ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

 
14-17 Απριλίου 

Πάσχα στη ΖΑΚΥΝΘΟ

4ήμερη Πασχαλινή Εκδρομή
 

Μεγάλη Παρασκευή: Συγκέντρωση στις 8:30 το πρωί από τη Νέδοντος (πίσω από το Notos Galleries) για Ζαχάρω – Καϊάφα – Πύργο – Κυλλήνη. Άφιξη στην Κυλλήνη, επιβίβαση στο Φ/Μ που θα μας μεταφέρει μετά από 1 ώρα περίπου στη Ζάκυνθο. Άφιξη στην πόλη της Ζακύνθου όπου  θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του Μόλου, όπου ξεκινά η λιτανεία του Εσταυρωμένου υπό τους ήχους της φιλαρμονικής. Μοναδική στην Ελλάδα! Μαζί με τον Εσταυρωμένο λιτανεύεται  και η περίφημη Εικόνα της «Ματερ Ντολορόσα», δηλ. της Παναγίας του Πάθους. Η λιτανεία διασχίζει σχεδόν όλη την πόλη, επιστρέφει στη Πλατεία Σολωμού, όπου πάνω σε βάθρο ο Μητροπολίτης ευλογεί τον κλήρο και τον λαό με τον Εσταυρωμένο και καταλήγει στον ίδιο Ναό, όπου γίνεται η εναπόθεση του Χριστού στον Επιτάφιο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και το νηστίσιμο δείπνο.  Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής γίνεται κανονικά σ' όλους τους Ιερούς Ναούς η Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου, χωρίς όμως λιτάνευση των Επιταφίων τους. Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου των Ξένων η Ακολουθία αυτή, σύμφωνα με παλαιό έθιμο, δε γίνεται το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, αλλά τις πρώτες πρωινές ώρες του Μεγάλου Σαββάτου και συγκεκριμένα στις 2.00 το πρωί. Στις 4.00 περίπου το πρωί γίνεται η έξοδος του Επιταφίου, ο οποίος επιστρέφει γύρω στις 5.30 στο ναό, όπου συνεχίζεται η Ακολουθία. Κατά την πρώτη Ανάσταση πραγματοποιείται και το σπάσιμο των πήλινων σταμνών από τις νοικοκυρές όλων των σπιτιών.
 
