ΣΚΙΑΘΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ

20-22 Ιουνίου
3ήμερη εκδρομή

ΣΚΙΑΘΟΣ – ΣΚΟΠΕΛΟΣ – ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ

1η μέρα: Αναχώρηση το πρωί στις 04:00 πίσω από το Notos Galleries και κάνοντας μια στάση για καφέ θα φτάσουμε στον  Άγιο Κωνσταντίνο όπου θα επιβιβαστούμε στο ferry boat για τη Σκιάθο. Άφιξη στο όμορφο νησί μετά από 2 ώρες και τακτοποίηση  στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες, φαγητό και ξεκούραση. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, του μεγάλου μας διηγηματογράφου, όπου γεννήθηκε, έζησε και πέθανε, το οποίο μαζί με παραδοσιακά αντικείμενα και προσωπικά είδη του συγγραφέα είναι μουσείο, το Μπούρτζι, το μνημείο εκτελεσθέντων του υποβρυχίου Λάμπρος Κατσώνης, τη λαογραφική έκθεση, τον Μητροπολιτικό Ναό των Τριών Ιεραρχών, την εκκλησία της Παναγίας της Λιμνίας, τον Ανεμόμυλο που λειτουργεί ως εστιατόριο, τη λίμνη, υγρότοπο πέρασμα αποδημητικών πουλιών, τη γραφική πευκόφυτη περιοχή της Πούντας, τον Ξάνεμο, ενώ θα απολαύσουμε τη θαλάσσια διαδρομή - Λιμάνι - Λαλαριά - Κάστρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο- διανυκτέρευση.

2η μέρα: Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα κάνουμε  κρουαζιέρα  στα δύο νησιά, τη Σκόπελο και την Αλόννησο. Πρώτα θα επισκεφτούμε τη Σκόπελο, το μεγαλύτερο νησί των Β. Σποράδων που είναι κατάφυτο από ελιές και πεύκα τα οποία συνθέτουν μια εικόνα μαγείας και γαλήνης κάθε φορά που τα κοιτάζεις. Υπάρχει και λαογραφικό μουσείο με εκθέματα από την καθημερινή ζωή των κατοίκων του νησιού. Θα παραμείνουμε περίπου δυόμιση ώρες. Στη συνέχεια θα σαλπάρουμε για την  Αλόννησο, υπήρξε από τους αρχαίους χρόνους  κομβικό σημείο για τις θαλάσσιες διαδρομές. Στην Αλόννησο υπάρχει ιστορικό και λαογραφικό μουσείο όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει εκθέματα από την καθημερινή ζωή των κατοίκων. Στην Αλόννησο έχει έδρα του  το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο. Θα μείνουμε στο νησί περίπου δυόμιση ώρες. Μετά την κρουαζιέρα στα δύο νησιά θα αναχωρήσουμε για τη Σκιάθο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση, προαιρετική διασκέδαση, διανυκτέρευση.

3η μέρα: Μετά το πρωινό θα μας περιμένει τοπικό λεωφορείο για να περιηγηθούμε στο νησί του Παπαδιαμάντη και του Μωραΐτίδη, ένα νησί προικισμένο από τη φύση. Θα επισκεφτούμε το μοναστήρι της Ευαγγελιστρίας. Συνεχίζουμε για Κουκουναριές όπου θα κάνουμε στάση για φαγητό. Επιστροφή στην πόλη της Σκιάθου, το καταπράσινο αυτό νησί είναι ένα δείγμα φυσικού κάλλους, με τα δέντρα να το κατακλύζουν, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην εδραίωση της ομορφιάς του. Στο νησί μπορούμε να δούμε το σπίτι του  Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη Νωρίς το απόγευμα επιβίβαση στο καράβι για τον Άγιο Κωνσταντίνο  με  τελικό προορισμό την  Καλαμάτα.

Τ Ε Λ Ο Σ   Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η Σ

Τιμή συμμετοχής: 170€ κατ΄ άτομο

Επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου: 20€ ανά διανυκτέρευση

Στην τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

  • Η μεταφορά και οι περιηγήσεις με πολυτελές, σύγχρονο, κλιματιζόμενο πούλμαν
  • 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο  στη Σκιάθο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια με πρωινό
  • Τα εισιτήρια ferryboat από Άγιο Κωνσταντίνο  για Σκιάθο και επιστροφή.
  • Συνοδός του γραφείου μας καθ’ όλη τη  διάρκεια της εκδρομής
  • Περιήγηση με τοπικό λεωφορείο στη Σκιάθο

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Τα εισιτήρια του καραβιού για την κρουαζιέρα Σκιάθο- Σκόπελο- Αλόννησο και  επιστροφή στη Σκιάθο

Υ.Γ O αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει  τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει

 

Find us