ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ- ΜΟΝΗ ΣΟΥΡΩΤΗΣ- ΔΡΑΜΑ- ΜΟΝΗ ΡΙΛΑΣ- ΣΑΝΤΑΣΚΙ- ΣΕΡΡΕΣ- ΑΜΦΙΠΟΛΗ

20-23 Αυγούστου

Θεσσαλονίκη- Ασπροβάλτα- Μονή Σουρωτής (γέροντας Παΐσιος)

Δράμα- Μονή Ρίλα- Σαντάσκι- Σέρρες- Αμφίπολη

1η ημέρα: Αναχώρηση στις 06:30 το πρωί πίσω από το πρώην κτήριο του ΟΤΕ (επί της Νέδοντος) και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ - φαγητό στον Ισθμό, τη Λαμία θα  φτάσουμε στην παραλιακή Ασπροβάλτα.Λίγος χρόνος ελεύθερος σε ένα από τα πιο αξιόλογα καλοκαιρινά τουριστικά θέρετρα της Μακεδονίας. Νωρίς το απόγευμα άφιξη στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, προαιρετική διασκέδαση, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Ύστερα από τον τελωνιακό έλεγχο και τη διέλευση των συνόρων θα επισκεφτούμε το ιστορικό μοναστήρι της Ρίλας, είναι το μεγαλύτερο μοναστηριακό συγκρότημα στη Βουλγαρία. Ιδρύθηκε πιθανόν από τον Άγιο Ιωάννη του Ρίλα (Ιβάν Ρίλσκι) ή τους μαθητές του γύρω στο 10ο αιώνα.  Το μοναστήρι ανακατασκευάστηκε τον 19ο αιώνα. Τα κειμήλια είναι πολλά και πολύ σημαντικά - ένας θησαυρός που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες. Το μοναστήρι ανακηρύχτηκε από την UNESCO σαν παγκόσμια εθνική και πολιτιστική κληρονομιά. Στην επιστροφή μας θα κάνουμε στάση στο Σαντάνσκι. Χρόνος ελεύθερος για φθηνές αγορές και για καφέ. Το βράδυ επιστροφή στη Θεσσαλονίκη, ελεύθερος χρόνος, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε τις Σέρρες. Θα βρεθούμε στο ιστορικό της κέντρο και την Πλατεία Ελευθερίας, με το χαρακτηριστικό Μπεζεστένι που στεγάζει το αρχαιολογικό μουσείο. Χρόνος ελεύθερος για περίπατο και καφέ ή όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν σερραϊκή μπουγάτσα και τα παραδοσιακά λουκούμια της περιοχής που ονομάζονται Ακανέδες. Συνεχίζουμε για την Κοιλάδα του Αγγίτη ποταμού και των παραποτάμων του, προκειμένου να φτάσουμε στη γειτονική πόλη της Δράμας. Μια γνωριμία με την πόλη και αναχώρηση για μία από της σπουδαιότερες αρχαίες πόλεις της Μακεδονίας, την Αμφίπολη. Παραμονή για επίσκεψη των αρχαιοτήτων και του μουσείου με ευρήματα από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι και τους ύστερους βυζαντινούς.Επιστροφή στο ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, δείπνο προαιρετικά, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Πρόγευμα και περιήγηση στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, την όμορφη νύφη του Θερμαϊκού. Πρώτος μας σταθμός ο Ναός του Αγίου Δημητρίου, ο πολιούχος της πόλης. Θα συνεχίσουμε προς τη Ροτόντα, την Καμάρα, το Λευκό Πύργο και τα υπόλοιπα αξιοθέατα. Στον Πλαταμώνα, την περιοχή της Λαμίας και τον Ισθμό θα κάνουμε τις τελευταίες στάσεις, πριν φθάσουμε το βράδυ στην Καλαμάτα με τις καλύτερες ταξιδιωτικές εντυπώσεις.

Τ Ε Λ  Ο Σ   Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η Σ

Τιμή συμμετοχής:  €195  κατ΄ άτομο                      Επιβάρυνση μονόκλινου: €50 

Στην  τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

¨      Η μεταφορά με σύγχρονο, πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο πούλμαν τελευταίας τεχνολογίας

¨      3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια με πρωινό

¨      Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας

Υ.Γ O αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει  τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ Ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΕ ΙΣΧΥ!

Find us