Μόσχα - AΓ. Πετρούπολη

8ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΜΟΣΧΑ-ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Αναχώρηση από Καλαμάτα: 26/9

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η Ημέρα   ΜΟΣΧΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και  πτήση για Μόσχα. Άφιξη στην Μόσχα.

Κατά την μεταφορά μας στο ξενοδοχείο θα κάνουμε την πρώτη γνωριμία μας με την πανέμορφη πρωτεύουσα της Ρωσίας και θα έχουμε μια πρώτη ενημέρωση για την ιστορία της. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο, διανυκτέρευση. Σας συνιστούμε  μια βραδινή βόλτα (MOSCOW  by night) που θα σας ξαφνιάσει και θα σας εντυπωσιάσει και για αρχή σας προτείνουμε να δοκιμάσετε ανεπιφύλακτα παγωμένη βότκα και χαβιάρι.

 

2η Ημέρα  ΜΟΣΧΑ-ξενάγηση πόλης-   Κρεμλίνο

Μετά το πρωινό θα συνεχίσουμε την γνωριμία μας με την όμορφη και απέραντη Μόσχα. Θα περάσουμε από τις κεντρικές λεωφόρους Οχόντι Ριάντ, Τβερσκάια, Νόβι Αρμπάτ με τα ιστορικά κτίρια διαφόρων εποχών, θα δούμε τους επιβλητικούς πύργους της εποχής του Στάλιν, την Εθνική Βιβλιοθήκη, το Ιστορικό μουσείο,το Μανέζ και την Δούμα, το δημαρχείο της Μόσχας και το άγαλμα του πρίγκιπα Γιούρι Ντολγκορούκι. Θα δούμε επίσης  την Πλατεία Τεατράλναγια, γνωστή ως πλατεία των θεάτρων, στην οποία δεσπόζει το περίφημο θέατρο Μπολσόι καθώς επίσης και το θέατρο Μάλι. Θα ανηφορίσουμε στους λόφους του Λένιν, όπου βρίσκεται το γνωστό Πανεπιστήμιο Λομονόσωφ και θα θαυμάσουμε το Πανόραμα της πόλης. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε την ¨Γέφυρα του πατριάρχη¨, με την φανταστική θέα του Κρεμλίνου για να  επισκεφτούμε τον  Καθεδρικό Ναό ολόκληρης της Ρωσίας , τον μεγαλοπρεπή Ι. Ναό του Σωτήρος Χριστού . Στο τέλος θα επισκεφτούμε την υπέροχη  λίμνη  με τους κύκνους που βρίσκεται στο περίβολο της Ιεράς Μονής  Νοβοντιέβιτσι. Θα καταλήξουμε στην Κόκκινη Πλατεία, η οποία είναι σιωπηλός μάρτυρας πολλών ιστορικών γεγονότων και στο Ναό της Αγίας Σκέπης της Παναγίας ,γνωστός και ως ναός του Αγ. Βασιλείου (1560), με τους εννέα πολύχρωμους τρούλους. Στην συνέχεια , επίσκεψη στο Κρεμλίνο την άλλοτε κατοικία των τσάρων. Στην πραγματικότητα είναι μια μικρή πόλη μέσα σε μια μεγαλούπολη. Θα δούμε τις γραφικές εκκλησίες του 15ου και του 16ου αιώνα με γνήσια Ρωσική αρχιτεκτονική, τους καθεδρικούς της Ανάληψης και του Ευαγγελισμού και τον καθεδρικό του Αρχάγγελου, το περίφημο Τσάρο-Κανόνι και την Τσάρο-Καμπάνα, το Μέγαρο των Συνεδρίων, τα κτήρια των υπηρεσιών του Προέδρου της Ρωσίας και το Προεδρικό μέγαρο. Τέλος καταλήγουμε  στο πασίγνωστο πολυκατάστημα Γκουμ όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να κάνουμε βόλτα και να απολαύσουμε τον καφέ μας. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επισκεφτεί το   Μαυσωλείο του Λένιν που βρίσκεται στην Κόκκινη Πλατεία. Επιστροφή   στο ξενοδοχείο δείπνο, διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα  ΜΟΣΧΑ- μετρό και Αρμπατ

 ( Προαιρετικα :Σεργκιεβ Ποσάντ (Ζαγκόρσκ) ή Τσαρίτσινο )

Μετά το πρωινό, θα μεταφερθούμε στον Πεζόδρομο Στάρι Αρμπάτ με το φημισμένο μετρό , γνωστό ως Υπόγειο παλάτι. Οι περισσότεροι σταθμοί, ειδικά αυτοί που δημιουργήθηκαν τα πρώτα χρόνια, με τις τοιχογραφίες τους ,τα αγάλματα, τα βιτρό , τα μωσαϊκά και τα ψηφιδωτά τους ,είναι αληθινά έργα τέχνης. Φτάνοντας  στην Αρμπάτ , έναν από τους παλιότερους δρόμους της Μόσχας, θα έχουμε χρόνο για να την περπατήσουμε ή να απολαύσουμε τον καφέ μας σε κάποιο από τα πολλά καφέ ,μπαρ και εστιατόρια.

