντρο συνάντησης ανθρώπων των γραμμάτων , των τεχνών και της πολιτικής , το Κάρλοβυ Βάρυ . Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας . Δείπνο , διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΠΡΑΓΑ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ- ΑΘΗΝΑ –ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Πρόγευμα , επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης απ’ όπου ακολουθεί πτήση για την Αθήνα, άφιξη και επιβίβαση στο πούλμαν για επιστροφή στη Καλαμάτα.

Find us