ΚΡΗΤΗ

04 – 08 Αυγούστου  5ήμερη εκδρομή στην

Κ Ρ Η Τ Η

 1η  μέρα Αναχώρηση από Καλαμάτα στις 16:30 για το λιμάνι του Πειραιά. Απόπλους στις 22:00 με προορισμό τα Χανιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

 2η μέρα:  Αποβίβαση και  άμεση αναχώρηση για την πόλη των Χανίων. Επίσκεψη στην παλιά πόλη με το φρούριο «Φρικάς» και την παλιά αγορά. Τα Χανιά κατέχουν τη θέση της αρχαίας Κυδωνίας. Στον Τοπάνα, τη δυτική συνοικία των Χανίων, σώζονται Βενετσιάνικα μέγαρα σε στενά Μεσαιωνικά δρομάκια. Κατόπιν θα επισκεφθούμε τους τάφους του Ελευθέριου και Σοφοκλή Βενιζέλου στον Προφήτη Ηλία. Εδώ είχαν συγκεντρωθεί οι επαναστατημένοι Κρητικοί το 1897, ζητώντας την ένωση με την Ελλάδα. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Ρέθυμνο, την όμορφη αυτή πόλη, χτισμένη δίπλα στην πιο πλατιά αμμουδιά και γύρω από το εντυπωσιακό Κάστρο Φορτέτζα, «κρατά» τη δική της φυσιογνωμία, την αρχιτεκτονική της όψη, χαρακτηριστικά αιώνων, άφιξη και βόλτα στην παλιά πόλη με τα γραφικά δρομάκια. Μεσημεριανό φαγητό και αναχώρηση για επίσκεψη στη Μονή Αρκαδίου. Ένα από τα πιο ένδοξα Μοναστήρια του τόπου μας, για το περίφημο ολοκαύτωμα όπου ο Ηγούμενος Γαβριήλ, καλόγεροι, πολεμιστές και γυναικόπαιδα, προτίμησαν να πεθάνουν παρά να πέσουν στα χέρια των Τούρκων. Ύστερα  αναχώρηση για Χερσόνησο  ένα από τα πιο αναπτυγμένα τουριστικά θέρετρα του νομού με κοσμοπολίτικό χαρακτήρα άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

 3η μέρα: Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Ελούντα όπου θα κάνουμε μια προαιρετική εκδρομή με καραβάκι στη νήσο Σπιναλόγκα και στην συνέχεια αναχώρηση για τον Άγιο Νικόλαο, το πρώτο τουριστικό κέντρο της Κρήτης. Η γραφική λίμνη με τις ταβέρνες, τα καφενεία στην παραλία της, τα αμέτρητα βαρκάκια αραγμένα το ένα δίπλα στο άλλο και τα σπίτια χτισμένα γύρω από τη λίμνη, χαρίζουν στην πόλη ξεχωριστή ομορφιά. Στη συνέχεια αναχώρηση  για Ιεράπετρα, την Νοτιότερη πόλη της Ελλάδας, εξακολουθεί να μαγεύει τον επισκέπτη με το κάστρο της , την εκτεταμένη παραλία της  και τους κόκκινους ιβίσκους στους δρόμους της. Κατόπιν επιστροφή στο ξενοδοχείο στη Χερσόνησο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Μετά το πρωινό, επίσκεψη στην πόλη του Ηράκλειου, σύγχρονη πόλη, εμπορικό, βιομηχανικό και αγροτικό κέντρο της ανατολικής  Κρήτης. Σπουδαίο είναι το λιμάνι, καθώς και το κάστρο του. Θα επισκεφθούμε το σπουδαιότερο ανακτορικό κέντρο της Μινωικής περιόδου, την Κνωσσό. Άφιξη και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο, κατόπιν χρόνος ελεύθερος στη πόλη του Ηρακλείου για βόλτες και ψώνια. Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο στη Χερσόνησο για διανυκτέρευση.

 5η μέρα: Πρωινό και αναχώρησηγια το Ηράκλειο χρόνος ελεύθερος για τις τελευταίες αγορές. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση στις 11:00  για τον Πειραιά. Άφιξη στις 18:00, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Καλαμάτα. Άφιξη το βράδυ στην πόλη μας με τις καλύτερες ταξιδιωτικές εντυπώσεις.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή συμμετοχής  κατ’ άτομο: € 275                                       Επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου: € 60

 

Στην  τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

  • Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο πούλμαν καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Τα ακτοπλοϊκά  εισιτήρια Πειραιάς – Χανιά και Ηράκλειο –Πειραιάς στα σαλόνια του πλοίου
  • 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο  4* στη Χερσόνησο  σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια με πρωινό
  • Αρχηγός του γραφείου μας
  • Τοπικός ξεναγός στο μουσείο της Κνωσού και στην πόλη του Ηρακλείου  

Find us