ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 3 – 9 Σεπτεμβρίου

                         

7HMEΡH EKΔΡOMH       3 – 9 Σεπτεμβρίου 2015

 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΙΑ

 ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ – ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΣΧΟΛΗ – ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

(….Δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως μπορεί να υπάρχει σ΄ όλον τον κόσμο μια τόσο πλούσια πόλη. Όταν είδαν αυτά τα υψηλά τείχη κι αυτούς τους πλούσιους πύργους, με τους οποίους ήταν περίκλειστη ολόγυρα, κι αυτά τα πλούσια παλάτια κι αυτές τις υψηλές Εκκλησίες που ήταν τόσο πολλές, ώστε κανείς δεν θα το πίστευε αν δεν τις έβλεπε με τα μάτια του….)                                                                                               Βιλεαρδουίνος 

1η μέρα:  ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΞΑΝΘΗ

Αναχώρηση  από  Καλαμάτα με προορισμό την Ξάνθη. Ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στην Ξάνθη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΞΑΝΘΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για Κωνσταντινούπολη. Θα περάσουμε τα σύνορα στον Έβρο και αφού κάνουμε ενδιάμεση στάση στη Ραιδεστό, θα φθάσουμε στην Πόλη το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, φαγητό, βόλτα στην Πλατεία Ταξίμ και στη Λεωφόρο της Ανεξαρτησίας. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και  ξενάγηση στην εντός των τειχών Βυζαντινή Πόλη. Θα επισκεφθούμε   τον Βυζαντινό Ιππόδρομο,  το Μπλε Τζαμί, την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, τη Βασιλική Δεξαμενή του Ιουστινιανού, ύστερα θα γευματίσουμε, επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε την αιγυπτιακή αγορά με τα μπαχαρικά και στη συνέχεια προαιρετική εκδρομή με  πλοιάριο στα στενά του Βοσπόρου όπου θα θαυμάσουμε τα υπέροχα παλάτια και ουρανοξύστες της Ευρωπαϊκής και Ασιατικής. Eπιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο, ακολουθεί  χρόνος ελεύθερος,  σας προτείνουμε  να ανεβείτε στο ξενοδοχείο Μαρμαρά για να  δείτε φωταγωγημένη τη πόλη από ψηλά, πίνοντας το ποτό σας.  Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Πριγκιποννήσια

Μετά το πρωινό μας, θα κάνουμε κρουαζιέρα στα Πριγκιποννήσια. Θα πάρουμε το καραβάκι από το Σίρκετζι με πρώτη στάση στη  Χάλκη, όπου θα επισκεφθούμε τη Θεολογική Σχολή. Συνεχίζουμε για την Πρίγκηπο, όπου θα έχουμε και  γεύμα. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ, προαιρετική έξοδος για διασκέδαση σε κέντρο με μουσικό πρόγραμμα  και τον παραδοσιακό χορό της κοιλιάς.

5η μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και θα επισκεφθούμε τα Νεώτερα Ανάκτορα των Σουλτάνων ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ ΣΑΡΑΪ επηρεασμένο σε αρχιτεκτονική και επένδυση από την εποχή του Μπαρόκ στη Δύση, το οποίο χρησιμοποιήθηκε και ως προεδρικό μέγαρο από το Κεμάλ Ατατούρκ. Τα περίφημα χαλιά που το κοσμούν, οι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, σταλμένοι, από τη Τσαρική Ρωσία και οι πολυτελές αίθουσες  που ικανοποιούν και το πιο απαιτητικό επισκέπτη. Ύστερα θα δούμε τη Μεγάλη του γένους σχολή. Κατόπιν θα επισκεφθούμε την Παναγία των Βλαχερνών, τη Μονή της Χώρας, με τις υπέροχες εικονογραφίες (ψηφιδωτά), τα Βυζαντινά τείχη και τη Μονή Μπαλουκλί. Έπειτα  θα πάμε στην παραδοσιακή αγορά της Πόλης τη Σκεπαστή Αγορά (Καπαλί Τσαρσί). Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση και αγορές στους 92   διαδρόμους με τα 4000 μαγαζιά. Αργά το  απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Βραδινή έξοδος για φαγητό στο Κουμ Καπί (Πλάκα της Κωνσταντινούπολης). Διανυκτέρευση

6η μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ- ΓΕΦΥΡΑ ΒΟΣΠΟΡΟΥ- ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ 

Μετά το πρωινό μας, θα περάσουμε με το πούλμαν  από  τη κρεμαστή γέφυρα που ενώνει τις δύο ηπείρους (Ευρώπη – Ασία). Θα επισκεφτούμε  το  Πατριαρχείο. Κατόπιν αναχώρηση για  Ελλάδα, ακολουθώντας την ίδια διαδρομή: Ανατολική Θράκη, Έβρος, Κομοτηνή.  

7η μέρα: ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Αναχώρηση από Κομοτηνή με προορισμό την Καλαμάτα. Ενδιάμεσες στάσεις επί της Εθνικής οδού για φαγητό και ξεκούραση.  Άφιξη στην Καλαμάτα αργά το βράδυ.

Τ Ε Λ Ο Σ     Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η Σ

Τιμή συμμετοχής κατ' άτομο: 370€                                                                                                   Επιβάρυνση μονόκλινου: 120€

                          

Στην ανωτέρω τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

  • Μεταφορά με σύγχρονο, πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο πούλμαν τελευταίας τεχνολογίας, έτους κατασκευής από 2005 έως 2010
  • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό μπουφέ
  • 4 κύρια φαγητά (ημιδιατροφή) στη Κωνσταντινούπολη
  • 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 3* στην Ξάνθη με πρωινό
  • 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 3* στην Κομοτηνή με πρωινό
  • Τα εισιτήρια του πλοίου για τα Πριγκιποννήσια
  • Ξεναγήσεις, Περιηγήσεις, Ξεναγό, Αρχηγό

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ποτά, φιλοδωρήματα, εισόδους σε μουσεία, ποτά στα γεύματα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

Υ.Γ1 O αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει  τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει.

Υ.Γ2 Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου (με λατινικούς χαρακτήρες)

 

Find us