Κωνσταντινούπολη – Πριγκηπονήσια

Κωνσταντινούπολη – Πριγκηπονήσια (Πατριαρχείο – Μεγάλη του Γενους Σχολή – Αγιά Σοφιά)

16-22 Μαρτίου 

7ήμερη Εκδρομή

(….Δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως μπορεί να υπάρχει σ΄ όλον τον κόσμο μια τόσο πλούσια πόλη. Όταν είδαν αυτά τα υψηλά τείχη κι αυτούς τους πλούσιους πύργους, με τους οποίους ήταν περίκλειστη ολόγυρα, κι αυτά τα πλούσια παλάτια κι αυτές τις υψηλές Εκκλησίες που ήταν τόσο πολλές , ώστε κανείς δεν θα το πίστευε αν δεν τις έβλεπε με τα μάτια του….) Βιλεαρδουίνος

1η μέρα: ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΚΑΒΑΛΑ
Αναχώρηση από τη κεντρική πλατεία Καλαμάτας με προορισμό την Καβάλα. Ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στην Καβάλα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΚΑΒΑΛΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Αναχώρηση νωρίς το πρωί για Κωνσταντινούπολη. Θα περάσουμε τα σύνορα στον Έβρο και αφού κάνουμε ενδιάμεση στάση στη Ραιδεστό, θα φθάσουμε στην Πόλη το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, φαγητό, βόλτα στην Πλατεία Ταξίμ και στη Λεωφόρο της Ανεξαρτησίας. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Πρωινό και ξενάγηση στην εντός των τειχών Βυζαντινή Πόλη. Θα επισκεφθούμε τον Βυζαντινό Ιππόδρομο, το Μπλε Τζαμί, την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, τη Βασιλική Δεξαμενή του Ιουστινιανού, ύστερα θα γευματίσουμε , επιστροφή στο ξενοδοχείο . το απόγευμα προαιρετική εκδρομή με πλοιάριο στα στενά του Βοσπόρου , επιστροφή νωρίς το βράδυ στο ξενοδοχείο , ακολουθεί χρόνος ελεύθερος, σας προτείνουμε να ανεβείτε στο ξενοδοχείο Μαρμαρά για να δείτε φωταγωγημένη τη πόλη από ψηλά , πίνοντας το ποτό σας. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – (Πριγκηπονήσια)
Μετά το πρωινό μας, θα κάνουμε κρουαζιέρα στα Πριγκηπονήσια. Θα πάρουμε το καραβάκι από το Σίρκετζι με πρώτη στάση στη Χάλκη, όπου θα επισκεφθούμε τη Θεολογική Σχολή. Συνεχίζουμε για την Πρίγκηπο, όπου θα έχουμε και γεύμα. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο . Το βράδυ, προαιρετική έξοδος για διασκέδαση σε κέντρο με μουσικό πρόγραμμα και τον παραδοσιακό χορό της κοιλιάς.

 

5η μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 

Πρωινό και θα επισκεφθούμε τα Νεώτερα Ανάκτορα των Σουλτάνων ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ ΣΑΡΑΪ επηρεασμένο σε αρχιτεκτονική και επένδυση από την εποχή του Μπαρόκ στη Δύση, το οποίο χρησιμοποιήθηκε και ως προεδρικό μέγαρο από το Κεμάλ Ατατούρκ . Τα περίφημα χαλιά που το κοσμούν , οι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι , σταλμένοι, από τη Τσαρική Ρωσία και οι πολυτελές αίθουσες που ικανοποιούν και το πιο απαιτητικό επισκέπτη. Ύστερα θα δούμε τη Μεγάλη του γένους σχολή. Κατόπιν θα επισκεφθούμε την Παναγία των Βλαχερνών, τη Μονή της Χώρας, με τις υπέροχες εικονογραφίες (ψηφιδωτά) , τα Βυζαντινά τείχη και τη Μονή Μπαλουκλί. Έπειτα θα πάμε στην παραδοσιακή αγορά της Πόλης τη Σκεπαστή Αγορά (Καπαλί Τσαρσί). Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση και αγορές στους 92 διαδρόμους με τα 4000 μαγαζιά. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ- ΓΕΦΥΡΑ ΒΟΣΠΟΡΟΥ- ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ-ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Μετά το πρωινό μας , θα περάσουμε με το πούλμαν από τη κρεμαστή γέφυρα που ενώνει τις δύο ηπείρους (Ευρώπη – Ασία). Θα επισκεφτούμε το Πατριαρχείο. Κατόπιν αναχώρηση για Ελλάδα, ακολουθώντας την ίδια διαδρομή: Ανατολική Θράκη, Έβρος, Κομοτηνή.

7η μέρα: ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Αναχώρηση από Κομοτηνή με προορισμό την Καλαμάτα. Ενδιάμεσες στάσεις επί της Εθνικής οδού για φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στην Καλαμάτα αργά το βράδυ.

ΤΕΛΟΣ  ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Καλό μας ταξίδι!!!

Σημείωση 1: Ο αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει. 

Σημείωση 2: Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου(με λατινικούς χαρακτήρες)

              ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 450 € το άτομο                                                              Επιβάρυνση μονόκλινου: 150 

 

Στην ανωτέρω τιμή περιλαμβάνονται:

 • Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο πούλμαν τελευταίας τεχνολογίας, έτους κατασκευής από 2005 έως 2012
 • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 αστέρων με πρωινό μπουφέ 
 • 4 κύρια φαγητά (ημιδιατροφή) στη Κωνσταντινούπολη
 • 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 3* στην Καβάλα με πρωινό
 • 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 3* στην Κομοτηνή με πρωινό
 • Τα εισιτήρια του πλοίου για τα Πριγκηπονήσια.
 • Ξεναγήσεις, Περιηγήσεις
 • Έμπειρος ξεναγός, αρχηγός του γραφείου μας

Στην ανωτέρω τιμή δεν περιλαμβάνεται:

 • Φιλοδωρήματα – αχθοφορικά
 • Είσοδοι στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Τα ποτά στα γεύματα των εστιατορίων
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

Κράτηση εκδρομής

Κάντε κράτηση τώρα και κερδίστε έκπτωση 10%!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας.

 Ονοματεπώνυμο:         Email:         Τηλέφωνο:

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Find us