ΑΧΕΡΩΝΤΑΣ ΠΟΤΑΜΟΣ- ΠΡΕΒΕΖΑ- ΣΥΒΟΤΑ- ΠΑΞΟΙ- ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ- ΠΑΡΓΑ

30 Μαΐου - 01 Ιουνίου

3ήμερη εκδρομή

Αχέρωντας ποταμός- Πρέβεζα- Σύβοτα- Παξοί-Αντίπαξοι- Πάργα

1η ημέρα: Καλαμάτα- Αχέροντας ποταμός- Πρέβεζα

Αναχώρηση από Καλαμάτα στις 07:30 το πρωί, πίσω από το παλιό κτήριο του ΟΤΕ, επί της Νέδοντος δια μέσου της υπαίθριας γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου και της υποθαλάσσιας σήραγγας Πρέβεζας- Ακτίου. Θα κάνουμε στάση στην Αμμουδιά, όμορφο παραλιακό χωριό στις εκβολές του Αχέρωντα ποταμού. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και βόλτα με το καραβάκι στο κανάλι του ποταμού. Ο χώρος αποτελεί ένα ποίημα της φύσης. Εκεί κάποτε κατοικούσε ένας δράκος που φαρμάκωνε το νερό και τον οποίο σκότωσε ο Άγιος Δονάτος (προστάτης και πολιούχος ολόκληρης της επαρχίας Σουλίου και καθεδρικός ναός της Παραμυθιάς). Στην κρουαζιέρα θα σας συντροφεύσουν ερωδιοί, αηδόνια, νερόφιδα και περισσότερα από 400 είδη φυτών και δέντρων. Το απόγευμα άφιξη στην Πρέβεζα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσετε αυτό το πανέμορφο μέρος. Δείπνο – διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Σύβοτα- Κρουαζιέρα στους Παξούς- Αντίπαξους- Πάργα- Πρέβεζα

Ύστερα από το πλούσιο πρωινό, αναχώρηση για την παραλιακή και γραφική κωμόπολη Σύβοτα. Θα πάρουμε το καράβι και θα σαλπάρουμε για τους Παξούς. Ο καπετάνιος βάζει πλώρη για τη Λάκκα, το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι των Παξών, και για τις σπηλιές στα δυτικά του νησιού. Αφού βουτήξουμε στα κρυστάλλινα νερά στις παραλίες Βουτούμι και Βρίκα στους Αντίπαξους, ρίχνουμε  άγκυρα στο λιμάνι των Παξών, το Γάιο, ένα γραφικό οικισμό με βενετσιάνικη αρχιτεκτονική και δαιδαλώδη δρομάκια. Επιστροφή στα Σύβοτα, όπου θα παραμείνουμε για να απολαύσουμε τον καφέ μας και να κάνουμε τις βόλτες μας στα γραφικά σοκάκια. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Πάργα.
Χτισμένη αμφιθεατρικά η Πάργα απολαμβάνει μια πανοραμική θέα στο Ιόνιο, στους πρόποδες ενός Βενετσιάνικου κάστρου. Το βράδυ θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος, προαιρετική ομαδική διασκέδαση.

3η ημέρα: Πρέβεζα- Καλαμάτα

Μετά το πρωινό θα μείνουμε ελεύθεροι στην πόλη της Πρέβεζας για να γνωρίσουμε τις τεράστιες παραλίες της, τα αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος αξιοθέατά της, αλλά και τις υποδομές της που την έχουν αναδείξει σε ένα πολύ δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Τέλος, με ενδιάμεσες στάσεις, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για Καλαμάτα με τις καλύτερες εντυπώσεις.

                    

                                                              ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ  

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο: 130€ 

Διαφορά μονόκλινου : 30€

Στην ανωτέρω τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

  • Μεταφορές - περιηγήσεις - εκδρομές με σύγχρονο πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν τελευταίας τεχνολογίας.
  • Η διέλευση της γέφυρας Ρίου- Αντίρριου.
  • Η διέλευση της υποθαλάσσιας γέφυρας του Ακτίου.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε δίκλινα- τρίκλινα δωμάτια  σε ξενοδοχείο στην Πρέβεζα.
  • Δύο (2) πρωινά μπουφέ.
  • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.

Στην ανωτέρω τιμή δεν περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

  • Ποτά, αναψυκτικά και ότι ρητά δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.
  • Η κρουαζιέρα στους Παξούς- Αντίπαξους.
  • Η βόλτα με το καραβάκι στις πηγές του Αχέρωντα ποταμού.

Υ.Γ. O αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει  τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει.

Find us