Αιδηψός- Όσιος Δαυίδ- Προκόπι- Αγ. Ιωάννης Ρώσος- Χαλκίδα

18-19 Οκτωβρίου

Αρκίτσα- Αιδηψός- Όσιος Δαυίδ-

Προκόπι- Αγ. Ιωάννης Ρώσος- Χαλκίδα

 

1η μέρα: Αναχώρηση στις 07:00 πίσω από τον Ο.Τ.Ε. και μέσω της εθνικής οδού θα φτάσουμε στην Αρκίτσα όπου θα πάρουμε το F/B για την Αιδηψό, γνωστή λουτρόπολη από τις πιο ονομαστές της Ελλάδας, φημισμένη από την αρχαιότητα για τις ιαματικές πηγές της. Παραμονή για φαγητό και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Συνεχίζουμε για την  Μονή του Οσίου Δαυίδ, η οποία ήταν αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Το πότε χτίστηκε η Μονή δεν είναι γνωστό. Επιστροφή στην Αιδηψό. Προαιρετική διασκέδαση-διανυκτέρευση.

2η μέρα: Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για Προκόπι, χτισμένο στην εύφορη κοιλάδα του ποταμού Κηρέα όπου και θα προσκυνήσουμε στον Άγιο Ιωάννη Ρώσο. Εκεί φυλάσσεται  το σκήνωμα του Αγίου που πέθανε το 1730. Η ανακήρυξη του σε Άγιο από την Ρωσική εκκλησία έγινε το 1962. Το έφεραν οι πρόσφυγες από το Προκόπι της Μ. Ασίας μετά την καταστροφή. Τελευταίος μας σταθμός είναι η Χαλκίδα η οποία απλώνεται πάνω σε μικρά υψώματα και εκτείνεται και στη Βοιωτική ακτή, με την οποία συνδέεται με κινητή γέφυρα και με τη νέα κρεμαστή γέφυρα, είναι πόλη με ιδιαίτερη μαγεία και ομορφιά. Τέλος, με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για Καλαμάτα με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο: 80€ κατ’ άτομο

Διαφορά μονόκλινου: 15€

 

Στην ανωτέρω τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

  • Ø Η μεταφορά με σύγχρονο, πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν  τελευταίας τεχνολογίας
  • Ø 1 διανυκτέρευση  σε  ξενοδοχείο στην Αιδηψό σε δίκλινα - τρίκλινα δωμάτια.
  • Ø Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια της γραμμής  Αρκίτσα – Αιδηψός
  • Ø Αρχηγός του γραφείου μας

Υ.Γ. O αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει  τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει.