ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ

17 – 22 ΜΑΡΤΙΟΥ

6ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 

ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΦΛΩΡΙΝΑ – ΟΧΡΙΔΑ – ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ – ΜΠITOΛA - ΙΩΑΝΝΙΝΑ

1ΗΗΜΕΡΑ: Αναχώρηση το πρωί από Καλαμάτα, και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ άφιξη στην Αμφιλοχία, όπου θα κάνουμε στάση για φαγητό. Συνεχίζουμε για Καστοριά. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, για περιπάτους γνωριμίας με την πόλη, με τα αμφιθεατρικά χτισμένα αρχοντικά της και γνωστά γουναράδικα, δείπνο, διανυκτέρευση.

2ΗΗΜΕΡΑ: Πρωινό και μία όμορφη εκδρομή ξεκινάει. Θα επισκεφθούμε τα γραφικά τοπίατων ΠΡΕΣΠΩΝ. Ξεκινάμε μετον ΑΓΙΟ ΓΕΡΜΑΝΟ,με τον ομώνυμο ναό με τιςυπέροχες τοιχογραφίες. Στη συνέχεια, θα γνωρίσουμε μέσω της νέας πλωτής γέφυρας το νησάκι του ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ, στη ΜΙΚΡΗ ΠΡΕΣΠΑ όπου κατοικούν σπάνια πουλιά και τέλος θα φθάσουμε στη ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΕΣΠΑ, με το τελευταίο ακριτικό χωριό, τους ΨΑΡΑΔΕΣ, γεύμα προαιρετικά και συνεχίζουμε για Φλώρινα. Γνωριμία με την πόλη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3ΗΗΜΕΡΑ: Μετά το πρωινό, αναχώρηση για το συνοριακό σταθμό ΝΙΚΗΣ. Διατυπώσεις και συνεχίζουμε μέσω ΜΠΙΤΟΛΑ για να φθάσουμε στη γραφική λίμνη της ΟΧΡΙΔΑΣ επίσκεψη στην πανέμορφη πόλη της ΟΧΡΙΔΑΣ, που βρίσκεται φωλιασμένη στην όχθη της ομώνυμης λίμνης. Θα περιηγηθούμε στα γραφικά στενά πλακόστρωτα δρομάκια, τα παλιά αρχοντικά και τις Βυζαντινές εκκλησίες του Αγίου Κλήμεντα και της Αγίας Σοφίας. Θα επισκεφθούμε τα μικρομάγαζα με τα είδη λαϊκής τέχνης και κεραμικής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, γεύμα. Το απόγευμα μια βόλτα γνωριμίας στο γειτονικό θέρετρο της ΣΤΡΟΥΓΚΑΣ. Δείπνο, διανυκτέρευση.

4ΗΗΜΕΡΑ: Μετά το πρωινό μια παραλίμνια διαδρομή μας οδηγεί στο ωραιότατο Βυζαντινό μοναστήρι του ΟΣΙΟΥ ΝΑΟΥΜ, στη νότια πλευρά της λίμνης, με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες χτισμένο στο 10οαιώνα όπου όλη η περιοχή ήταν έδρα Ελληνορθόδοξης αρχιεπισκοπής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, γεύμα. Το απόγευμα ολοκληρώνουμε τη γνωριμία μας με την ΟΧΡΙΔΑ, περιδιαβαίνοντας τα στενά σοκάκια της πόλης και την όμορφη παραλία. Δείπνο, διανυκτέρευση.

5ΗΗΜΕΡΑ: Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση νωρίς το πρωί για το BITOLA την αρχαία Βυζαντινή ΗΡΑΚΛΕΙΑ, όπου θα έχουμε λίγο χρόνο για να γνωρίσουμε και την πόλη. Στη συνέχεια μέσω του συνοριακού σταθμού της ΝΙΚΗΣ - ΦΛΩΡΙΝΑΣ - ΚΟΖΑΝΗΣ - ΓΡΕΒΕΝΩΝ - με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ προαιρετικά, φθάνουμε στα Ιωάννινα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

6ΗΗΜΕΡΑ: Μετά το πρωινό γνωριμία με την πόλη και αναχώρηση για να επισκεφθούμε το γνωστό ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ με τα κέρινα ομοιώματα. Στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ, φθάνουμε το βράδυ στην Καλαμάτα.

ΤΕΛΟΣ  ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή συμμετοχής:  260,00€ κατ΄ άτομο           

Επιβάρυνση μονόκλινου: 90,00€

 

Στην  τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

¨      Μεταφορές, μετακινήσεις με σύγχρονο, πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν τελευταίας τεχνολογίας, έτους κατασκευής από 2005 έως 2010

¨     Διαμονή σε ξενοδοχεία 3*, 4*.        

¨     Πρωινό κατά τη διαμονή μας στην Ελλάδα

¨     Πρωινό και δείπνο κατά τη διαμονή μας στην Οχρίδα (2 δείπνα σύνολο)

¨     Εκδρομές, περιηγήσεις, όπως αναφέρονται.

¨     Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.

¨     Αρχηγός – ξεναγός από τα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ

¨     Φ.Π.Α 

Στην  τιμή  δεν περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

¨     Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.

¨     Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.

¨     Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

Υ.Γ O αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει  τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει. 

Find us