*ΡABENNA * ΒENETIA * ΠIZA * ΦΛΩΡENTIA * ΣIENA * ΡΩΜΗ

26 Ιουνίου – 3 Ιουλίου 2015      8 ημέρες οδικώς
*Ραβέννα * Βενετία * Πίζα * Φλωρεντία * Σιένα * Ρώμη

1η ημέρα 26/6/2015 : ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΑΤΡΑ – ΕΝ ΠΛΩ 
Συγκέντρωση το πρωί στις 09:00 στο Εργατικό Κέντρο και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας, όπου θα μας περιμένει ο αρχηγός/ξεναγός έχοντας τα εισιτήρια μας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους στις 14:30 για το λιμάνι της Ανκόνα. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.


2η ημέρα 27/6/2015 : ΑΝΚΟΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ 
Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα στις 10:30 και άμεση αναχώρηση για την πόλη των Δόγηδων και των Καναλιών, την ρομαντική Βενετία. Εφόσον υπάρχει χρόνος κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα επισκεφτούμε τη Ραβέννα, γνωστή για τα δείγματα ύψιστης δεξιοτεχνίας στην τέχνη του ψηφιδωτού που περιέχουν τα μνημεία της. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Η δική μας πρόταση είναι να πραγματοποιήσετε προαιρετικά bynight στη Βενετία. Δείπνο. Διανυκτέρευση. (περιοχή Μέστρε) 


3η ημέρα 28/6/2015: ΒΕΝΕΤΙΑ (ΨΑΛΜΩΔΙΑ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ) 
Πρωινό και επίσκεψηστην πανέμορφη Βενετία. Μεταφορά εξ ίδιων με το βαπορέττο στην πιο όμορφη συνοικία της Βενετίας το Καστέλο. Θα παρακολουθήσουμε στην Ιερά Μητρόπολη  της Ελλάδας στην Ιταλία την ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου  του Έλληνα τη Θείας Λειτουργία και στη συνέχεια θα έχουμε ξενάγηση στην πόλη. Θα επισκεφθούμε μέσα από γραφικά καλντερίμια,εκτυφλωτικά κανάλια  και αμέτρητα παλάτια θα καταλήξουμε «στο πιο όμορφο σαλόνι του κόσμου» κατά τον Ναπολέοντα,την Πιάτσα Σαν Μάρκο. Θα δούμε την βασιλική του Αγ. Μάρκου, τον περίφημο πύργο των Μαυριτανών, την ΛιμπερίαΣανσοβιάνα βιβλιοθήκη της πόλης,την « τσέκα »  το παλιό νομισματοκοπείο, το  Καμπανίλε το ψηλότερο κτίριο της πόλης, την Πιατσέτα του Αγ. Μάρκου, τις παλιές και νέες φυλακές  και βέβαια την διάσημη γέφυρα των αναστεναγμών. Τέλος θα καταλήξουμε σε ένα από τα εναπομείναντα εργαστήρια κατασκευής του διάσημου γυαλιού Μουράνο. Στην συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση. (περιοχήΜέστρε) 

4η ημέρα 29/6/2015: ΒΕΝΕΤΙΑ– ΠΙΖΑ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
Πρωινό  καιαναχώρηση για την Πίζα όπου θα θαυμάσουμε τον κεκλιμένο Πύργο,τον Καθεδρικό ναό και το κυκλικού σχήματος Βαπτιστήριο, ενώ δίπλα βρίσκεται και το Κοιμητήριο. Συνεχίζουμε για την πόλη της Αναγέννησης, τη Φλωρεντία.Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για πρώτη γνωριμία με την πόλη.Δείπνο. Διανυκτέρευση. 


