Βόλος- Πήλιο

 

13 - 15 Δεκεμβρίου

ΒΟΛΟΣ –  ΠΗΛΙΟ

(ΠΟΡΤΑΡΙΑ- ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ- ΧΑΝΙΑ)

3ήμερη εκδρομή

 

1η ημέρα: Αναχώρηση από την Καλαμάτα, στις 07:30, για Ισθμό, όπου θα κάνουμε στάση για καφέ. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για Θήβα – Καμένα Βούρλα, από τις πιο ονομαστές λουτροπόλεις της Ελλάδας και γνωστό κέντρο παραθερισμού με αρκετό πράσινο. Συνεχίζουμε για Αλαμάνα όπου θα δούμε το άγαλμα του Αθανάσιου Διάκου. Κατόπιν θα αναχωρήσουμε για Αλμυρό – Βόλο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Προαιρετική διασκέδαση, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Πήλιο. Αρχικά θα επισκεφθούμε τη γραφική Πορταριά, από τα μεγαλύτερα χωριά του Πηλίου, ένα καταπράσινο θέρετρο σε 600 μ. υψόμετρο με ωραία θέα προς τον Παγασητικό Κόλπο. Επιπλέον θα δούμε τα αρχοντικά, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, την κεντρική πλατεία καθώς και το εκκλησάκι της Παναγιάς της Πορταρέας όπου έδωσε και το όνομα της στο χωριό. Επίσης μπορούμε να δούμε τον καταρράκτη «Κάραβο» πλάι στον κεντρικό δρόμο. Στη συνέχεια αναχώρηση για Μακρυνίτσα, το αγαπημένο χωριό των Ζωγράφων, με τα γραφικά καλντερίμια, τις βρύσες και τα αρχοντικά, τα οποία μοιάζουν να κρέμονται στην απότομη πλαγιά του καταπράσινου βουνού. Άφιξη στο χωριό, στη μεγάλη πλατεία με τα πλατάνια θα δούμε τη βρύση με τρίπλευρη πρόσοψη, πολλά λιθανάγλυφα και τέσσερις ορειχάλκινες λεοντοκεφαλές. Επίσης το εκκλησάκι του Αϊ – Γιάννη του Προδρόμου, καθώς και το καφενείο «Θεόφιλος» όπου θα δούμε την τοιχογραφία του Λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου «Μάχη στην κρύα βρύση» όπου οι Έλληνες γλεντούσαν περιμένοντας τους Τούρκους, που εμφανίζονται στην πάνω μεριά με τον προδότη. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τα Χάνια, μικρό χωριό χτισμένο σε υψόμετρο 1.190 σε μικρό πλάτωμα στην καρδιά του δάσους με οξιές και καστανιές. Τα Χάνια είναι ονομαστά για το Χιονοδρομικό κέντρο στην τοποθεσία Αγριόλευκες. Έπειτα επιστροφή στο Βόλο. Άφιξη στην πόλη, προαιρετική διασκέδαση, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μετά το πρωινό αναχώρηση και περιήγηση στην πόλη του Βόλου, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, εμπορικό λιμάνι και σημαντική βιομηχανική περιοχή, χτισμένος γύρω από το βαθύ λιμάνι του, στο μυχό του Παγασητικού κόλπου, απλώνεται ως τα ριζά του Πηλίου. Στο εσωτερικό της η πόλη σώζει αρκετά μνημεία και έχει όμορφες γωνιές για περιπάτους και ξεκούραση. Ελεύθερος χρόνος στην όμορφη αυτή πόλη! Τέλος, αναχώρηση για Καλαμάτα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση, έχοντας τις καλύτερες ταξιδιωτικές εμπειρίες!

Τ Ε Λ Ο Σ   Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η Σ

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο: 135€

Διαφορά μονόκλινου δωματίου: 35€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

¨    Η μεταφορά και οι περιηγήσεις με πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο πούλμαν

¨    2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στο Βόλο.

¨    Πρωινό μπουφέ.

¨    Συνοδός- αρχηγός του γραφείου μας.

Υ.Γ. Ο αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει.

 

 

€135.00

Find us