Βενετσιανικο ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

25- 27 Φεβρουαρίου 2017

3ήμερη εκδρομή στη ΖΑΚΥΝΘΟ

  

!!!Ζήστε στο ρυθμό του Βενετσιάνικου Καρναβαλιού!!!

1η  ημέρα: Αναχώρηση το πρωί από τη Νέδοντος (πίσω από το Notos Galleries) και άφιξη στην Κυλλήνη. Επιβίβαση στο ferry boat για Ζάκυνθο. Άφιξη στο νησί και τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο “Diana hotel 4****”. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε τις  αποκριάτικες εκδηλώσεις και το Βενετσιάνικο γάμο. Πρόκειται για μία λαογραφική, εθιμοτυπική παράσταση, ένα δρώμενο που προκαλεί τη φαντασία μας και μας μεταφέρει στο 16ο αιώνα, ένα γάμο ευγενών Ζακυνθινών σε μία εποχή σημαντική για τον τόπο, αφού σημάδεψε το νησί μας ιστορικά και πολιτικά. Η μεγαλειώδης πομπή του Βενετσιάνικου γάμου διασχίζει το ιστορικό κέντρο της πόλης και καταλήγει στην πλατεία του Αγίου Μάρκου όπου και θα τελεσθεί ο γάμος παρουσία Νοδάρου (συμβολαιογράφος). Θα ακολουθήσουν γαμήλια κεράσματα, όπως ζαχαρόκουκα (κουφέτα), ορτζάδες (σουμάδα) και πάντολες (παντεσπάνι). Την πομπή πλαισιώνουν οι προσκεκλημένοι, οι οποίοι φορούν αντίγραφα στολών του 16ου αιώνα. Προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μετά το πρωινό αναχώρηση για να εξερευνήσουμε το νησί των ποιητών, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του πολιούχου Αγίου Διονυσίου. Θα δούμε το σκήνωμα του καθώς και το εκκλησιαστικό μουσείο του ναού. Ακολούθως θα πάμε στο λόφο του Στράνη, το λόφο όπου ο Διονύσιος Σολομός εμπνεύσθηκε τον Εθνικό Ύμνο, συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για την ξακουστή περιοχή Μπόχαλη για να θαυμάσουμε την πόλη από ψηλά και να απολαύσουμε τον καφέ μας. Το μεσημέρι θα είμαστε ελεύθεροι όπου ξεκινάει το μεγάλο Ζακυνθινό Καρναβάλι. Το βραδάκι ακολουθεί το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου και έπειτα το μοιρολόι της χήρας ένα δρώμενο με πολύ χιούμορ το οποίο έχει Ζακυνθινούς διαλόγους και διαδραματίζεται στη Πλατεία του Αγίου Μάρκου. Προαιρετική διασκέδαση στα μπουζούκια. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Καλή Σαρακοστή!!! Μετά το πρωινό θα πραγματοποιήσουμε το μεγάλο γύρο της Ζακύνθου καθώς θα γνωρίσουμε τα  χωριά του νησιού όπου στις πλατείες τους υπάρχει γλέντι με τραγούδια και νηστίσιμα προϊόντα! Πρώτη στάση θα είναι οι Αλυκές, εκεί θα επισκεπτούμε το εργοστάσιο με τα μαντολάτα. Έπειτα στο Καταστάρι, στις Άνω Βολίμες όπου θα θαυμαύσουμε τη θέα του ξακουστού Ναυαγίου, την Αναφωνήτρια, τον Άγιο Λέων. Το απόγευμα θα πάρουμε το ferry boat από τη Ζάκυνθο για Κυλλήνη. Άφιξη στην Καλαμάτα το βράδυ με τις καλύτερες καρναβαλικές εντυπώσεις!!

ΤΕΛΟΣ   ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο: 140€                Διαφορά μονόκλινου δωματίου: 55€

Στην ανωτέρω τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

  • Η μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο 4**** «Dianahotel».
  • Δύο (2) πρωινά σε μπουφέ στο ξενοδοχείο
  • Τα εισιτήρια του φέρυ Κυλλήνη - Ζάκυνθο - Κυλλήνη.
  • Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Αρχηγός- συνοδός του γραφείου μας.

Στην  τιμή δεν περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους, αχθοφορικά και φιλοδωρήματα
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Υ.Γ. O αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει  τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει.

 

 

KATSIRIS TRAVEL                ΤΑΞΙΔΙΑ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Αναγνωσταρά 37,    (Όπισθεν Τράπεζας Ελλάδος)       Καλαμάτα   ΤΚ: 24100 

Τηλ: 27210  28989 - 27210 92333,   FAX: 27210 20777

Πληροφορίες εκδρομών: www.katsiristravel.com     e-mail: info@katsiristravel.com

Find us