ΧΑΛΚΙΔΑ ΑΙΔΗΨΟΣ

 

1 – 2 Ιουλίου

Διήμερη εκδρομή

ΧΑΛΚΙΔΑ – ΑΙΔΗΨΟΣ- ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ- ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΟΣ

1η μέρα: Αναχώρηση στις 07:00 από τη Νέδοντος (πίσω από το Notos Galleries) για Ισθμό, όπου θα γίνει στάση για καφέ. Κατόπιν θα αναχωρήσουμε μέσω εθνικής οδού για Αρκίτσα, όπου θα επιβιβαστούμε στο F/B που θα μας μεταφέρει στην Αιδηψό. Είναι μια λουτρόπολη από τις πιο ονομαστές της Ελλάδας, φημισμένη από την αρχαιότητα για τις ιαματικές πηγές της, αλλά και γνωστό παραθεριστικό κέντρο. Πλατάνια και άλλα σκιερά δέντρα στολίζουν τα πάρκα και τις ανοιχτές πλατείες, εκεί θα γίνει στάση για φαγητό. Στη συνέχεια άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου. Νωρίς το απόγευμα θα επισκεφτούμε τη Μονή Οσίου Δαυίδ, μεταβυζαντινή, σε επιβλητικό τοπίο  - πευκόφυτη περιοχή , δίπλα σε ρεματιά, με πλατάνια και τρεχούμενα νερά, διαμορφωμένη σε χώρο αναψυχής, ιδρύθηκε τον 16° αι. από τον Όσιο Δαυίδ. Το καθολικό δεν έχει αγιογραφίες – έχουν καταστραφεί. Στη μικρή βιβλιοθήκη τηρείται αρχείο με σημαντικά έγγραφα. Στη συνέχεια επιστροφή στην Αιδηψό- χρόνος ελεύθερος- ακολουθεί προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για Προκόπι, χτισμένο στην εύφορη κοιλάδα του ποταμού Κηρέα, που απλώνεται σε πλατάνια, καλλιέργειες και πευκοδάση. Θα εκκλησιαστούμε στον Άγιο Ιωάννη Ρώσο, όπου φυλάσσεται το σκήνωμα του Αγίου. Το έφεραν οι πρόσφυγες από το Προκόπι της Μικρά Ασίας, μετά την Καταστροφή (1922). Η ανακήρυξη του σε Άγιο από την Ρωσική εκκλησία έγινε το 1962. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για τη Χαλκίδα, (στάση για μεσημεριανό φαγητό) η οποία απλώνεται πάνω σε μικρά υψώματα και εκτείνεται και στη Βοιωτική ακτή, με την οποία συνδέεται με κινητή γέφυρα και με τη νέα κρεμαστή γέφυρα, είναι πόλη με ιδιαίτερη μαγεία και ομορφιά.  Τέλος επιστροφή στην πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση.

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο:   75 € κατ’ άτομο

 

Διαφορά μονόκλινου δωματίου: 18€

 

Στην ανωτέρω τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

  • Η μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο πούλμαν
  • 1 διανυκτέρευση σε  ξενοδοχείο
  • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια της γραμμής Αρκίτσα- Αιδηψός
  • Συνοδός  – αρχηγός του γραφείου μας

 

Υ.Γ O αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει  τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει. 

 

 

 

 

Find us