Για όποιον επιθυμεί ,προαιρετική εκδρομή στο Σεργκιέβ Ποσαντ  ή στο Τσαρίτσινο.

Σεργκιεβ Ποσάντ: Διασχίζοντας μια όμορφη διαδρομή και περνώντας μέσα από χωριά με ξύλινα σπίτια φτάνουμε στο Ζαγκόρσκ, μια μικρή πόλη πνιγμένη στο πράσινο των κήπων της και γνωστή από παλιά για τα ξυλόγλυπτα της. Θα ξεναγηθούμε στο μοναστηριακό συγκρότημα της Αγίας Λαύρας της Αγίας Τριάδος. Επίσης θα επισκεφτούμε το μοναστήρι του Αγίου Σεργίου  με τα Ιερά Λείψανα του Οσίου Σεργίου του Ραντονέζ. Το αρχιτεκτονικό συγκρότημα της μονής περιλαμβάνει 50 κτίρια κατασκευασμένα από τεχνίτες της γύρω περιοχής. Από το 1993 η μονή συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο Παγκόσμιας Καλλιτεχνικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Τσαρίτσινο: Το Κρατικό ιστορικό αρχιτεκτονικό καλλιτεχνικό διατηρητέο μουσείο «Τσαρίτσινο» είναι ένα από τα ομορφότερα αξιοθέατα της Ρωσίας και το αγαπημένο μέρος των κατοίκων της Μόσχας, καθώς και των φιλοξενούμενων της πρωτεύουσας. Η πλήρης ανάπλαση του ξεκίνησε μόνο το 2005. Και σήμερα ήδη το Μεγάλο Ανάκτορο είναι χάρμα οφθαλμών για τους επισκέπτες. Το Κρατικό Διατηρητέο Μουσείο Τσαρίτσινο διαθέτει μια καλλιτεχνική συλλογή, που αριθμεί πάνω από 30 χιλιάδες εκθέματα. Συνεργάζεται στενά με τις πρωτοπόρες επιχειρήσεις των λαϊκών τεχνών. Στο κατάστημα του μουσείου μπορείτε να αγοράσετε ενθύμια για παιδιά, πορσελάνινα και κεραμικά αντικείμενα, μεταλλικά και υφασμάτινα πράγματα κ.α.. Την άνοιξη και το καλοκαίρι όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν βόλτα με ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Επιστροφή   στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.


4η Ημέρα   ΜΟΣΧΑ - ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση για  Αγ. Πετρούπολη ή στο σταθμό για να πάρουμε το γρήγορο τραίνο ,το γνωστό Sapsan. Θα απολαύσουμε μια πανέμορφη διαδρομή με απέραντα τοπία της ρωσικής επαρχίας με τα παραδοσιακά της χωριά .Άφιξη στην γνωστή «Βενετία του Βορρά». Κατά την μεταφορά στο ξενοδοχείο μας  θα έχουμε και την πρώτη γνωριμία με την πόλη, την οποία ίδρυσε ο Μ. Πέτρος πριν από τρεις αιώνες για να δώσει στην αυτοκρατορία του μια έξοδο προς την θάλασσα του Βορρά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο , δείπνο , διανυκτέρευση.

 

5η Ημέρα  ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - Ξενάγηση πόλης-  Αγ. Ισαάκ - Ερμιτάζ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για ξενάγηση της πόλεως .Θα δούμε  τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Νικολάου των Ναυτικών και  την Εκκλησία του Καζάν που τ' όνομα της το πήρε από την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας που ανακαλύφθηκε στο Καζάν το 1579.Θα ξεναγηθούμε στον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Ισαάκ ,τη μεγαλοπρεπή εκκλησία της Αγίας Πετρούπολης, χωρητικότητας 14.000 ατόμων.  Θα περάσουμε από την κεντρική οδό της πόλης , τη λεωφόρο Νιέφσκι, γνωστή για τα θαυμαστά παλάτια των αριστοκρατών της Τσαρικής Ρωσίας. Επίσης θα δούμε  και τον Μεγαλοπρεπή Ναό του Αλεξάνδρου Νιέφσκι, που ίδρυσε ο Μ. Πέτρος για να τον τιμήσει. Η γνωριμία μας με τη πόλη συνεχίζεται με το Ναυαρχείο , την πανεπιστημιούπολη , το θωρηκτό Αβρόρα και πάρα πολλά άλλα αξιοθέατα.

