ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΡΩΣΙΑ

7 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΜΟΣΧΑ-ΑΓ.ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

28Μαΐου – 03 Ιουνίου 2016

1η Ημέρα ΜΟΣΧΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μόσχα. Άφιξη στην Μόσχα. Κατά την μεταφορά μας στο ξενοδοχείο θα κάνουμε την πρώτη γνωριμία μας με την πανέμορφη πρωτεύουσα της Ρωσίας και θα έχουμε μια πρώτη ενημέρωση για την ιστορία της. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας περνώντας από τις κεντρικές λεωφόρους Οχόντι Ριάντ, Τβερσκάια, Νόβι Αρμπάτ με τα ιστορικά κτίρια διαφόρων εποχών, θα δούμε τους επιβλητικούς πύργους της εποχής του Στάλιν, την Εθνική Βιβλιοθήκη, το Ιστορικό μουσείο ,το Μανέζ και την Δούμα, το δημαρχείο της Μόσχας και το άγαλμα του πρίγκιπα Γιούρι Ντολγκορούκι. Θα δούμε επίσης την Πλατεία Τεατράλναγια, γνωστή ως πλατεία των θεάτρων, στην οποία δεσπόζει το περίφημο θέατρο Μπολσόι καθώς επίσης και το θέατρο Μάλι. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο, διανυκτέρευση. Σας συνιστούμε μια βραδινή βόλτα (MOSCOW by night) που θα σας ξαφνιάσει και θα σας εντυπωσιάσει και για αρχή σας προτείνουμε να δοκιμάσετε ανεπιφύλακτα μια παγωμένη δροσιστική βότκα.

 

2η Ημέρα ΜΟΣΧΑ - Ξενάγηση πόλης - Μετρό και Αρμπάτ 

Μετά το πρωινό θα συνεχίσουμε την γνωριμία μας με την όμορφη και απέραντη Μόσχα. Θα ανηφορίσουμε στους λόφους του Λένιν, όπου βρίσκεται το γνωστό Πανεπιστήμιο Λομονόσωφ και θα θαυμάσουμε το Πανόραμα της πόλης. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε την “Γέφυρα του πατριάρχη”, με την φανταστική θέα του Κρεμλίνου για να επισκεφτούμε τον Καθεδρικό Ναό ολόκληρης της Ρωσίας, τον μεγαλοπρεπή Ι. Ναό του Σωτήρος Χριστού. Στο τέλος θα επισκεφτούμε την υπέροχη λίμνη με τους κύκνους που βρίσκεται στο περίβολο της Ιεράς Μονής Νοβοντιέβιτσι. Συνεχίζουμε για το πάρκο της Νίκης, στον λόφο των Προσκυνητών και για το μουσείο του «Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου 1941-1945», το οποίο είναι αφιερωμένο στην μεγάλη νίκη των Σοβιετικών επί της ναζιστικής Γερμανίας και των συμμάχων της στα πλαίσια του Β’ Παγκόσμιου πολέμου. Θα καταλήξουμε στην Κόκκινη Πλατεία, η οποία είναι σιωπηλός μάρτυρας πολλών ιστορικών γεγονότων και στο Ναό της Αγίας Σκέπης της Παναγίας ,γνωστός και ως ναός του Αγ. Βασιλείου (1560), με τους εννέα πολύχρωμους τρούλους. Χρόνος ελεύθερος για καφέ ή φαγητό. Στην συνέχεια θα ξεναγηθούμε στο φημισμένο μετρό , γνωστό ως Υπόγειο παλάτι. Οι περισσότεροι σταθμοί, ειδικά αυτοί που δημιουργήθηκαν τα πρώτα χρόνια, με τις τοιχογραφίες τους, τα αγάλματα, τα βιτρό, τα μωσαϊκά και τα ψηφιδωτά τους, είναι αληθινά έργα τέχνης. Παίρνοντας το μετρό λοιπόν, θα μεταβούμε και θα ξεναγηθούμε στον Πεζόδρομο Στάρι Αρμπάτ, έναν από τους παλιότερους δρόμους της Μόσχας, όπου θα έχουμε χρόνο για να την περπατήσουμε ή να απολαύσουμε τον καφέ μας σε κάποιο από τα πολλά καφέ, μπαρ και εστιατόρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, χρησιμοποιώντας και πάλι το μετρό, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα ΜΟΣΧΑ – Κρεμλίνο-Μποροντινό

Μετά το πρωινό, επίσκεψη στο Κρεμλίνο την άλλοτε κατοικία των τσάρων. Στην πραγματικότητα είναι μια μικρή πόλη μέσα σε μια μεγαλούπολη. Θα δούμε τις γραφικές εκκλησίες του 15ου και του 16ου αιώνα με γνήσια Ρωσική αρχιτεκτονική, τους καθεδρικούς της Ανάληψης και του Ευαγγελισμού και τον καθεδρικό του Αρχάγγελου, το περίφημο Τσάρο-Κανόνι και την Τσάρο-Καμπάνα, το Μέγαρο των Συνεδρίων, τα κτήρια των υπηρεσιών του Προέδρου της Ρωσίας και το Προεδρικό μέγαρο. Τέλος καταλήγουμε στο πασίγνωστο πολυκατάστημα Γκουμ όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να κάνουμε βόλτα και να απολαύσουμε τον καφέ μας. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επισκεφτεί το Μαυσωλείο του Λένιν που βρίσκεται στην Κόκκινη Πλατεία. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε το Μουσείο-πανόραμα «Η μάχη του Μποροντινό», στρογγυλό πανόραμα μήκους 115 μέτρων και ύψους 15 μέτρων, στο οποίο απεικονίζεται η αποφασιστική μάχη του πολέμου της Ρωσίας με τον Ναπολέοντα το Σεπτέμβριο του 1812. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα ΜΟΣΧΑ - ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Μ ετά το πρωινό θα μεταφερθούμε στον σιδηροδρομικό σταθμό για να πάρουμε το γρήγορο τραίνο, το γνωστό Sapsan για Αγ. Πετρούπολη ή στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση για Αγία Πετρούπολη. Άφιξη στην γνωστή «Βενετία του Βορρά». Κατά την μεταφορά στο ξενοδοχείο μας θα έχουμε και την πρώτη γνωριμία με την πόλη, την οποία ίδρυσε ο Μ. Πέτρος πριν από τρεις αιώνες για να δώσει στην αυτοκρατορία του μια έξοδο προς την θάλασσα του Βορρά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

5η Ημέρα ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - Ξενάγηση πόλης - Αγ. Ισαάκ - Πετροπαυλόφσκι

Μετά το πρωινό αναχώρηση για ξενάγηση της πόλεως. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Νικολάου των Ναυτικών και την Εκκλησία του Καζάν που τ' όνομα της το πήρε από την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας που ανακαλύφθηκε στο Καζάν το 1579. Θα περάσουμε από την κεντρική οδό της πόλης , τη λεωφόρο Νιέφσκι, γνωστή για τα θαυμαστά παλάτια των αριστοκρατών της Τσαρικής Ρωσίας. Επίσης θα δούμε και τον Μεγαλοπρεπή Ναό του Αλεξάνδρου Νιέφσκι, που ίδρυσε ο Μ. Πέτρος για να τον τιμήσει. Η γνωριμία μας με τη πόλη συνεχίζεται με το Ναυαρχείο , την πανεπιστημιούπολη και πάρα πολλά άλλα αξιοθέατα. Η ξενάγησή μας θα ολοκληρωθεί με τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Ισαάκ ,τη μεγαλοπρεπή εκκλησία της Αγίας Πετρούπολης, χωρητικότητας 14.000 ατόμων. Το απόγευμα θα ξεναγηθούμε στον αρχαιότερο ναό της Αγ. Πετρούπολης, το Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, το λεγόμενο Πετροπαυλόφσκι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

 

6η Ημέρα ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – Πέτερχοφ - Ερμιτάζ

