ΧΑΛΚΙΔΑ- ΚΑΡΥΣΤΟΣ

6-7 Μαίου 2017

2ήμερη εκδρομή

Χαλκίδα- Ερέτρια– Αλιβέρι– Αμάρυνθος– Μαρμάρι- Κάρυστος

 

1η μέρα: Αναχώρηση το πρωί στις  7:30  επί της Νέδοντος (πίσω από το Notos Galleries) για  Χαλκίδα. Η Χαλκίδα είναι κτισμένη στις δύο πλευρές του Ευρίπου με το ένα κομμάτι της να βρίσκεται στην νήσο Εύβοια και το άλλο της στην Στερεά Ελλάδα. Το μοναδικό φαινόμενο αλλαγής της κατεύθυνσης των υδάτων ανά έξι ώρες αποτελεί το σημαντικότερο χαρακτηριστικό γνώρισμά της. Στην είσοδό της υπάρχει η νέα εντυπωσιακή Καλωδιακή (κρεμαστή) Γέφυρα ένα σύγχρονο τεχνολογικό επίτευγμα, η οποία συμβάλλει στην ευκολότερη προσέγγιση της πόλης. Συνεχίζουμε για  Ερέτρια  μία από τις δύο αρχαιότερες πόλεις της Εύβοιας. Χαρακτηρίζεται τουριστική περιοχή, καθώς πληθώρα από τουρίστες κάθε χρόνο κατακλύζουν τη περιοχή. Στη συνέχεια θα περάσουμε από την Αμάρυνθο. Η Αμάρυνθος είναι χτισμένη στην πεδιάδα που δημιουργείται ανάμεσα στα βουνά 'Όλυμπος και Κοτύλαιο. Ο επόμενος σταθμός μας θα είναι το Αλιβέρι. Το Αλιβέρι  αν και ήταν ανέκαθεν εμπορικό κέντρο και αλιευτικό λιμάνι, είναι γνωστό από τα κοιτάσματα λιγνίτη. Τέλος, θα αναχωρήσουμε για το Μαρμάρι, φημισμένο μέρος για τις όμορφες παραλίες του. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος, το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την Κάρυστο. Εκεί συνδυάζονται υπέροχα η μοντέρνα ρυμοτομία με την κλασική αρχιτεκτονική, η αρχοντιά με την ιστορία. Περιήγηση στην πόλη. Θα επισκεφθούμε τον Βενετσιάνικο Πύργο (Μπούρτζι), την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου (1912) πολιούχου της πόλης, τα ερείπια του Βενετσιάνικου κάστρου (Καστέλο Ρόσσο) το οποίο χτίστηκε πάνω στις βυζαντινές βάσεις και το Μαυσωλείο (τάφος) ενός επιφανούς Ρωμαίου αξιωματούχου. Νωρίς το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για Νέα Στύρα από όπου θα πάρουμε το καράβι για Αγία Μαρίνα. Αυτός θα είναι και τελευταίος μας προορισμός πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για Καλαμάτα γεμάτοι όμορφες ταξιδιωτικές εντυπώσεις.  

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο: 80€

Επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου: 17€

 

Στην ανωτέρω τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

  • Η μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο πούλμαν
  • 1 διανυκτέρευση σε  ξενοδοχείο στο Μαρμάρι σε δίκλινα –τρίκλινα δωμάτια
  • Πρωινό
  • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια της γραμμής Νέα Στύρα – Αγία Μαρίνα

Υ.Γ. O αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει  τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει.

 

 

 

Find us