ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Σαντάσκι- Σόφια- Φιλιππούπολη 4-9 Οκτωβρίου

           4-9 Οκτωβρίου 2015

                6ήμερη εκδρομή

               Β Ο Υ Λ Γ Α Ρ Ι Α

Σαντάσκι- Σόφια- Φιλιππούπολη

1η ημέρα:  Αναχώρηση από Καλαμάτα για την πόλη Σαντάσκι. Η πόλη έχει πάνω από 20.000 κατοίκους και βρίσκεται νότια στους πρόποδες του βουνού Πιρίν.  Μέσα από την πόλη περνάει το ποτάμι Σαντάσκα Μπιστρίτσα. Επίσης στην είσοδο της πόλης μας υποδέχεται το άγαλμα του Σοπαρτάκου, σε ένα όμορφο περιβάλλον ενός μικρού πάρκου. Το Σαντάσκι φημίζεται για τα θερμά μεταλλικά νερά του αλλά και τις συμφέρουσες αγορές στο πεζόδρομο της. Το ιδανικό κλίμα της πόλης βοηθάει στη θεραπεία του άσθματος. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας- Δείπνο- Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μετά το πρωινό ξεκινάμε για τη Σόφια, μέσω μιας υπέροχης καταπράσινης διαδρομής, με τοπία μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Πρώτος μας σταθμός το περίφημο μοναστήρι της Ρίλλας. Το ιστορικό μοναστήρι της Ρίλλας είναι το μεγαλύτερο μοναστηριακό συγκρότημα στη Βουλγαρία. Ιδρύθηκε πιθανόν από τον Άγιο Ιωάννη το Ρίλλα γύρω στο 10ο αι. και ανακατασκευάστηκε το 19ο αι.  Τα κειμήλια είναι πολλά και πολύ σημαντικά – όπως το Μεσαιωνικό Πύργο του Χρέλιο και τα Ξυλόγλυπτα αριστουργήματα, το παρεκκλήσι της “Μεταμόρφωσης του Χριστού” κ.α-  ένας θησαυρός που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη-. Το μοναστήρι έχει ανακηρυχτεί από την UNESCOως εθνική και πολιτιστική κληρονομιά. Άφιξη στα Σόφια, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μετά το πρωινό μας θα ξεναγηθούμε στην πόλη της Σόφιας- πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Οι Ρωμαίοι την ανέδειξαν  σε μια σπουδαία επαρχία. Η Σόφια βρίσκεται στους πρόποδες τους όρους Βίτοσα. Θα δούμε τον καθεδρικό Ναό του Αλεξάντερ Νέφσκι, τη ροτόντα του Αγίου Γεωργίου και το Ναό της Αγίας Σοφίας. Επιπλέον θα δούμε την  εθνική πινακοθήκη, το ναό της Αγίας Πέτκας του 14ου αι. καθώς και το λαϊκό πάρκο στο βουνό Βίτοσα, για να χαρούμε τις φυσικές ομορφιές και να απολαύσουμε την ωραιότερη θέα της Σόφιας και της ευρύτερης περιοχής. Ελεύθερος χρόνος. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε φολκλορική βραδιά με πρόγραμμα! Επιστροφή στο ξενοδοχείο – διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τη Φιλιππούπολη. Η Φιλιππούπολη είναι το κέντρο της πλούσιας πολιτιστικής ζωής και διατηρεί εντυπωσιακή αρχιτεκτονική από την εποχή της Βουλγαρικής Αναγέννησης. Ορισμένα από τα σπίτια έχουν μετατραπεί σε μουσεία. Στην παλιά πόλη βρίσκονται το Εθνογραφικό μουσείο, το μουσείο της Αναγέννησης, το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο, ο ναός των Αγίων Κων/νου και Ελένης κ.α. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το μοναστήρι Μπάτσκοβο- Η Κοίμηση Της Θεοτόκου-. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο μοναστήρι της Βουλγαρίας μετά του Ρίλα. Βρίσκεται σε απόσταση 10χλμ από το Ασενοβγκραντ και μόλις 30χλμ από τη Φιλιππούπολη πάνω στη δεξιά όχθη του ποταμού Τσεπελαρσκα. Το μοναστήρι ανήκει στον κατάλογο της UNESCO. Πάνω από 900 χρόνια το μοναστήρι του Μπάτσκοβο προσελκύει προσκυνητές και πιστούς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο- Δείπνο- Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την πατρίδα μας. Στη Θεσσαλονίκη θα διανυκτερεύσουμε, την όμορφη πόλη του Θερμαϊκού έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από τις όμορφες πόλεις που περάσαμε κατά τη διάρκεια της εκδρομής μας.

6η ημέρα: Πρόγευμα και περιήγηση στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, την όμορφη νύφη του Θερμαϊκού. Πρώτος μας σταθμός ο Ναός του Αγίου Δημητρίου, ο πολιούχος της πόλης. Θα συνεχίσουμε προς τη Ροτόντα, την Καμάρα, το Λευκό Πύργο και τα υπόλοιπα αξιοθέατα. Τέλος, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για Καλαμάτα με τις καλύτερες ταξιδιωτικές εντυπώσεις.

Τ Ε Λ  Ο Σ   Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η Σ

Τιμή συμμετοχής:  €320  κατ΄ άτομο                      Επιβάρυνση μονόκλινου: €90

Στην  τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

¨                  Η μεταφορά με σύγχρονο, πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο πούλμαν τελευταίας τεχνολογίας

¨                  4 διανυκτερεύσεις σε 4* ξενοδοχεία στη Βουλγαρία
            σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια με ημιδιατροφή (πρωινό + φαγητό)

¨                  1 διανυκτέρευση στη Θεσσαλονίκη με πρωινό

¨                  Έμπειρος ξεναγός κατά τη διάρκεια παραμονής μας στη Βουλγαρία

¨                  Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας

Υ.Γ O αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει  τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ Ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΕ ΙΣΧΥ!

Find us