3ήμερη εκδρομή ΒΟΛΟΣ – ΓΥΡΟΣ ΠΗΛΙΟΥ (ΠΟΡΤΑΡΙΑ- ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ- ΧΑΝΙΑ- ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ- ΚΑΛΑ ΝΕΡΑ- ΜΗΛΙΑ- ΜΑΛΑΚΙ)

26-28 Ιουνίου 2015

3ήμερη εκδρομή

ΒΟΛΟΣ – ΓΥΡΟΣ ΠΗΛΙΟΥ

(ΠΟΡΤΑΡΙΑ- ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ- ΧΑΝΙΑ- ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ- ΚΑΛΑ ΝΕΡΑ- ΜΗΛΙΑ-  ΜΑΛΑΚΙ)

1η ημέρα:Αναχώρηση από  την Καλαμάτα, στις 07:00, για Ισθμό, όπου θα κάνουμε στάση για καφέ. στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για Θήβα – Καμένα Βούρλα, από τις πιο ονομαστές λουτροπόλεις της Ελλάδας και γνωστό κέντρο παραθερισμού με αρκετό πράσινο, συνεχίζουμε για Αλαμάνα όπου θα δούμε το άγαλμα του Αθανάσιου Διάκου. Κατόπιν θα αναχωρήσουμε για Αλμυρό – Βόλο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Προαιρετική διασκέδαση, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για τον γύρο του Πηλίου, θα επισκεφθούμε την γραφική Πορταριά, από τα μεγαλύτερα χωριά του Πηλίου, Ένα καταπράσινο θέρετρο σε 600 μ. υψόμετρο με ωραία θέα προς τον Παγασητικό Κόλπο, με άφθονα και μερικά από τα παλιά τριώροφα αρχοντικά. Άφιξη στο χωριό όπου θα δούμε τα αρχοντικά την εκκλησία του Αγίου Νικολάου την κεντρική πλατεία καθώς και το εκκλησάκι της Παναγιάς της Πορταρέας όπου έδωσε και το όνομα της στο χωριό. Επίσης μπορούμε να δούμε τον καταρράκτη «Κάραβο» πλάι στον κεντρικό δρόμο. Στη συνέχεια αναχώρηση για Μακρυνίτσα , το αγαπημένο χωριό των Ζωγράφων, με τα γραφικά καλντερίμια, τις βρύσες και τα αρχοντικά, τα οποία μοιάζουν να κρέμονται στην απότομη πλαγιά του καταπράσινου βουνού. Άφιξη στο χωριό, στη μεγάλη πλατεία με τα πλατάνια θα δούμε την βρύση με τρίπλευρη πρόσοψη, πολλά λιθανάγλυφα και τέσσερις ορειχάλκινες λεοντοκεφαλές. Επίσης το εκκλησάκι του Αϊ – Γιάννη του Προδρόμου, καθώς και το καφενείο «Θεόφιλος» όπου θα δούμε την τοιχογραφία του Λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου «Μάχη στην κρύα βρύση» όπου οι Έλληνες γλεντάνε περιμένοντας του Τούρκους, που εμφανίζονται στην πάνω μεριά με τον προδότη. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για Χάνια, μικρό χωριό χτισμένο σε υψόμετρο 1.190 σε μικρό  πλάτωμα στην καρδιά του δάσους με οξιές και καστανιές. Τα Χάνια είναι ονομαστά για το Χιονοδρομικό κέντρο στην τοποθεσία Αγριόλευκες. Μετά τα Χανιά συνεχίζουμε για Άγιο Ιωάννη Κισσού, το μεγαλύτερο παραθεριστικό κέντρο της Μαγνησίας, η εκτεταμένη παραλία του με εκείνο το σχεδόν κατάλευκο, διάφανο χαλικάκι, που κάνει τα νερά γάργαρα και η βλάστηση που φτάνει ως το κύμα, προσελκύουν τους παραθεριστές. Μετά τον Άγιο Ιωάννη αναχωρούμε για Τσαγκαράδα που αποτελείται από τέσσερις συνοικίες: τον Άγιο Ταξιάρχη, την Αγία Παρασκευή, τον Άγιο Στέφανο και την Αγία Κυριακή. Κέντρο είναι η Αγία Παρασκευή με την πλατεία και τον τεράστιο γεροπλάτανο, περίμετρος 14 μ., όπου τρέφουν οι βρύσες με τα κρυστάλλινα νερά που τρέχουν

κάτω από την πλατεία. Άφιξη και στάση για να απολαύσουμε το τοπίο. Στη συνέχεια αναχώρηση για Καλά Νερά, παραθαλάσσιο χωριό, πάνω στην εκτεταμένη , καταπράσινη παραλιακή ζώνη του Παγασητικού. Συνεχίζουμε για Μαλάκι, στάση για να δούμε το τοπίο και αναχώρηση για Βόλο. Άφιξη στην πόλη, προαιρετική διασκέδαση, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μετά το πρωινό αναχώρηση για περιήγηση στην πόλη του Βόλου, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, εμπορικό λιμάνι και σημαντική βιομηχανική περιοχή, χτισμένος γύρω από το βαθύ λιμάνι του, στο μυχό του Παγασητικού κόλπου, απλώνεται ως τα ριζά του Πηλίου. Στο εσωτερικό της η πόλη σώζει αρκετά μνημεία και έχει όμορφες γωνιές για περιπάτους και ξεκούραση. Κατόπιν θα συνεχίσουμε για Νέα Αγχίαλο, παραλιακή κωμόπολη όπου περιλαμβάνει έξι οικισμούς: Κριθάρια, Μάραθος, Άγιο Γεώργιο, Μεγάλη Βελανιδιά, Χρυσή Ακτή και Δημητριάδα. Κατόπιν θα αναχωρήσουμε για Λαμία – Αλαμάνα – Θερμομπύλες όπου θα δούμε το άγαλμα του Λεωνίδα. Παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για Καλαμάτα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση.

Τ Ε Λ Ο Σ   Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η Σ

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο: 125€

Διαφορά μονόκλινου δωματίου: 30€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

¨    Η μεταφορά και οι περιηγήσεις με πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο πούλμαν

¨    2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στο Βόλο.

¨    Πρωινό μπουφέ.

¨    Συνοδός- αρχηγός του γραφείου μας.

Υ.Γ. Ο αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει.

Find us