ΠΑΤΜΟΣ- ΛΕΙΨΟΙ

ΠΑΤΜΟΣ- ΛΕΙΨΟΙ

25 – 28 Σεπτεμβρίου 2015

4ήμερη εκδρομή στην

1η ημέρα: Αναχώρηση από Καλαμάτα όπου με μία ενδιάμεση στάση για καφέ φτάνουμε Πειραιά. Άφιξη στο λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για το νησί της Αποκάλυψης, την Πάτμο. Φτάνοντας στο νησί, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα : Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση με τοπικό πούλμαν για το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης που βρίσκεται στα μισά του δρόμου από την Χώρα για τη Σκάλα. Στη συνέχεια προσκύνημα στη Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, αντρικό καστρομονάστηρο. Κατόπιν αναχώρηση για τη  γυναικεία Μονή της Ζωοδόχου πηγής, όπου θα δούμε την Αγιογραφία της Παναγίας Ελεούσας του 17ου αιώνα. Έπειτα στη  γυναικεία Μονή του Ευαγγελισμού, η οποία ιδρύθηκε το 1937. Στη συνέχεια θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για βόλτα στα χωριά Κάμπο και Λαμπή. Τέλος,  επιστροφή στη Σκάλα μέσω του χωριού Γροίκος, ένας παραλιακός παραθεριστικός οικισμός.  Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος για ψώνια και βόλτες στο νησί. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μετά το πρωινό μας , προαιρετική εκδρομή στους Λειψούς . Χαμηλοί λόφοι , σκεπασμένοι με θάμνους, που καταλήγουν σε δαντελωτές ακτές, μικρές κοιλάδες με ελιές, συνθέτουν το ανάγλυφο του νησιού, το οποίο προσφέρεται για ήσυχες διακοπές . οι αποστάσεις είναι μικρές. Δρόμοι και μονοπάτια οδηγούν στο κάστρο , στα ξωκλήσια, στις ολοκάθαρες ακρογιαλιές. Θα επισκεφθούμε την  εκκλησία της Παναγίας του Χάρου (1600) , το όνομα προέρχεται από τον εσταυρωμένο Χριστό που κρατά η Παναγία αντί του βρέφους . Κάθε χρόνο , στη γιορτή της Παναγίας , αποξηραμένοι κρίνοι ανθίζουν στην εικόνα της.  Επιστροφή στην Πάτμο, ακολουθεί χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ επιβίβαση στο πλοίο για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

4η ημέρα: Το πρωί άφιξη στον Πειραιά, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Καλαμάτα με τις καλύτερες ταξιδιωτικές εντυπώσεις.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο: 190 €                Διαφορά μονόκλινου δωματίου: 30€

Στην ανωτέρω τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

  • Η μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο πούλμαν από Καλαμάτα– Πειραιά  και Πειραιά -  Καλαμάτα.
  • Τοπικό πούλμαν για τις εκδρομές
  • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια της γραμμής  Πειραιάς – Πάτμος – Πειραιάς στα σαλόνια του πλοίου
  • Δύο  διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια
  • Πρωινό

Find us