Μεγάλο Σάββατο: Μετά το πρωινό μας αναχώρηση μέσω των Αλυκών για το χωριό ΑΝΑΦΩΝΗΤΡΙΑ. Το σημαντικό αξιοθέατο του χωριού είναι η ΜΟΝΗ όπου είχε μονάσει ο Άγιος Διονύσιος και συγχώρεσε τον φονιά του αδελφού του. Στη συνέχεια ΒΟΛΙΜΕΣ. Είναι δυο ορεινά χωριά οι Άνω και Κάτω Βολίμες, δύο παραδοσιακοί οικισμοί που δεν καταστράφηκαν στον σεισμό του 1953. Έπειτα θα δούμε ίσως το ωραιότερο τοπίο της Ελλάδος, ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ, τη θαυμάσια παραλία του και τα γαλαζοπράσινα νερά του. Ίσως είναι το πιο γνωστό σημείο της Ζακύνθου. Πρόκειται για ένα πλοίο εγκαταλειμμένο στην αμμουδιά που περιβάλλεται από τεράστιους βράχους. Σας προτείνουμε (προαιρετικό) βαρκάδα στις Γαλάζιες Σπηλιές της παραλίας, νοικιάζοντας βαρκάκι από τον Άγιο Νικόλαο. Επιστρέφουμε στην πόλη περνώντας  από τα χωριά ΚΑΤΑΣΤΑΡΙ και την  ΠΛΑΖ ΑΛΥΚΩΝ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Τη νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου, στις 11.15 αρχίζει η Ακολουθία στο Μητροπολιτικό Ναό. Στις 11.45 ξεκινά η Αναστάσιμη πομπή για την πλατεία του Αγίου Μάρκου, όπου γίνεται η Ανάσταση. Το "Χριστός Ανέστη", ψάλλετε κατά την ιδιόμορφη Ζακυνθινή εκκλησιαστική μουσική. Αμέσως μετά η Εικόνα της Ανάστασης επιστρέφει στο Μητροπολιτικό Ναό. Κατά την τοπική παράδοση, η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία δεν τελείται αμέσως μετά σε κανένα ναό της πόλεως και των χωριών, αλλά το πρωί της Κυριακής του Πάσχα. Το "αντέτι"(έθιμο) θέλει, κατά τη διάρκεια της αναγνώσεως του Ευαγγελίου, να χτυπούν οι καμπάνες των εκκλησιών. Ας σημειωθεί ότι μόνο στο ναό του Πολιούχου Αγίου Διονυσίου πραγματοποιούνται δύο Αναστάσιμες Θείες Λειτουργίες. Η πρώτη 1.00 π.μ. και η δεύτερη το πρωί του Πάσχα. Ύστερα από την Ανάσταση ακολουθεί Αναστάσιμο δείπνο στο ξενοδοχείο μας. Γυρίζοντας στο ξενοδοχείο τα γιορτινά στρωμένα τραπέζια, σας περιμένουν για να τσουγκρίσετε τα κόκκινα αυγά και για να ανταλλάξετε χαρούμενες ευχές Αγάπης και Ανάστασης. Η παραδοσιακή μαγειρίτσα και τα πλούσια εδέσματα σε μπουφέ έχουν τον πρώτο λόγο στο Αναστάσιμο δείπνο!!!!
Κυριακή του Πάσχα: Πασχαλινό ξύπνημα με πλούσιο εορταστικό πρωινό. Στους εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου οι ψησταριές θα  έχουν στηθεί από νωρίς το πρωί για το έθιμο του ψησίματος του οβελία. Το παραδοσιακό κοκορέτσι δεν θα λείπει από το Λαμπριάτικο τραπέζι. Το μεσημέρι ακολουθεί πλούσιο Πασχαλινό γεύμα με οβελία και εκλεκτά εδέσματα που συνοδεύονται με μεζεδάκια και άλλες λιχουδιές για να ξεκινήσουμε το γλέντι με ζωντανή μουσική. Το βράδυ μετάβαση σε ταβέρνα με Ζακυνθινές καντάδες (προαιρετικό). Διανυκτέρευση. 

Δευτέρα του Πάσχα: Μετά το πρωινό μας στο μπούφε του ξενοδοχείου, θα επισκεφτούμε το λόφο του Στράνη, που σ’ αυτόν λέγεται ότι ο Διονύσιος  Σολωμός εμπνεύστηκε  τον “Ύμνο εις την Ελευθερία” και τους “Ελεύθερους Πολιορκημένους”. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το προάστιο Μπόχαλη όπου βρίσκονται κατάλοιπα του Μεσαιωνικού Κάστρου. Συνεχίζουμε για Λαγανά, το μεγαλύτερο παραθεριστικό κέντρο του νησιού. Τέλος, θα επιβιβαστούμε  στο F/B που θα μας μεταφέρει στην Κυλλήνη, από όπου θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για Καλαμάτα με τις καλύτερες αναμνήσεις από το ζακυνθινό Πάσχα.
ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ  


Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο: 240€ 
Διαφορά μονόκλινου: 90€   


Στην ανωτέρω τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι:
  •  Μεταφορές - περιηγήσεις - εκδρομές με σύγχρονο πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν
  •  Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Κυλλήνη- Ζάκυνθο- Κυλλήνη 
  • 3 διανυκτερεύσεις σε δίκλινα/ τρίκλινα δωμάτια  σε 4* ξενοδοχείο στο Τσιλιβί  Zante Maris
  • 3 πρωινά μπουφέ
  • 3 δείπνα - συμπεριλαμβάνονται τα εορταστικά γεύματα (Αναστάσιμο-Πασχαλινό)
  • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας


    Στην ανωτέρω τιμή δεν περιλαμβάνονται τα κάτωθι:
Ποτά, αναψυκτικά και ότι ρητά δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.


Υ.Γ O αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει  τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει 


Find us