M ετά το πρωινό, θα μεταφερθούμε στο Πετροντβορέτς, γνωστό και ως Πέτερχοφ, τα θερινά Ανάκτορα των τσάρων Ρομανώφ, στον κόλπο της Φινλανδίας , το οποίο συναγωνίζεται σε ομορφιά και πολυτέλεια τις Βερσαλλίες. Στο Πετροντβορέτς βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα ανακτόρων και πάρκων του 18ου και 19ου αιώνα με έκταση περίπου 1000 εκταρίων. Θα ξεναγηθούμε στο Μεγάλο Παλάτι το οποίο είναι χτισμένο σε μέρος προνομιακό και διαθέτει μία πλούσια συλλογή έργων τέχνης. Από το Μεγάλο Παλάτι τρία τεράστια σιντριβάνια οδηγούν στον κάτω κήπο, αληθινό έργο τέχνης. Εδώ κυριαρχεί ο μεγάλος Καταρράκτης με 37 επίχρυσα μπρούτζινα αγάλματα, 64 κρήνες και 142 σιντριβάνια. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, το μουσείο του Ερμιτάζ, (τα πρώην χειμερινά ανάκτορα της Τσαρικής οικογένειας). Η συλλογή του περιέχει πάνω από τρία εκατομμύρια εκθέματα, από την προϊστορική εποχή ως τις μέρες μας. Εκεί μπορείτε να δείτε τα αριστουργήματα του Leonardo da Vinci, του Raphael, του Rembrandt, του El Greco και πολλών άλλων καλλιτεχνών.Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

7η Ημέρα ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικό εισιτήριο με AegeanAirlines.

 • 3 διαν/σεις στην Μόσχα σε ξενοδοχείο  4* (HolidayInn Suscevsky ή παρόμοιο).

 • 3  διαν/σεις στην Αγ.Πετρούπολη σε  ξενοδοχείο  4* (ParkInn Pribaltiyskaya ή παρόμοιο).

 • Πρωινό και ένα δείπνο καθημερινώς.

 • Μεταφορές με ασφαλή κλιματιζόμενα πούλμαν αποκλειστικά για το γκρουπ από και προς αεροδρόμια και όλες τις άλλες προβλεπόμενες εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος.

 • Περιεκτικές ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

 • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλος καυσίμων.

 • Εισιτήριο τρένου Sapsan ή αεροπορικό εισιτήριο Μόσχα-Αγ.Πετρούπολη.

 • Βίζα Ρωσίας και ασφάλεια (ιατροφαρμακευτική κάλυψη).

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 • Είσοδοι, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

 • Ελληνόφωνος Ξεναγός & Συνοδός

Δεν περιλαμβάνονται

 • Τα φιλοδωρήματα.

 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό –προτεινόμενο.

Σημειώσεις

 1. Για την έκδοση της Βίζας απαιτούνται τουλάχιστον 6 εργάσιμες ημέρες.

Δικαιολογητικά: Α).Διαβατήριο με την υπογραφή του κατόχου και να έχει ισχύ  τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία ολοκλήρωσης του ταξιδιού. Β).Μια πρόσφατη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου. Γ).Συμπληρωμένη αίτηση για Βίζα. Για άτομα άνω των 75 ετών υπάρχει προσαύξηση κόστους 1 ευρώ ημερησίως  για την ασφάλεια.

 1. Τα τρίκλινα δωμάτια είναι  δίκλινα με προσθήκη ράντζου.

 2. Το γραφείο διατηρεί δικαίωμα αλλαγής του  προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες που προκύπτουν. 

 3. Group κάτω των 12 ατόμων έχουν μόνο Ελληνόφωνο ξεναγό και όχι συνοδό από την Ελλάδα.

 4. Το τελικό πρόγραμμα βγαίνει 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Τιμές από Αθήνα

Τιμή κατ’ατομο σε δίκλινο

810 €

Φόροι αεροδρομίου, επίναυλοι καυσίμων, βίζα, ασφάλεια, κόστος εισόδων

350 €

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ

1160 €

Επιβάρυνση μονοκλίνου

220 €

Πτήσεις με Aegean Airlines

28/02 ATHDME 0905-1225

03/06 LEDATH 1300-1645

Find us