Το απόγευμα θα επισκεφτούμε ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου ,το μουσείο του Ερμιτάζ, (τα πρώην χειμερινά ανάκτορα της Τσαρικής οικογένειας). Η συλλογή του περιέχει πάνω από τρία εκατομμύρια εκθέματα, από την προϊστορική εποχή ως τις μέρες μας.  Εκεί μπορείτε να δείτε τα αριστουργήματα του Leonardo da Vinci και του Raphael, του Rodin και του Rembrandt, του Rubens , του El Greco και Ρώσων καλλιτεχνών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η Ημέρα  ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ–  Πούσκιν

Μετά το πρωινό, εκδρομή στο Πούσκιν (Τσάρσκογιε Σελό), όπου θα επισκεφθούμε το Παλάτι της Αικατερίνης. Εδώ βρίσκεται το Κεχριμπαρένιο δωμάτιο, γνωστό σαν το όγδοο θαύμα του κόσμου. Η κεχριμπαρένια διακόσμηση του δωματίου αυτού (η τύχη του αυθεντικού αγνοείται από το 1945) έχει εξ’ ολοκλήρου ανακατασκευαστεί. Το πάρκο του Τσάρσκογιε Σελό, ένα εξαίρετο συγκρότημα από κτίρια και κήπους του τέλους του 18ου αι., ήταν ο αγαπημένος χώρος ξεκούρασης των Ρώσων τσάρων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση. Προαιρετικά μπορείτε να παρακολουθήσετε φολκλορικό σόου σε κάποιο από τα παλάτια της Αγίας Πετρούπολης.

 

7η Ημέρα  ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό, ημέρα ελεύθερη για να κάνετε τα τελευταία σας ψώνια  ή την βόλτα σας στην γνωστή λεωφόρο Νιέφσκι όπου μπορείτε να απολαύσετε τοπικά γλυκά πίνοντας τον καφέ σας ή την βότκα σας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο , δείπνο ,διανυκτέρευση.

 

8η Ημέρα  ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

 

Αναχώρηση από  Καλαμάτα

με Utair

Άτομο σε δίκλινο: 799€
Φόροι αεροδρομίου, επίναυλοι καυσίμων, βίζα, ασφάλεια, κόστος εισόδων:350€ 
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ :1149€ 
Επιβάρυνση μονόκλινου: 195€ 
Παιδί (2 - 12 ετών) σε δίκλινο με 2 ενήλικες : -105€

 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • 3 διαν/σεις στην Μόσχα σε ξενοδοχείο  4*  (Holiday inn  Sokolniki, Suschesky or similar)
 • 4  διαν/σεις στην Αγ. Πετρούπολη σε  ξενοδοχείο  4*( Park Inn Pribaltiyskaya,  Holiday inn Moskovskie Vorota or similar)
 • Πρωινό και ένα γεύμα καθημερινώς ( μπουφέ )
 • Μεταφορές με ασφαλή κλιματιζόμενα πούλμαν αποκλειστικά για το γκρουπ από και προς αεροδρόμια και όλες τις άλλες προβλεπόμενες εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος.
 • Αεροπορικά ή  εισιτήρια τραίνου  Μόσχα –Αγ. Πετρούπολη  ή αντίστροφα (το μεταφορικό μέσο καθορίζεται από τον διοργανωτή ,3 ημέρες πριν την αναχώρηση)
 • Περιεκτικές ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Κόστος εισόδων σε μουσεία, ναούς  και χώρους ξεναγήσεων , όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Βίζα Ρωσίας και ασφάλεια (ιατροφαρμακευτική κάλυψη).
 • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλος καυσίμων.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Ελληνόφωνος Ξεναγός & Συνοδός

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Τα φιλοδωρήματα.
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο παραπάνω πρόγραμμα.

 

 

Σημειώσεις:

 1. Για την έκδοση της Βίζας απαιτούνται τουλάχιστον 6 εργάσιμες ημέρες. Δικαιολογητικά: α) Διαβατήριο   (με την υπογραφή του κατόχου και να έχει ισχύ  τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία ολοκλήρωσης του ταξιδιού) Μια πρόσφατη φωτογραφία( τύπου διαβατηρίου ) .Συμπληρωμένη αίτηση για Βίζα. Για άτομα άνω τον 75 ετών υπάρχει προσαύξηση κόστους 1 ευρώ ημερησίως  για την ασφάλεια.
 2. Τα τρίκλινα δωμάτια είναι  δίκλινα με προσθήκη ράντζου.
 3. Το γραφείο διατηρεί δικαίωμα αλλαγής του  προγράμματος ανάλογα με  τις συνθήκες    που προκύπτουν. 
 4. Group κάτω των 12 ατόμων έχουν μόνο Ελληνόφωνο ξεναγό και όχι συνοδό από Ελλάδα.
 5. Το τελικό πρόγραμμα βγαίνει 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

 

 

ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ UTAIR

UT 9005  26SEP         KLXVKO       1500  2000

UT 369  29SEP           VKOLED       1135 1245 

UT 490  02OCT          LEDVKO       0700 0815

UT9006 03 OCT         VKO KLX      1100 1400

 

Find us