Καβάλα- Θάσος- Αλεξανδρούπολη- Διδυμότειχο- Ορεστιάδα Καστανιές- Ανδριανούπολη- Σουφλί- Σπήλαιο Αλιστράτης Μονή Εικοσιφοινίσσης- Σέρρες- Πλαταμώνας

25-29 Αυγούστου

5ήμερη εκδρομή

Καβάλα- Θάσος- Αλεξανδρούπολη- Διδυμότειχο- Ορεστιάδα

Καστανιές- Ανδριανούπολη- Σουφλί- Σπήλαιο Αλιστράτης

Μονή Εικοσιφοινίσσης- Σέρρες- Πλαταμώνας

 

1η ημέρα: Αναχώρηση  στις 07:00 πίσω από τον ΟΤΕ με προορισμό την όμορφη Καβάλα. Ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στην Καβάλα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση. 

2η ημέρα: Μετά το πρωινό απόπλους για ΘΑΣΟ. 'Αφιξη και η εκδρομή μας ξεκινά κατά μήκος της δυτικής ακτής. Θα συναντήσουμε τις Σκάλες Μαριών, Καλλιράχης και Πρίνου για να καταλήξουμε στην πρωτεύουσα Θάσο ή Λιμένα. Χρόνος για την επίσκεψή μας στον αρχαιολογικό χώρο με το θέατρο του 3oυ αιώνα π.Χ. Παραμονή, γεύμα προαιρετικά και επιστροφή στην ΚΕΡΑΜΩΤΗ, συνεχίζουμε για ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

 3η ημέρα: Σήμερα θα γνωρίσουμε το ανατολικό άκρο της πατρίδας μας. Πρωινό και περιήγηση στον ακριτικό νομό της Αλεξανδρούπολης. Θα προσπεράσουμε το ΣΟΥΦΛΙ, το ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ και την ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ, για να φθάσουμε στις ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ και τα Ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου μετά τον απαραίτητο έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων, (ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ Ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ) θα φθάσουμε στην ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ. Εδώ, θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στην αγορά της πόλης και να δούμε το ΣΕΛΙΜΓΙΕ ΤΖΑΜΙ. Το τέμενος χτίστηκε με την εντολή του Σουλτάνου Σελίμ Β΄ από το διάσημο Οθωμανό αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν το διάστημα 1569-1575. Ο Σινάν θεωρεί το έργο αυτό ως το ωραιότερο έργο του. Σήμερα το μνημείο θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα μνημεία στην Ισλαμική αρχιτεκτονική. Ακολουθεί επίσκεψη στο ΚΑΡΑΓΑΤΣ, με το σιδηροδρομικό σταθμό της Γαλλικής εταιρείας, που στάθμευε το ΟΡΙΑΝ ΕΞΠΡΕΣ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, με στάση στο ΣΟΥΦΛΙ με την πλούσια πολιτιστική παράδοση. Eπιστροφή στο ξενοδοχείο- προαιρετική διασκέδαση- διανυκτέρευση. 

4η ημέρα: Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε το ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ, ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια της Ευρώπης. Ο πλούσιος διάκοσμός του περιλαμβάνει, εκτός από τεράστιους σταλακτίτες και σταλαγμίτες σε διάφορους χρωματισμούς και τους σπάνιους εκκεντρίτες. Έπειτα θα μεταβούμε στο όρος ΠΑΓΓΑΙΟ για να επισκεφθούμε την ιερά μονή ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΗΣ, η οποία χρονολογείται από το 500 μ.Χ. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε προς τις Σέρρες, την πρωτεύουσα του νομού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο- προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση. 

5η ημέρα: Μετά το πρωινό μας θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας.  Στον Πλαταμώνα, την περιοχή της Λαμίας και τον Ισθμό θα κάνουμε τις τελευταίες στάσεις, πριν φθάσουμε το βράδυ στην Καλαμάτα με τις καλύτερες ταξιδιωτικές εντυπώσεις.

 

Τ Ε Λ Ο Σ     ΕΚ Δ Ρ Ο Μ Η Σ 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο:  €230 

Επιβάρυνση μονόκλινου: €60

 

Στην  τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

  • Ø Η μεταφορά με σύγχρονο, πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο πούλμαν τελευταίας τεχνολογίας
  • Ø Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο με πρωινό
  • Ø Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ø Το ferry boat Καβάλα- Θάσο- Κεραμωτή

 

Υ.Γ. 1. O αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει  τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει.

Find us