ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

6 HMEΡH EKΔΡOMH       12 – 17 Νοεμβρίου 2015

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ / ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ  340€

(ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ – ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΣΧΟΛΗ – ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ)

(….Δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως μπορεί να υπάρχει σ΄ όλον τον κόσμο μια τόσο πλούσια πόλη. Όταν είδαν αυτά τα υψηλά τείχη κι αυτούς τους πλούσιους πύργους, με τους οποίους ήταν περίκλειστη ολόγυρα, κι αυτά τα πλούσια παλάτια κι αυτές τις υψηλές Εκκλησίες που ήταν τόσο πολλές, ώστε κανείς δεν θα το πίστευε αν δεν τις έβλεπε με τα μάτια του….)                                                                                               Βιλεαρδουίνος 

1η μέρα:  ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΞΑΝΘΗ

Αναχώρηση  από  Καλαμάτα με προορισμό την Ξάνθη. Ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στην Ξάνθη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΞΑΝΘΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για Κωνσταντινούπολη. Θα περάσουμε τα σύνορα στον Έβρο (αγορές για αφορολόγητα είδη) και αφού κάνουμε ενδιάμεση στάση στη Ραιδεστό, θα φθάσουμε στην Πόλη νωρίς το απόγευμα. Θα επισκεφθούμε τη Μονή της Χώρας με τις υπέροχες εικονογραφίες (ψηφιδωτά) και τη Μονή Μπαλουκλί.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, φαγητό, βόλτα στην Πλατεία Ταξίμ και στη Λεωφόρο της Ανεξαρτησίας. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και θα επισκεφθούμε τα Νεώτερα Ανάκτορα των Σουλτάνων ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ ΣΑΡΑΪ επηρεασμένο σε αρχιτεκτονική και επένδυση από την εποχή του Μπαρόκ στη Δύση, το οποίο χρησιμοποιήθηκε και ως προεδρικό μέγαρο από το Κεμάλ Ατατούρκ. Τα περίφημα χαλιά που το κοσμούν, οι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι , σταλμένοι, από τη Τσαρική Ρωσία και οι πολυτελές αίθουσες  που ικανοποιούν και το πιο απαιτητικό επισκέπτη. Στη συνέχεια ξενάγηση στην εντός των τειχών Βυζαντινή Πόλη. Θα επισκεφθούμε τον Βυζαντινό Ιππόδρομο,  το Μπλε Τζαμί, την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, τη Βασιλική Δεξαμενή του Ιουστινιανού, ύστερα θα γευματίσουμε. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε την αιγυπτιακή αγορά με τα μπαχαρικά και στη συνέχεια προαιρετική εκδρομή με  πλοιάριο στα στενά του Βοσπόρου όπου θα θαυμάσουμε τα υπέροχα παλάτια και ουρανοξύστες της Ευρωπαϊκής και Ασιατικής πλευράς. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο, προαιρετική έξοδος για διασκέδαση σε κέντρο με μουσικό πρόγραμμα  και τον παραδοσιακό χορό της κοιλιάς. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – (Πριγκιποννήσια) Ή ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 

Μετά το πρωινό μας, θα διασχίσουμε τη γέφυρα του Βοσπόρου που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία και από την Ασιατική πλευρά της Πόλης θα πάρουμε το πλοίο για κρουαζιέρα στα Πριγκιποννήσια. Πρώτη στάση στη  Χάλκη, όπου θα επισκεφθούμε τη Θεολογική Σχολή. Συνεχίζουμε για την Πρίγκηπο. Απόπλους στην ευρωπαϊκή πλευρά της Πόλης, όπου θα μας περιμένει το λεωφορείο για να επισκεφτούμε την  παραδοσιακή Σκεπαστή Αγορά (Καπαλί Τσαρσί). Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση και αγορές στους 92   διαδρόμους με τα 4000 μαγαζιά. Αργά το  απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Βραδινή έξοδος για φαγητό στο Κουμ Καπί (Πλάκα της Κωνσταντινούπολης). Διανυκτέρευση

5η μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ   

Πρωινό και εκκλησιασμός στο  Πατριαρχείο (Άγιο Γεώργιο). Έπειταθα δούμε τη Μεγάλη του γένους σχολή, την Παναγία των Βλαχερνών, όπου θα ψάλουμε τον Ακάθιστο Ύμνο και τα Βυζαντινά τείχη. Κατόπιν αναχώρηση για  Κομοτηνή, με ενδιάμεση στάση στην Αλεξανδρούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Αναχώρηση από Κομοτηνή με προορισμό την Καλαμάτα. Ενδιάμεσες στάσεις επί της Εθνικής οδού για φαγητό και ξεκούραση.  Άφιξη στην Καλαμάτα το βράδυ.

Τ Ε Λ Ο Σ     Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η Σ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ: 340€      

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 110€

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:                            

1) Μεταφορά με σύγχρονο, πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο πούλμαν τελευταίας τεχνολογίας, έτους κατασκευής από 2005 έως 2010

2) 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό μπουφέ στην Κωνσταντινούπολη

3) 3 κύρια φαγητά (ημιδιατροφή) στην Κωνσταντινούπολη

4) 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 3* στην Ξάνθη με πρωινό

5) 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 3* στην Κομοτηνή με πρωινό

6) Τα εισιτήρια του πλοίου για τα Πριγκιποννήσια.

7) Ξεναγήσεις, Περιηγήσεις, Ξεναγό, Αρχηγό

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Ποτά, φιλοδωρήματα, εισόδους σε μουσεία, ποτά στα γεύματα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

 

Υ.Γ1 O αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει  τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει.

Υ.Γ2 Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου (με λατινικούς χαρακτήρες)

Find us