ΙΩΑΝΝΙΝΑ- ΜΕΤΣΟΒΟ- ΜΕΤΕΩΡΑ- ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ- ΕΛΑΤΗ- ΠΕΡΤΟΥΛΙ- ΤΡΙΚΑΛΑ

Ιωάννινα- Μέτσοβο- Μετέωρα- Καλαμπάκα

Ελάτη- Περτούλι- Τρίκαλα

23-25 Οκτωβρίου

3ήμερη εκδρομή

 

 

1η ημέρα:Αναχώρηση από την Καλαμάτα στις 07:30 για Ρίο- Αντίρριο, συνεχίζουμε για Αμφιλοχία – Άρτα, χτισμένη σε εφτά λόφους σε περιοχή κατάφυτη από πορτοκαλιές και ελιές. Θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε το θρυλικό της γεφύρι, γνωστό για τη μοναδική του αρχιτεκτονική του και τον θρύλο του πρωτομάστορα. Συνεχίζουμε για  Γιάννενα, σύγχρονη πόλη, με μακραίωνη ιστορία, γεμάτη μνημεία, χτισμένη στις όχθες της θρυλικής λίμνης. Είναι το μεγαλύτερο εμπορικό, βιομηχανικό και πνευματικό κέντρο της Ηπείρου. Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ομορφιά της ιστορικής λίμνης. Κατόπιν θα κάνουμε στάση για φαγητό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Μέτσοβο, γραφική ορεινή Κωμόπόλη, χτισμένη ψηλά στην Πίνδο σε εντυπωσιακό τοπίο, ονομαστή για τα έργα χειροτεχνίας που παράγει και τα κτηνοτροφικά της προϊόντα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων. Εκεί θα επισκεφτούμε δύο από τις σημαντικότερες Μονές, την Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου ή  Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος και Την Ιερά Μονή του Οσίου Βαρλαάμ. Ύστερα θα αναχωρήσουμε για την Καλαμπάκα, η οποία  μπορεί να καυχιέται για τα μοναδικά στον κόσμο θεόρατα γλυπτά της, τα Μετέωρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση, φαγητό και βόλτες στη γραφική πόλη.

3η ημέρα:Πρόγευμα και αναχώρηση για Περτούλι, ένα μικρό χωριό, από τα ωραιότερα τουριστικά κέντρα της Θεσσαλίας με υψόμετρο 1.150. Εκεί θα απολαύσουμε τον καφέ μας και θα κάνουμε βόλτα στο υπέροχο φυσικό τοπίο. Επόμενος προορισμός μας η Ελάτη, ένα ορεινό χωριό χτισμένο αμφιθεατρικά μέσα στο δάσος από έλατα.

Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Κατόπιν θα αναχωρήσουμε για τα Τρίκαλα, σύγχρονη πόλη, με πολλές ομορφιές, καλή ρυμοτομία, ευρύχωρες πλατείες, πάρκα και πεζόδρομους, χτισμένη στο βορειοδυτικό τμήμα του θεσσαλικού κάμπου, την  διασχίζει ο ποταμός Ληθαίος, παραπόταμος του Πηνειού.Τέλος, επιστροφή στην Καλαμάτα με ενδιάμεσες στάσεις, γεμάτοι ταξιδιωτικές εμπειρίες και αναμνήσεις, κάνοντας όνειρα και σχέδια για καινούριους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Τ Ε Λ  Ο Σ   Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η Σ

Τιμή συμμετοχής:  €120  κατ΄ άτομο                     Επιβάρυνση μονόκλινου: €30 

Στην  τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

 • Η μεταφορά με υπερσύγχρονο, πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν τελευταίας τεχνολογίας
  • Δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινα -  τρίκλινα δωμάτια , σε ξενοδοχεία στα Γιάννενα και στην Καλαμπάκα
  •  Πρωινό
  • Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου
  • Μετακινήσεις – Περιηγήσεις
  • Έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας

Υ.Γ. O αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει  τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει.

Find us