ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

24 – 27 Δεκεμβρίου 2015

1η Ημέρα   ΜΟΣΧΑ:Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και  πτήση για Μόσχα. Άφιξη στην Μόσχα. Κατά την μεταφορά μας στο ξενοδοχείο θα κάνουμε την πρώτη γνωριμία μας με την πανέμορφη πρωτεύουσα της Ρωσίας και θα έχουμε μια πρώτη ενημέρωση για την ιστορία της. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο, διανυκτέρευση. Σας συνιστούμε  μια βραδινή βόλτα (MOSCOW  by night) που θα σας ξαφνιάσει και θα σας εντυπωσιάσει και για αρχή σας προτείνουμε να δοκιμάσετε ανεπιφύλακτα παγωμένη βότκα και χαβιάρι.

2η Ημέρα  ΜΟΣΧΑ - ξενάγηση πόλης:Μετά το μεσημέρι, θα συνεχίσουμε την γνωριμία μας με την όμορφη και απέραντη Μόσχα. Θα περάσουμε από τις κεντρικές λεωφόρους Οχόντι Ριάντ, Τβερσκάια, Νόβι Αρμπάτ με τα ιστορικά κτίρια διαφόρων εποχών, θα δούμε τους επιβλητικούς πύργους της εποχής του Στάλιν, την Εθνική Βιβλιοθήκη, το Ιστορικό μουσείο ,το Μανέζ και την Δούμα, το δημαρχείο της Μόσχας και το άγαλμα του πρίγκιπα Γιούρι Ντολγκορούκι. Θα δούμε επίσης  την Πλατεία Τεατράλναγια, γνωστή ως πλατεία των θεάτρων, στην οποία δεσπόζει το περίφημο θέατρο Μπολσόι καθώς επίσης και το θέατρο Μάλι. Θα ανηφορίσουμε στους λόφους του Λένιν, όπου βρίσκεται το γνωστό Πανεπιστήμιο Λομονόσωφ και θα θαυμάσουμε το Πανόραμα της πόλης. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε την «Γέφυρα του πατριάρχη», με την φανταστική θέα του Κρεμλίνου για να  επισκεφτούμε τον  Καθεδρικό Ναό ολόκληρης της Ρωσίας , τον μεγαλοπρεπή Ι. Ναό του Σωτήρος Χριστού . Στο τέλος θα επισκεφτούμε την υπέροχη  λίμνη  με τους κύκνους που βρίσκεται στο περίβολο της Ιεράς Μονής  Νοβοντιέβιτσι. Θα καταλήξουμε στην Κόκκινη Πλατεία, η οποία είναι σιωπηλός μάρτυρας πολλών ιστορικών γεγονότων και στο Ναό της Αγίας Σκέπης της Παναγίας, γνωστός και ως ναός του Αγ. Βασιλείου (1560), με τους εννέα πολύχρωμους τρούλους. Κατόπιν θα επισκεφτούμε το Κρεμλίνο, την άλλοτε κατοικία των τσάρων. Στην πραγματικότητα είναι μια μικρή πόλη μέσα σε μια μεγαλούπολη. Θα δούμε τις γραφικές εκκλησίες του 15ου και του 16ου αιώνα με γνήσια Ρωσική αρχιτεκτονική, τους καθεδρικούς της Ανάληψης και του Ευαγγελισμού και τον καθεδρικό του Αρχάγγελου, το περίφημο Τσάρο-Κανόνι και την Τσάρο-Καμπάνα, το Μέγαρο των Συνεδρίων, τα κτήρια των υπηρεσιών του Προέδρου της Ρωσίας και το Προεδρικό μέγαρο.  Καταλήγουμε στο πασίγνωστο πολυκατάστημα Γκουμ, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να κάνουμε βόλτα και να απολαύσουμε τον καφέ μας. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επισκεφτεί το   Μαυσωλείο του Λένιν που βρίσκεται στην Κόκκινη Πλατεία. Το βράδυ υπάρχει η δυνατότητα, για όσους το επιθυμείτε, να μεταβείτε με το μετρό, μαζί με τον συνοδό της εκδρομής στην Κόκκινη πλατεία, για να απολαύσετε την εορταστική, χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, πίνοντας σαμπάνια ή βότκα, μαζί με τους πλημμυρισμένους από κέφι Μοσχοβίτες. Η ατμόσφαιρα που θα ζήσετε στην Κόκκινη Πλατεία είναι απαράμιλλη!

3η Ημέρα  ΜΟΣΧΑ - Κρεμλίνο - μετρό και Αρμπάτ:Μετά το πρωινό, θα ξεναγηθούμε στο φημισμένο μετρό της Μόσχας, γνωστό ως Υπόγειο παλάτι. Οι περισσότεροι σταθμοί, ειδικά αυτοί που δημιουργήθηκαν τα πρώτα χρόνια, με τις τοιχογραφίες τους, τα αγάλματα, τα βιτρό , τα μωσαϊκά και τα ψηφιδωτά τους, είναι αληθινά έργα τέχνης. Με το μετρό λοιπόν, θα μεταφερθούμε στον Πεζόδρομο Στάρι Αρμπάτ, έναν από τους παλιότερους δρόμους της Μόσχας, όπου θα έχουμε χρόνο για να τον περπατήσουμε ή για να απολαύσουμε τον καφέ μας σε κάποιο από τα πολλά καφέ, μπαρ και εστιατόρια. Επιστροφή   στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα   ΜΟΣΧΑ:Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο:  
Άτομο σε δίκλινο: 450€
Φόροι αεροδρομίου, επίναυλοι καυσίμων, βίζα, ασφάλεια, κόστος εισόδων: 300€
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ 750
Επιβάρυνση μονόκλινου: 85€

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια.
 • 3 διαν/σεις με ημιδιατροφή
 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Εισιτήρια εισόδου στους επισκέψιμους χώρους του προγράμματος
   • Μεταφορές με πούλμαν για όλες τις προβλεπόμενες μετακινήσεις του προγράμματος.
 • Βίζα Ρωσίας και ασφάλεια (ιατροφαρμακευτική κάλυψη).
 • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλος καυσίμων.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Ελληνόφωνος Ξεναγός & Συνοδός

ΠΤΗΣΕΙΣME AEROFLOT:
SU2111 24DEC  ATH-SVO  13:40 18:50                 
SU2110 27DEC  SVO-ATH  09:30 12:45  

Find us