5η ημέρα 30/6/2015: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ) – ΣΙΕΝΑ – ΡΩΜΗ 
Πρωινό  και ακολουθεί  ξενάγηση πόλεως, όπου θα γνωρίσουμε από κοντά την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, την εκκλησία Σάντα Κρότσε με τους τάφους του Δάντη και του Γαλιλαίου, το Πόντε Βέκκιο και την ιστορική πλατεία του Καθεδρικού Ναού με το καμπαναριό, την Παναγία των Λουλουδιών και το ιστορικό Βαπτιστήριο. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το σπίτι του Δάντη, μεγάλου φιλοσόφου της Αναγέννησης και θα κάνουμε ένα πέρασμα από τον Ναό του Ορσανμικέλε και δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε την περίφημη Πιάτσα Ρεπούμπλικα με τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski και την περίφημη αψίδα της Ελευθερίας. Στην συνέχεια  θα κατευθυνθούμε σε μια από εκείνες τις λιγοστές πόλεις που διερωτάται κανείς πως κατόρθωσαν να παραμείνουν ανέγγιχτες από τη φθορά του χρόνου και την ανθρώπινη παρέμβαση,  την μεσαιωνική Σιένα. Θα περπατήσουμε μέσα στην παλιά πόλη, εξερευνώντας τα δρομάκια και τις γειτονιές θα σταθούμε στην Πιάτσα ντελ Κάμπο, με τον τυπικό πύργο του Δημαρχείου και θα ανηφορήσουμε μέχρι την πλατεία του Ντουόμο. Χρόνος ελεύθερος και στην συνέχεια αναχώρηση για την Αιώνια Πόλη, την Ρώμη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Η δική μας πρόταση είναι να πραγματοποιήσετε (προαιρετικά) το Romabynight, σε μια τρίωρη νυχτερινή ξενάγηση για να γνωρίσετε την Ρώμη σε μια άλλη διάσταση. Δείπνο. Διανυκτέρευση. 


6η ημέρα 01/07/2015: ΡΩΜΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ) 
Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση με το Βατικανό. Συνεχίζουμε με το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου. Κάποτε αντηχούσαν οι κραυγές των μονομάχων και τα ουρλιαχτά του όχλου, ενώ αργότερα οι χτύποι των σφυριών που αφαιρούσαν τους πλίνθους και τα μάρμαρα που το διακοσμούσαν για να χτιστούν εκκλησίες και παλάτια της παπικής Ρώμης. Στην ρωμαϊκή αγορά ήταν η   καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα σας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β΄, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του  Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκεται μπροστά από τον λόφο του Καπιτωλίου, τον πιο σημαντικό από τους επτά ιστορικούς λόφους που ήταν χτισμένη η αρχαία πόλη, από τον οποίο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα διοικείται η Ρώμη.  Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.  Διανυκτέρευση.


7η ημέρα 02/07/2015: ΡΩΜΗ – ΑΝΚΟΝΑ – ΕΝ ΠΛΩ
Πρωινό  και αναχώρηση για την Ανκόνα. Το μεσημέρι άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα, τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους στις 16:30.

8η ημέρα 03/07/2015 :ΠΑΤΡΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι  αποβίβασης. Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας στις 14:30 και άμεση αναχώρηση  για τον τελικό προορισμό μας την Καλαμάτα, γεμάτοι αναμνήσεις και εμπειρίες από την εκδρομή μας. 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή συμμετοχής: 570€Επιβάρυνση μονόκλινου: 180€

Περιλαμβάνονται : 
•    Μετακινήσεις με σύγχρονο, πολυτελές, κλιματιζόμενο λεωφορείο τελευταίας τεχνολογίας, έτους κατασκευής 2007-2008

•    Ναυτιλιακά  εισιτήρια  γραμμής Πάτρα – Ανκόνα / Ανκόνα– Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες  με wc/ ντουζ
•    Διανυκτερεύσεις  σε  ξενοδοχεία  4*
•    Πρωινό και 1 δείπνο καθημερινά(εκτός πλοίου) 
•    Εκδρομές, περιηγήσεις  όπως αναφέρονται  στο  πρόγραμμα
•    Έμπειρος Αρχηγός - Συνοδός  από την Πάτρα καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής

•    Τοπικός ξεναγός για Βενετία, Φλωρεντία και Ρώμη 

•    Δημοτικός φόρος κατ’ άτομο (€8 στη Βενετία, €4 στη Φλωρεντία,  €12 στη Ρώμη)
•    Λιμενικά  τέλη Φ.Π.Α. 
•    Ασφαλιστική κάλυψη  αστικής/ επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται: 
•    Εισόδους σε μουσεία, παλάτια, αρχαιολογικούς χώρους, βαπορέττα Βενετίας(15€)

•    Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα  και ότι  ρητά  αναφέρεται σαν προαιρετικό
•    Ποτά στα γεύματα

Διαφορά δίκλινης εσωτερικής καμπίνας κατ΄άτομο μετ’ επιστροφής €60

Διαφορά δίκλινης εξωτερικής καμπίνας κατ΄άτομο μετ’ επιστροφής €80

Σημείωση1: Οι θέσεις θα αλλάζουν καθημερινώς βάση προγράμματος!!!

Σημείωση2:Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν

Κόστος εισόδων στο περίπου:  Παλάτι των Δόγηδων 12-15€, Άγιος Μάρκος 5€, Πύργος Πίζας 3€, Βατικανό 12-15€, Κολοσσαίο 11€

Find us