ΚΡΗΤΗ - Γύρος του νησιού 13 - 17 Σεπτεμβρίου

13 - 17 Σεπτεμβρίου

5θήμερη εκδρομή

ΚΡΗΤΗ - Γύρος του νησιού

1η  μέρα: Καλαμάτα - Κίσσαμος - Χανιά - Αγία Μαρίνα 

Αναχώρηση από το λιμάνι της Καλαμάτας στις 00:30 για το λιμάνι του Κισσάμου. Απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.Άφιξη νωρίς το πρωί και αναχώρηση για την όμορφη πόλη των Χανίων. Αρχικά θα επισκεφθούμε τους τάφους των Βενιζέλων. Στη συνέχεια την παλαιά πόλη γύρω από το ενετικό λιμάνι, με τα γραφικά  σπίτια και τα κτίσματα της εποχής της ενετοκρατίας. Το απόγευμα θα απολαύσουμε το μπάνιο μας στην Αγία Μαρίνα. Το βράδυ ελεύθερος χρόνος να περπατήσετε στους δρόμους της πόλης και να πάρετε το ποτό σας στην παραλία. Διανυκτέρευση στα Χανιά.

  

2η μέρα: Χανιά - Ρέθυμνο - Ηράκλειο

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και άμεση αναχώρηση για το Ρέθυμνο, η όμορφη αυτή πόλη, χτισμένη δίπλα στην πιο πλατιά αμμουδιά και γύρω από το εντυπωσιακό Κάστρο Φορτέτζα, «κρατά» τη δική της φυσιογνωμία, την αρχιτεκτονική της όψη με την βενετσιάνικη ρυμοτομία, τις εκκλησίες δίπλα σε μιναρέδες, τα τοξωτά περάσματα, τα βενετσιάνικα αρχοντικά, τις τούρκικες βρύσες, τα στενά δρομάκια, τα θολωτά ισόγεια και τα παλαιά σπίτια με τα βαριά ξύλινα πορτοπαράθυρα. Καρδιά της παλαιάς πόλης, είναι το γραφικό βενετσιάνικο λιμάνι και ο φάρος στην άκρη του μικρού λιμενοβραχίονα. Έπειτα θα επισκεφτούμε τη Μονή Αρκαδίου. Ένα από τα πιο ένδοξα μοναστήρια του τόπου μας, γνωστό για το περίφημο ολοκαύτωμα όπου ο Ηγούμενος Γαβριήλ, καλόγεροι, πολεμιστές και γυναικόπαιδα, προτίμησαν να πεθάνουν παρά να πέσουν στα χέρια των Τούρκων. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Ηράκλειο. Άφιξη- τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Ελούντα - Σπιναλόγκα - Άγιος Νικόλαος - Χερσόνησος

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Ελούντα όπου θα κάνουμε μια προαιρετική εκδρομή με καραβάκι στη νήσο Σπιναλόγκα, φημισμένο σαν το νησί των λεπρών. Στη συνέχεια αναχώρηση για τον Άγιο Νικόλαο, το ομορφότερο μέρος της Κρήτης. H λίμνη σε σχήμα χοανοειδές, στο κέντρο της πόλης, γνωστή στους Μεσαιωνικούς χρόνους ως Μανδράκι (κλειστό λιμάνι). Σήμερα ενώνεται με τη θάλασσα με διώρυγα. Τα δύο τμήματα της πόλης συνδέονται με γέφυρα. Γύρω από τη λίμνη υπάρχουν καφέ-εστιατόρια με όμορφη θέα. Κατά την επιστροφή στο ξενοδοχείο θα κάνουμε στάση στο Λιμένα της Χερσονήσου. Ο Λιμένας Χερσονήσου είναι ένα από τα πιο ανεπτυγμένα τουριστικά θέρετρα του Νομού. Θα καταλήξουμε σε υπέροχο κέντρο με  θαυμάσια παραλία, για μπάνιο. Επιστροφή στο Ηράκλειο και το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Ηράκλειο – Eν πλω

Μετά το πρωινό μας αρχίζει η ξενάγηση της πόλης. Αρχικά θα επισκεφθούμε τα Ανάκτορα της Κνωσού. Η Κνωσός ήταν το κέντρο του μινωικού πολιτισμού κατά το διάστημα 2000-1400π.χ. Εδώ βρισκόταν το μεγαλύτερο ανάκτορο της μινωικής Κρήτης που οικοδομήθηκε πάνω στα ερείπια παλαιότερου. Αφού τελειώσει η ξενάγηση της Κνωσού στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον τάφο του Καζαντζάκη, όπου θα δούμε και τα τείχη, από τα σπουδαιότερα μνημεία της Ενετοκρατίας. Ακολουθεί η επίσκεψη του ναού του Αγίου Τίτου, τη Λότζια κοντά στην πλατεία του Αγίου Τίτου.  Είναι η αναστηλωμένη Λόντζια των Ενετών που στεγάζει το Δημαρχείο. Επίσης μπορούμε να δούμε και το Μουσείο.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος. Συνάντηση στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο λιμάνι για επιβίβαση στο πλοίο. Αναχώσηση για Πειραιά στις 21:00. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

5η μέρα: Πειραιάς - Καλαμάτα

Άφιξη το πρωί στις 06:00, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Καλαμάτα. Άφιξη το μεσημέρι στην πόλη μας με τις καλύτερες ταξιδιωτικές εντυπώσεις.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή συμμετοχής  κατ’ άτομο: € 270                                      

Επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου: € 60

Στην  τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

  • Μεταφορά με σύγχρονο, πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο πούλμαν καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Τα ακτοπλοϊκά  εισιτήρια Καλαμάτα - Κίσσαμος και Ηράκλειο – Πειραιάς στα σαλόνια του πλοίου
  • Μία (1) διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο  στα Χανιά  σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια με πρωινό
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο  στο Ηράκλειο  σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια με πρωινό
  • Αρχηγός του γραφείου μας
  • Τοπικός ξεναγός στο μουσείο της Κνωσού και στην πόλη του Ηρακλείου 

Υ.Γ. Ο αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να τροποποιήσει το πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει.

Find us